ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΑπό το Σωματείο Μ.Φ.Δ.Χ. Κολοσσός: Στα 35.000€ τα πρόστιμα από παραβάσεις το...

Από το Σωματείο Μ.Φ.Δ.Χ. Κολοσσός: Στα 35.000€ τα πρόστιμα από παραβάσεις το μήνα Οκτώβριο

Αναφορικά με τον μήνα Οκτώβριο είχαμε πολλές  καταγγελίες  προς το Δ.Σ.  Αλλά για ακόμα μια φορά θα αναφερθούμε για την έλλειψη του  ανθρώπινου δυναμικό  προς την Τροχαία  για να  μπορέσει να  βοηθήσει.  Τελικά οι  βουλευτές του Νομού προφανώς δεν τους καίγετε καρφάκι  για  την καθημερινότητα του πολίτη  καιτην αύξηση τον τροχαίων ατυχημάτων που καθημερινά γίνονται στο Νησί μας. Αυτό δείχνει και την εκλείψει σεβασμού προς τους πολίτες και επαγγελματίες αυτού του τόπου.

Πριν αναφερθούμε στα προστύμματα θα ήθελα να επισημάνω για ακόμα μια φορά ότι υπάρχουν  συνάδελφοι μου αγαπούν τον τόπο τους και θέλουν να τον βλέπουν καθαρό,  και συνάδελφοι που αδιαφορούν για τον τόπο τους. Το Σάββατο 9/11/2013 το απόγευμα είχα μια καταγγελία από συνάδελφο στην οδός Σκεύους Ζερβού που ένας πολίτης είχε βγάλει τα κλαδέματα του στο πεζοδρόμιο καταλαβαίνετε ότι το αυτοκίνητο του Δήμου θα περνούσε την Δευτέρα. Μετά από συστάσεις από τον συνάδελφο  ο κύριος δεν ήθελε να συμμορφωθεί  και καλέσαμε την Αστυνομία οπού και επέβαλε την τάξη.

Για  μήνα Οκτώβριο   έγινα 42 σαράντα δυο  έλεγχοι  από της οποίες οι 18 καταφέραμε να ολοκληρώσουμε με την Τροχαία και οι 24  να τους γίνουν σύστασης, και  εδώ βλέπουμε την αδυναμία τις Τροχαίας. Στο σημείο αυτό θέλω να επισημάνω ότι στα παρακάτω προστύμματα αφορούν μονό το νόμο 3446, που σημαίνει ότι υπάρχουν περιπτώσεις που δεν έχουν περάσει  ΚΤΕΟ, η δεν έχουν ασφάλεια, η έχει λήξει το δίπλωμα όπως καταλαβαίνετε ότι από τα παρακάτω προστύμματα μπορεί να αυξηθεί  κατά 30% πάνω.  Είχαμε   10 δέκα  φορτηγά  όχημα ιδιωτικής χρήσης  τους υπέβαλαν  πρόστιμο ανά φορτηγό, 500 πεντακοσίων ευρώ συνολικό ποσό 5.000 χιλιάδες ευρώ και αφαίρεση για δυο μήνες η πινακίδες, γιατί  η μεταφορά που  διενεργούσαν οι ίδιοι ιδιοκτήτες των οχημάτων τα λεγόμενα  Αγροτικά  φορτηγά. Ήταν μικτού βάρους έως τεσσάρων τόνων.

    Είχαμε 5 πέντε φορτηγά για  παραχωρήσεις  οχήματος ιδιωτικής χρήσης κάτω των τεσσάρων τόνων Αγροτικά  σε τρίτο πρόσωπο.   Επιβλήθηκε  στον ιδιοκτήτη πρόστιμο 3.000 τριών χιλιάδων ευρώ συνολικό ποσό 15.000  χιλιάδες ευρώ,  και αφαίρεση για δύο μήνες των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος του.

Είχαμε και 3 τρία   φορτηγά οχήματος επαγγελματικά ιδιωτικής χρήσης που χρησιμοποιήθηκαν για διαφορετικό σκοπό από αυτόν για τον οποίο χορηγήθηκε η άδεια κυκλοφορίας του,  Επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη πρόστιμο 5.000 πέντε χιλιάδων ευρώ συνολικό ποσό 15.000 δεκαπέντε  χιλιάδες ευρώ, και αφαίρεση για δύο μήνες των στοιχείων κυκλοφορίας του οχήματος.

 

Συνολικά  τα ποσά που μοιράστηκαν σε 18 παραβάσεις ανέρχονται  35.000 χιλιάδες ευρώ.

  Και αυτόν τον μήνα που διανύουμε τα προστύμματα θα εφαρμοστούν στο ακέραιο όπως  λέει ο  Νόμος 3446 . δε θα κάνουμε πίσω για κανέναν σε καμία περίπτωση.  Δεν θα παραδώσουμε το επάγγελμα του  αυτοκινητιστή  στους παράνομους.Θα  συνεχίσουμε με τον ίδιο ζήλο για να  πατάξουμε την παράνομη μεταφορά .

  Αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση να μην υπάρχει ανθρώπινο δυναμικό,  γερασμένα  οχήματα, και μηχανές  στην Τροχαία εμείς σαν Σύλλογος Φ.Δ.Χ θα καλέσουμε όλους τους επαγγελματίες  και πολίτες να βάλουμε πλάτη στο να βρεθεί λύση με δυναμικές  κινητοποιήσεις, για να μην χάνονται αθώες ζωές στην άσφαλτο,  και ας αναλάβουν της έφθινες τους οι πολιτικοί ηγεσίες αυτού του τόπου.     

 

                                                                                                                    

-Ο-                                           -ΤΟ-                                                   -Ο-

ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                 Δ.Σ                                         ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΥ                                                                                        Μαντάρ

ΚΩΣΤΑΝ/ΝΟΣ                                                                                         Αλή

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα