ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμός“Ελλάδα 2013 – La Crisi della Grecia, Racontata dai suoi cittadini” με...

“Ελλάδα 2013 – La Crisi della Grecia, Racontata dai suoi cittadini” με την συμβολή του Ροδιακού Κέντρου Ιστορικών και Κοινωνικών Ερευνών

Με την συμβολή του Ροδιακού Κέντρου Ιστορικών και Κοινωνικών Ερευνών – Rhodes Project (www.rhodesproject.gr) εξεδόθη από τον οίκο Eclettica, της Massa της Ιταλίας, το έργο του καθηγητή κοινωνιολογίας, συγγραφέα και δημοσιογράφου, Andrea Pannocchia, και του πολιτικού επιστήμονα και ιστορικού, Andrea Turi.

Το βιβλίο με τίτλο “Ελλάδα 2013-La Crisi della Grecia, Racontata dai suoi cittadini” (μτφ. Ελλάδα 2013-Η Κρίση της Ελλάδας, όπως την αφηγούνται οι πολίτες της) πρόκειται για ένα ανθολόγιο πολιτικών εκδηλώσεων και φωτογραφιών που αποτυπώνουν τις ειδικές συνθήκες της ελληνικής κρίσης και τις πολιτικές στάσεις και συμπεριφορές της κοινωνικής βάσης, με σκοπό να αναδείξουν την ιδιαίτερη ποικιλομορφία που συνιστά τη «φωνή του λαού».

Το Rhodes Project αποτέλεσε εκτελεστική προέκταση του ερευνητικού εγχειρήματος στην ελληνική επικράτεια, δίνοντας τον λόγο στην κοινωνία της Ρόδου. Με μία σειρά συνεντεύξεων, των οποίων η μεθοδολογία και η σκοποθεσία διαμορφώθηκε από κοινού μεταξύ της ιταλικής συγγραφικής ομάδας και των ερευνητών του Rhodes Project, κατέστη δυνατή η συλλογή και η ανάλυση των «από τα κάτω» διυλισμένων θεματικών και προβληματισμών των πολιτών του νησιού.

Το Rhodes Project εντάσσει την εν λόγω έκδοση στις επιτυχείς εξωστρεφείς δράσεις με άξονα την επιστημονική αναζήτηση και συνεχίζει τις προσπάθειές του για την υλοποίηση των ερευνητικών προτάσεων για την καταγραφή της προφορικής ιστορίας της Ρόδου, για τα αίτια και αιτιατά της συμμετοχής των Δωδεκανησίων στην μάχη του Ρίμινι τον Σεπτέμβρη του ’44, για το λαθρεμπόριο και την παραβατικότητα στον Μεσοπόλεμο και για την ευρετηρίαση της βιβλιογραφίας που αφορά στην Ρόδο, με σκοπό την δημιουργία μιας καινοφανούς και πολύτιμης βάσης δεδομένων.

 

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα