ΑρχικήΡόδοςΓιάννης Μαχαιρίδης: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ευρώ από...

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

Γιάννης Μαχαιρίδης: «Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ»

Έγγραφο που εστάλη εκ μέρους του Περιφερειάρχη Γιάννη Μαχαιρίδη προς τους Δημάρχους των Κυκλάδων και Δωδεκανήσου αναφορικά με την υλοποίηση των έργων του ΕΣΠΑ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

Κύριοι Δήμαρχοι,

Βρισκόμαστε στο τέλος της Προγραμματικής Περιόδου 2007-2013.

Καταβλήθηκε τεράστια προσπάθεια προκειμένου να αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο τρόπο  τους Ευρωπαϊκούς Πόρους μιας και είναι και η μοναδικοί, στην παρούσα συγκυρία, που έχει στη διάθεσή της η Χώρα μας.

Σχεδιάσαμε μαζί ένα πρόγραμμα που στόχευε στην υλοποίηση Έργων Υποδομής στον τομέα του Περιβάλλοντος (νερά, λύματα, απορρίμματα), στον τομέα της Παιδείας (εκπαιδευτικές κτηριακές μονάδες και εξοπλισμοί όλων των βαθμίδων),  της Υγείας (πολυδύναμα ιατρεία, εξοπλισμοί νοσοκομείων κ.λ.π.) των Μεταφορών (λιμάνια, οδικά δίκτυα), και στον Πολιτισμού (προστασία, συντήρηση, αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων και διατηρητέων κτηρίων).

Διαθέσαμε αρκετούς πόρους και για προμήθεια ασθενοφόρων, πυροσβεστικών οχημάτων και λοιπού εξοπλισμού σε Κεντρικούς Φορείς όπως το ΕΚΑΒ, το Πυροσβεστικό Σώμα κ.λ.π.

Στο τέλος αυτής της περιόδου διαπιστώνουμε πως προκειμένου να μην υπάρξει απώλεια πόρων θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από τους φορείς υλοποίησης των έργων που δεσμεύουν πόρους του ΕΣΠΑ (Περιφέρεια, Δήμοι, Επιμελητήρια, Πανεπιστήμιο, Λιμενικά Ταμεία κ.λ.π.) να συνδράμουν την προσπάθειά μας να πετύχουμε τους στόχους που έχουν τεθεί μέχρι το τέλος του χρόνου (2013) όσο και περεταίρω για την ολοκλήρωσή τους στα χρονοδιαγράμματα που έχουν ορισθεί.

Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ.

Θέλω να τονίσω για μία ακόμη φορά πως οι υπηρεσίες μας είναι στη διάθεσή σας.

Σας επισυνάπτουμε και πίνακα που αποτυπώνεται η πορεία του προγράμματος ανά Φορέα.

Ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα