ΑρχικήΡόδοςΙκανοποιημένος ο δήμαρχος Ρόδου για την πορεία των έργων στη Σορωνή

Σχετικά άρθρα

Ικανοποιημένος ο δήμαρχος Ρόδου για την πορεία των έργων στη Σορωνή

Τη δημοτική κοινότητα Σορωνής επισκέφτηκε χθες ο δήμαρχος Ρόδου Στάθης Κουσουρνάς και πραγματοποίησε αυτοψία σε σειρά έργων που εκτελούνται στην περιοχή για τα οποία εξέφρασε την ικανοποίησή του.

Τον δήμαρχο συνόδευε ο χωρικός αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας και η Διευθύντρια Πολεοδομικών Εφαρμογών Άννα Παρασκευοπούλου, παρουσία του προέδρου της Σορωνής Γιάννη Μαρίνου και των τοπικών συμβούλων Κώστα Μπονιάτη και Δημήτρη Κουτσουδάκη.

Πρώτος σταθμός των επισκέψεών του ήταν το αντιπλημμυρικό έργο που εκτελείται στον παραλιακό δρόμο του ρέματος Κουλοβρέχτης, για το οποίο η τοπική κοινότητα έχει εκφράσει τους προβληματισμούς της σχετικά με το κατά πόσον ο υπάρχον σχεδιασμός θα αποφέρει αποτελέσματα. Για το έργο προτάθηκαν βελτιώσεις οι οποίες θα συντελέσουν στη λειτουργικότητά του.

Ακολούθως επισκέφτηκε τα νέα δίκτυα ύδρευσης της πράξης εφαρμογής της Σορωνής (Σχέδιο πόλεως) καθώς και τις διανοίξεις των δρόμων, ένα έργο  προϋπολογισμού 650.000 ευρώ που έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και έχει εκτελεστεί ήδη σε ποσοστό 30%. Αξίζει να τονιστεί ότι για το έργο της διάνοιξης των δρόμων αυτό το διάστημα εργάζονται στην περιοχή τοπογράφοι των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου, ενώ ταυτόχρονα γίνεται και το έργο συνθέσεων της αποχέτευσης ώστε να μην υπάρχουν νέες εργολαβίες.

Να σημειωθεί ότι έχει ενταχθεί στο Πράσινο Ταμείο το έργο των αποζημιώσεων των περισσότερων κοινόχρηστων χώρων της Πράξης Εφαρμογής, προϋπολογισμού 1.320.000 γεγονός για το οποίο η τοπική κοινότητα ευχαριστεί για τη συμβολή της την υπηρεσία Πολεοδομικού Σχεδιασμού του δήμου.

4ykj412j

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε αυτοψία στο παλιό δημοτικό σχολείο στο οποίο από την Παρασκευή θα μπει εργολάβος για την συντήρησή του κτηρίου, την ανακατασκευή του και τη μετατροπή του σε βιβλιοθήκη και πολιτιστικό κέντρο. Το έργο είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ προϋπολογισμού 350.000 ευρώ μαζί με τον εξοπλισμό και σύμφωνα με τη σύμβαση ο χρόνος αποπεράτωσης είναι οκτώ μήνες.

Ακολούθως επισκέφτηκε το οικόπεδο που έχει παραχωρήσει η εκκλησιαστική επιτροπή για τη δημιουργία βρεφονηπιακού σταθμού για το οποίο κ. Κουσουρνάς έχει δώσει εντολή δημοπράτησης. Το έργο είναι προϋπολογισμού 1.200.000, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ και η δυναμικότητα του σταθμού αφορά την κάλυψη των αναγκών 30 νηπίων και 15 βρεφών.

Στη συνέχεια επιθεώρησε την πρόοδο των εργασιών του αντισταθμιστικού έργου που εκτελείται από τη ΔΕΗ στον παλιό οικισμό και αφορά την πλακόστρωση και τον ηλεκτροφωτισμό του παλιού χωριού. Μετά το πέρας των εργασιών αυτών στο ίδιο έργο θα περιληφθούν και ασφαλτοστρώσεις δρόμων.

Στο μεταξύ δρομολογείται η αντικατάσταση των δικτύων ύδρευσης στα σημεία που είναι αμίαντος, ένα έργο το οποίο η ΔΕΥΑΡ θα εκτελέσει το επόμενο διάστημα.

 

 

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα