Πλοιάριο στο οποίο επέβαιναν 31 άτομα, Σύροι και Παλαιστίνιοι σύμφωνα με πληροφορίες, ανατράπηκε σήμερα το πρωί στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λευκάδας και των δυτικών ακτών της ηπειρωτικής χώρας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 12 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων μικρών παιδιών. Οι άνθρωποι αυτοί φαίνεται ότι προσπαθούσαν να ταξιδέψουν προς την Ιταλία.
Η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες εκφράζει τη βαθιά της θλίψη και ανησυχία για τη συνεχιζόμενη απώλεια ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα. «Δυστυχώς, πρόκειται για το τελευταίο από μια σειρά τραγικών περιστατικών με θύματα αιτούντες άσυλο που προσπαθούν να βρουν ασφάλεια τόσο κατά τη φυγή τους όσο και στο μετέπειτα ταξίδι τους», δήλωσε ο Laurens Jolles, Περιφερειακός Αντιπρόσωπος για τη Νότια Ευρώπη. «Αυτό το περιστατικό δείχνει σε πόσο μεγάλο κίνδυνο μπαίνουν οι απελπισμένοι άνθρωποι προκειμένου να φτάσουν στον προορισμό τους ακόμα και μέσα στην Ευρώπη», πρόσθεσε ο Jolles.
Τρία ακόμα άτομα αγνοούνται ενώ δεκαπέντε έχουν μέχρι στιγμής διασωθεί και μεταφερθεί σε νοσοκομεία στη Λευκάδα και στην Πρέβεζα. Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση έρευνας και διάσωσης από τις ελληνικές αρχές για τον εντοπισμό και άλλων επιζώντων.