Πέμπτη, 13 Ιουνίου, 2024
30.4 C
Rhodes
ΑρχικήΔιάφοραΟ Βασίλης Υψηλάντης στον Υπουργό Οικονομικών για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

Ο Βασίλης Υψηλάντης στον Υπουργό Οικονομικών για τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ

- Διαφήμιση -

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Βασίλης Α. Υψηλάντης, κατέθεσε σήμερα στη Βουλή αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα σχετικά με τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α. στα νησιά μας.

Ύστερα από τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών και την ανησυχία που προήλθε από αυτά ο βουλευτής Δωδεκανήσου, Βασίλης Υψηλάντης στην αναφορά του επικαλείται το ψήφισμα που εξέδωσε το Επιμελητήριο Δωδεκανήσου (Ε.Β.Ε.Δ.).

Συγκεκριμένα ο κ. Υψηλάντης επισημαίνει ότι η τυχόν κατάργηση των μειωμένων συντελεστών Φ.Π.Α. θα αποτελέσει πλήγμα για την οικονομία της Δωδεκανήσου και θα αυξήσει το κόστος διαβίωσης στα νησιά μας.  Οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. δεν υφίστανται ως ευεργετική διάταξη για τα Δωδεκάνησα αλλά ισχύουν ως αντισταθμιστικό μέτρο απέναντι στην κατάργηση του Ειδικού Δασμολογικού Καθεστώτος που ίσχυε στην περιοχή μας. Υπάρχει και κοινοτική οδηγία για τους μειωμένους συντελεστές, οι οποίοι ισχύουν για να αντιμετωπιστούν αντικειμενικές δυσχέρειες στην άσκηση οικονομικών δραστηριοτήτων όπως το αυξημένο κόστος μεταφοράς αγαθών. Με την κατάργησή τους θα υπάρχουν σαφείς επιπτώσεις τόσο στις τελικές τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών  και στο κόστος διαβίωσης  στην περιοχή της Δωδεκανήσου.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.