Τρίτη, 7 Φεβρουαρίου, 2023
7.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΠάγωμα των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πλημμυροπαθών σε Ρόδο και Ψέριμο...

Πάγωμα των φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων των πλημμυροπαθών σε Ρόδο και Ψέριμο προτείνει ο Μάνος Κόνσολας

- Διαφήμιση -

Επίκαιρη ερώτηση καταθέτει τη Δευτέρα το πρωί προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, για το θέμα της αναστολής πληρωμών, σε ό, τι αφορά στις υποχρεώσεις προς το δημόσιο και τις τράπεζες, πολιτών και επιχειρήσεων, που υπέστησαν ζημιές από τις πλημμύρες σε Ρόδο και Ψέριμο.

Ο κ. Κόνσολας είχε θέσει το ζήτημα στη συνεδρίαση του Συντονιστικού την Κυριακή και είχε αποστείλει τη σχετική πρόταση στα συναρμόδια Υπουργεία τη Δευτέρα.

Η καθυστέρηση που παρατηρείται, υποχρεώνει το Βουλευτή Δωδεκανήσου να προχωρήσει στην κατάθεση επίκαιρης ερώτησης.

Σε δήλωσή του, ο Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρει:

- Διαφήμιση -

«Οι πολίτες που είδαν την οικοσκευή τους να καταστρέφεται και τις επιχειρήσεις τους να υφίστανται σοβαρές ζημιές από τα πλημμυρικά φαινόμενα, δεν ικανοποιούνται από εξαγγελίες και ευχολόγια.

Ζητούν επίσημες δεσμεύσεις και πράξεις. Αυτό το χαρακτήρα έχει η πρωτοβουλία μου, που εκδηλώθηκε, άμεσα και δημόσια, από την πρώτη στιγμή προς τους συναρμόδιους Υπουργούς. Καταθέτω επίκαιρη ερώτηση για να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις και δεσμεύσεις. Το είχα διαμηνύσει και στους αρμόδιους Υπουργούς με την επιστολή που έστειλα την Δευτέρα το πρωί.

Πρέπει να υπάρξει «πάγωμα» στην καταβολή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων, για ένα εύλογο χρονικό διάστημα, πολιτών και επιχειρήσεων που υπέστησαν ζημιές σε Ρόδο και Ψέριμο.

Το «πάγωμα» πρέπει να επεκταθεί και στις οφειλές προς τις τράπεζες και γι’ αυτό πρέπει να υπάρξει συνεννόηση ανάμεσα στο Υπουργείο και στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών. Τα μεγέθη δεν είναι απαγορευτικά, ούτε θα επέλθει δημοσιονομικός εκτροχιασμός με την αυτονόητη στήριξη που πρέπει να δοθεί στους πλημμυροπαθείς στη Ρόδο.

Από εκεί και πέρα, πρέπει να επανεξεταστεί το ύψος του συνολικού βοηθήματος και περιμένουμε άμεσα την Υπουργική Απόφαση που θα παρακάμπτει τα γραφειοκρατικά εμπόδια για τη χορήγησή του.  Η Ρόδος και η Ψέριμος δεν ζητάνε ειδική μεταχείριση. Ζητάνε να γίνει ό, τι έγινε και με τους πλημμυροπαθείς στον Έβρο το 2012».

Ακολουθούν οι παρεμβάσεις του κ. Κόνσολα προς τους συναρμόδιους Υπουργούς που είχαν σταλεί με την ένδειξη εξαιρετικά επείγον τη Δευτέρα το πρωί.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις