Τετάρτη, 4 Οκτωβρίου, 2023
27.1 C
Rhodes
ΑρχικήΔιάφοραΠαρέμβαση του Βασίλη Υψηλάντη στη Βουλή για τη θεομηνία σε Ρόδο και...

Παρέμβαση του Βασίλη Υψηλάντη στη Βουλή για τη θεομηνία σε Ρόδο και Ψέριμο

- Διαφήμιση -

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης, στην σημερινή συνεδρίαση της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων της θεομηνίας στην Ρόδο και την συμπαράστασή του σε όλους όσους υπέστησαν ζημιές σε Ρόδο και Ψέριμο. Κατά την  παρέμβασή του ζήτησε την άμεση λήψη μέτρων από την κυβέρνηση.

Το κείμενο της παρέμβασής του έχει ως εξής:

Κυρίες και Κύριοι Συνάδελφοι,

Αισθάνομαι την ανάγκη, από το βήμα της Βουλής των Ελλήνων, να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειες των θυμάτων της βιβλικής καταστροφής στη Ρόδο, αλλά και τη συμπαράσταση μου σε όλους εκείνους που οι περιουσίες τους καταστράφηκαν όχι μόνον στη Ρόδο αλλά και στη Ψέριμο.

- Διαφήμιση -

Επεδίωξα και βρέθηκα κοντά τους από το πρώτο λεπτό αθόρυβα, σιωπηρά, όσο και αν ορισμένοι επεδίωξαν εκμεταλλευόμενοι τον πόνο-για μια ακόμα φορά- να κάνουν θόρυβο, για ευνόητους λόγους, και αυτό το γνωρίζουν καλά οι πολίτες της Δωδεκανήσου.

Με τη θεσμική μου ιδιότητα ως βουλευτής Δωδεκανήσου και με την πιο δυνατή φωνή που διαθέτω καλώ την Κυβέρνηση, με απλές διαδικασίες αλλά και διαφάνεια, άμεσα ( 1ον) να αποζημιώσει τους πληγέντες (2ον) να αποκαταστήσει τις καταστραφείσες υποδομές (3ον) με νομοθετική ρύθμιση να παγώσουν οι οφειλές των πληγέντων προς το κράτος, ασφαλιστικούς οργανισμούς και τράπεζες (4ον) να θεσμοθετηθούν, σε επίπεδο νομών, θεσμοί αποτελεσματικοί για την πολιτική προστασία, λαμβάνοντας υπόψη τις ιδιαιτερότητες των νησιών και των ορεινών περιοχών.

Ευχαριστώ πολύ

 

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις