ΑρχικήΡόδοςΔήλωση του Δημήτρη Γάκη για τις εξελίξεις σε ΔΕΥΑΡ και ΡΟΔΑ

Δήλωση του Δημήτρη Γάκη για τις εξελίξεις σε ΔΕΥΑΡ και ΡΟΔΑ

Ο βουλευτής Δωδεκανήσου Δημήτριος Γάκης, σε συνέχεια των ενεργειών του για το θέμα της ΔΕΥΑΡ και της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Το περιεχόμενο του Δελτίου Τύπου το οποίο εκδόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών και αναφέρεται στα δημοσιεύματα για την τύχη της ΔΕΥΑΡ  και της ΔΕΣ ΡΟΔΑ και στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε γι’ αυτό το θέμα με τους αρμόδιους υπουργούς κ.κ. Γρηγοράκο και Μητσοτάκη, όχι μόνον δεν απαντά επί της ουσίας αλλά αντιθέτως δημιουργεί ερωτήματα για το μέλλον των δύο κοινωφελών επιχειρήσεων του δήμου Ρόδου. Στέκομαι στα εξής σημεία:

1. Η απάντηση/διάψευση του υπουργού αναφέρεται σε δομές των δήμων  κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας και όχι στις συγκεκριμένες κοινωφελής δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης, αποχέτευσης και συγκοινωνίας του νησιού.

2. Η τελευταία παράγραφος που αναφέρεται στους εργαζόμενους μιλά γενικά για κινητικότητα κλπ Δεν περιλαμβάνει όμως τους υπαλλήλους των δημοτικών επιχειρήσεων, ούτε λαμβάνει υπόψιν τη νησιωτική ιδιαιτερότητα και την δομή δήμος – νησί ώστε να συμπεριλάβει στις υπηρεσίες υποδοχής και την Περιφερειακή και Αποκεντρωμένη Αυτοδιοίκηση.

3. Οφείλουμε να επισημάνουμε τον υπερβολικό ενθουσιασμό που δημιουργήθηκε στους τοπικούς παράγοντες από τις υποσχέσεις των κυβερνητικών παραγόντων. Εμείς εκτιμούμε ότι αναδείξαμε την ιδιαιτερότητα και τον ρόλο που διαδραματίζουν οι δυο επιχειρήσεις ΔΕΥΑΡ και ΔΕΣ-ΡΟΔΑ στην αναπτυξιακή πορεία του νησιού. Ελπίζουμε να κατάλαβαν.

4. Οι επαφές μας με τους κ.κ. Υπουργούς κατέδειξαν ότι αν είμαστε ενωμένοι και διεκδικητικοί δεν έχουμε να φοβηθούμε τίποτα. Ό,τι πετύχαμε το οφείλουμε στην ενότητα μας. Αθροίσαμε τα ΕΓΩ μας και κάναμε ένα μεγάλο ΕΜΕΙΣ.

Δεν εφησυχάζουμε όμως. Επαγρυπνούμε. Η Τρόικα και οι υποτακτικοί της παραμονεύουν. Ένα μικρό καλάθι φέραμε πίσω και αυτό μισογεμάτο.

Καλούμε τους εργαζόμενους στις δημοτικές επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία σε συνεχή επαγρύπνηση για την υπεράσπιση της συνέχισης της λειτουργίας των δύο κοινωφελών επιχειρήσεων προς όφελος όλων των δημοτών, καθώς και για τη διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων.»

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα