Τετάρτη, 6 Δεκεμβρίου, 2023
15.4 C
Rhodes
ΑρχικήΔιάφοραΛωτόςΔώστε όγκο στα πολύ λεπτά μαλλιά- Απλές συμβουλές και κόλπα

Δώστε όγκο στα πολύ λεπτά μαλλιά- Απλές συμβουλές και κόλπα

- Διαφήμιση -

Αν μόλις φεύγετε από το σπίτι τα μαλλιά σας που μόλις χτενίσατε χάνουν κάθε σημάδι ζωής και το σχήμα τους, σας έχουμε κόλπα για το styling και το στέγνωμα με το πιστολάκι! Χάρη σ’ αυτά, τα λεπτά ή πολύ λεπτά μαλλιά σας θα διατηρούν τον όγκο τους.
Τα πολύ λεπτά μαλλιά δεν ισοδυναμούν με αραιά ή λίγα μαλλιά. Το πρόβλημα μπορεί να αφορά το πάχος κάθε τρίχας. Επίσης, είναι λίγο πιο ευαίσθητα. Ακόμα κι αν ο αριθμός των τριχών είναι κανονικός, τα μαλλιά σας μπορεί να φαίνονται αραιά. Ανάλογα με το χρώμα των μαλλιών, μπορεί να έχετε πολλά μαλλιά ανεξάρτητα από το αν φαίνονται αραιά. Κατά μέσο όρο, οι ξανθιές έχουν περίπου 150.000 τρίχες ενώ οι περισσότερες γυναίκες με σκούρα μαλλιά έχουν περίπου μόνο 100.000. Αν τα μαλλιά σας φαίνονται αραιά, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε ανώδυνες μεθόδους ενίσχυσης της υφής τους και να προσέχετε ιδιαίτερα όταν τα στεγνώνετε με το πιστολάκι.

Απαλή, προσεκτική φροντίδα για λεπτά μαλλιά.
Πριν αρχίσετε να στεγνώνετε τα φρεσκολουσμένα σας μαλλιά με το πιστολάκι, τυλίξτε τα με μια πετσέτα και αφήστε τα να στεγνώσουν καλά. Μην τα τρίβετε με την πετσέτα γιατί θα καταστρέψετε τα περιτρίχια.
Καθημερινό λούσιμο: Οι λιπαρές εκκρίσεις του τριχωτού της κεφαλής κατεβαίνουν πιο εύκολα κατά μήκος της τρίχας στα ίσια μαλλιά γι αυτό καλό είναι να λούζεστε καθημερινά και να επιμένετε κάνοντας απαλό μασάζ στις ρίζες. Επίσης να χρησιμοποιείτε σαμπουάν με δραστικά καθαριστικά συστατικά, με περιποιητικά πολυμερή τα οποία προστατεύουν από τις βλάβες που μπορούν να προκαλέσουν τα σκληρά καθαριστικά.
Tip: Μία φορά την εβδομάδα κάντε τους μάσκα που θα τους χαρίσει υγιή όψη.

Λεπτά μαλλιά χωρίς όγκο – οδηγίες για σωστό στέγνωμα!                                                                                                                                                                                                     Τα άτονα μαλλιά δείχνουν αμέσως πιο ζωντανά, όταν δώσετε περισσότερο όγκο στις ρίζες. Πριν στεγνώσετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι βάλτε λίγη κρέμα φιξαρίσματος ή σπρέι styling μόνο στις ρίζες. Τώρα, είστε έτοιμες να αρχίσετε να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με τη βοήθεια μιας φαρδιάς βούρτσας. Θα πρέπει να σκύψετε λίγο το κεφάλι στο πλάι και ταυτόχρονα, να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με το πιστολάκι και να τα βουρτσίζετε κόντρα με μια φαρδιά βούρτσα. Αφού τα χτενίσετε για λίγο, επαναλάβετε την ίδια διαδικασία φυσώντας τα μαλλιά σας προς την άλλη πλευρά. Τέλος, σκύψτε το κεφάλι σας ελαφρώς προς τα μπροστά, ενώ ταυτόχρονα βουρτσίζετε και στεγνώνετε τα μαλλιά σας προς τα μπροστά.
Tip για το στέγνωμα: Στεγνώστε τα με σεσουάρ σε μέτρια θερμοκρασία. Μόλις τελειώσετε φυσήξτε τα μαλλιά με κρύο αέρα. Με αυτό τον τρόπο αποκτούν καλύτερο όγκο και κράτημα.

Πώς να κάνετε τα λεπτά ή τα πολύ λεπτά μαλλιά να στέκονται
Το καλύτερο είναι να κάνετε το ελάχιστο δυνατό styling. Για τα λεπτά ή τα πολύ λεπτά μαλλιά, δε συνιστούμε τη χρήση κεριού μαλλιών ή ζελέ για περισσότερη λάμψη. Αυτά τα βοηθήματα styling περιέχουν λιπαρές ουσίες και είναι πολύ πιθανό τα μαλλιά σας να φαίνονται βρώμικα.
Ένα υγρό ζελέ έχει συνήθως καλό αποτέλεσμα για την εμφάνιση των κοντών πολύ λεπτών μαλλιών. Το σπρέι μαλλιών για δυνατό κράτημα συνήθως έχει καλά αποτελέσματα στα πιο μακριά λεπτά ή πολύ λεπτά μαλλιά. Είναι σημαντικό να βάζετε το σπρέι των μαλλιών σηκώνοντας τούφες μαλλιών και ψεκάζοντας κάτω από αυτές. Αν βάλετε το σπρέι στο πάνω μέρος των μαλλιών, το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τα βαρύνετε.
Μην χρησιμοποιείτε υπερβολικά προϊόντα styling: Τα διάφορα τζελ, τα κεριά και οι κρέμες φορμαρίσματος βαραίνουν τα λεπτά μαλλιά. Για να τους δώσετε φόρμα θα χρειαστείτε ένα σπρέι ή αφρό για όγκο.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις