Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024
19.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκατόν πενήντα εργαζόμενοι της Τράπεζας Δωδεκανήσου στην αγωνία και στην ομηρία, εκατοντάδες...

Εκατόν πενήντα εργαζόμενοι της Τράπεζας Δωδεκανήσου στην αγωνία και στην ομηρία, εκατοντάδες μέτοχοι και μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην αβεβαιότητα

- Διαφήμιση -

Το «λουκέτο» στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου έδωσε ένα καίριο χτύπημα στο λαό και στην οικονομία της Δωδεκανήσου.
Η τράπεζα εξυπηρετούσε χιλιάδες πολίτες των νησιών μας, στήριζε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αποτελούσε οικονομικό «πνεύμονα» της περιοχής μας και απασχολούσε εκατόν πενήντα (150) συμπολίτες μας.
Ο «ξαφνικός θάνατος» της Συνεταιριστικής  Τράπεζας Δωδεκανήσου, ο τρόπος που προήλθε και οι όροι «απορρόφησής της» από την Alpha Bank γεννούν πολλά ερωτήματα και ταυτόχρονα το θυμό και την οργή των Δωδεκανησίων.
Οι παλαιότεροι μέτοχοι της τράπεζας αγνοούν την τύχη των μετοχών τους, εκατοντάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που είχαν λάβει δάνεια αναμένουν με αγωνία τη συμπεριφορά από την Alpha Bank με την οποία θα έχουν, πλέον, συναλλαγές.
Σε «κατάσταση έκτακτης ανάγκης» βρίσκονται οι εκατόν πενήντα (150) εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους. Ο προγραμματισμός ζωής «πάει περίπατο». Βρίσκονται ένα βήμα πριν την ανεργία αφού δε διασφαλίζεται η εργασιακή τους μετάβαση στο νέο τραπεζικό σχήμα. Δυστυχώς, κάποιοι εξακολουθούν να θέτουν τους αριθμούς πάνω από τους ανθρώπους. Οι εργαζόμενοι στη Συνεταιριστική Τράπεζα Δωδεκανήσου κινδυνεύουν να κάνουν «μαύρα Χριστούγεννα».

Ο περιφερειακός συνδυασμός «ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ» στήριξε τη δράση και το ρόλο της  Συνεταιριστικής  Τράπεζας  Δωδεκανήσου.
Στην – προ διμήνου – συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Ρόδο ζήτησε τη στήριξη της τράπεζας μέσω της αύξησης του κεφαλαίου που ήταν σε εξέλιξη και ζήτησε η Π.Ν.Α. να διατηρήσει και να αυξήσει τις καταθέσεις της από τα ταμειακά της υπόλοιπα.
Σήμερα «χτυπάμε τον κώδωνα του κινδύνου». Εκατόν πενήντα (150) εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους οδηγούνται στην ανεργία και στην ανέχεια. Εκατοντάδες μέτοχοι και ΜΜΕ επιχειρήσεις κινδυνεύουν να βρεθούν σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Καλούμε τους φερόμενους ως «πρωτεύθυνους» πολίτες αλλά και τους «παράγοντες» που σήμερα σιωπούν ή εκφράζουν «λόγια συμπάθειας» ή χύνουν «κροκοδείλια δάκρυα» να αναλάβουν πρωτοβουλίες σωτηρίας των ανθρώπων που πλήττονται από την παύση της λειτουργίας της Συνεταιριστικής Τράπεζας Δωδεκανήσου.
Εάν δε γίνει αυτό άμεσα… να θυμούνται:
τα προβλήματα πολλαπλασιάζονται και η κοινωνική συνοχή κινδυνεύει.

Χαράλαμπος Κόκκινος

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα