Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024
18.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΕρώτηση ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες...

Ερώτηση ΣΥΡΙΖΑ στο Ευρωκοινοβούλιο για την αποκατάσταση των ζημιών από τις πλημμύρες στα Δωδεκάνησα (Ρόδος, Κως, Κάλυμνος, Ψέριμος)

- Διαφήμιση -

Ο ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής κατάθεσε ερώτηση στο Ευρωκοινοβούλιο με θέμα «Κινητοποίηση Ταμείου Αλληλεγγύης για τεράστιες ζημιές από πλημμύρες στα νησιά Ρόδος, Κως, Κάλυμνος και Ψέριμος». Ακολουθεί πλήρης η ερώτηση.

«Τις προηγούμενες μέρες ένα πρωτόγνωρο κύμα κακοκαιρίας που χαρακτηρίστηκε από πολύ έντονες βροχοπτώσεις και ανέμους, προκάλεσε τεράστιες υλικές ζημιές αλλά και κυρίως την απώλεια ανθρώπινων ζωών στο νησί της Ρόδου. Έκτος από την Ρόδο πολύ μεγάλες υλικές ζημιές προκλήθηκαν και στα νησιά Κως, Κάλυμνος και Ψέριμος. Οι καταστροφές, που έπληξαν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού, που έχουν σοβαρές επιπτώσεις για τις συνθήκες διαβίωσης, στο φυσικό περιβάλλον και την οικονομία του τόπου, υπολογίζονται σε πολλά εκατομμύρια ευρώ, καθώς πέρα από ιδιωτικές περιουσίες που καταστράφηκαν (εμπορεύματα, κτηνοτροφικές μονάδες, αγροτικές καλλιέργειες, οικίες) υπάρχουν πολύ μεγάλες καταστροφές σε δημόσιες υποδομές (δρόμοι, κτίρια, δίκτυα ύδρευσης, αποχέτευσης κ.α.).
Ερωτάται η Επιτροπή:
Έχει η Ελληνική Κυβέρνηση, υποβάλλει αίτηση για οικονομική ενίσχυση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αλληλεγγύης βάσει του Κανονισμού 2012/2002, αν όχι ποια είναι η προθεσμία εντός της οποίας θα πρέπει να το πράξει; Αν ναι, ποιο το ποσό της βοήθειας που αιτείται και δυνάμει ποιού άρθρου του κανονισμού; Δεδομένου ότι πρόκειται για καταστροφή που θα έχει πολύ μεγάλο αντίκτυπο στην περιοχή, θα εξέταζε η Επιτροπή να δοθεί ενίσχυση ακόμα και στην περίπτωση που δεν θα πληρούνται τα ποσοτικά κριτήρια όπως ορίζεται από το άρθρο 2 του Κανονισμού 2012/2002;»

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα