ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΗ Ομοσπονδία Ενοικαζόμενων Δωματίων Δωδεκανήσου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Σχετικά άρθρα

Η Ομοσπονδία Ενοικαζόμενων Δωματίων Δωδεκανήσου για το νέο φορολογικό νομοσχέδιο

Η Ομοσπονδία Ενοικιαζόμενων Δωματίων Δωδεκανήσου με επιστολή της προς τους βουλευτές Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, κ. Βασίλειο Υψηλάντη, κ. Δημήτρη Κρεμαστινό, κα Μίκα Ιατρίδη, κ. Δημήτρη Γάκη καταγγέλει τον τρόπο κατάρτισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της επιστολής.

Κύριοι βουλευτές,

 Ενόψει της ψήφισης του νέου φορολογικού νομοσχεδίου που περιλαμβάνει τον Ενιαίο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας (ΦΑΠ ή ΕΝ.Φ.Α.), θα θέλαμε να καταγγείλουμε τον τρόπο κατάρτισής του, ο οποίος για άλλη μια φορά διαχωρίζει τα ξενοδοχειακά καταλύματα σε αυτά που ανήκουν σε φυσικά πρόσωπα φορολογώντας τα με ποσοστό από 0,5% έως 2%ανάλογα με την περιοχή που βρίσκονται και σε αυτά που ανήκουν σε εταιρείες νομικών προσώπων, τα οποία και φορολογεί με ποσοστό 0,33 τoις χιλίοις.

Δυστυχώς βλέπουμε ότι εξακολουθούν να ισχύουν δύο μέτρα και δύο σταθμά όσο αφορά την φορολόγηση των ξενοδοχειακών καταλυμάτων διαχωρίζοντας τους ιδιοκτήτες τους σε επιχειρηματίες δύο ταχυτήτων και κατά συνέπεια σε πολίτες δύο κατηγοριών, προκαλώντας έτσι την αγανάκτηση και τον αναβρασμό μιας μερίδας μικροϊδιοκτητών που πασχίζει να επιβιώσει.

Κύριοι Βουλευτές, θέλουμε να κατανοήσετε ότι ο φορολογικός διαχωρισμός των επιχειρήσεων φυσικών και νομικών προσώπων θα οδηγήσει πολλές μικρές μονάδες όχι απλά σε μαρασμό αλλά σε κλείσιμο, αφού θα «βγουν στην παρανομία» μαζί με χιλιάδες άλλες, τις οποίες η Πολιτεία ήδη αδυνατεί να ελέγξει.

Ζητούμε από εσάς -τους κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους του νομού μας- να απαιτήσετε τη δίκαιη τροποποίηση του συγκεκριμένου νομοσχεδίου και την ενιαία φορολόγηση όλων των ξενοδοχειακών καταλυμάτων με ποσοστό 0,33 τοις χιλίοις, αφού πρόκειται για επιχειρήσεις που έχουν ήδη φορολογηθεί κατά την απόκτηση ή την μεταβίβασή τους και συνεχίζουν να φορολογούνται ετησίως για το εισόδημά τους.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπόψη την επιστολή μας και να πράξετε τα δέοντα.

Με εκτίμηση,

Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας

Παναγιώτης Τοκούζης

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα