ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΟι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Ρόδου για τις καταστροφές

Σχετικά άρθρα

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων Ρόδου για τις καταστροφές

Οργή, θλίψη και φόβος………

Οι γονείς και κηδεμόνες της Ρόδου, εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των συνανθρώπων μας που έχασαν τη ζωή τους στην καταιγίδα της Ρόδου την προηγούμενη Παρασκευή και τη στήριξή μας σε όσους είδαν τους κόπους μιας ζωής να χάνονται….

Είμαστε  θλιμμένοι και συνάμα θυμωμένοι και φοβισμένοι….την ώρα που γυρνάνε στα σπίτια τους οι εργαζόμενοι, την ώρα που τα παιδιά μας σχολάνε από τα σχολεία τους….ξεσπάει μια άγρια καταιγίδα στη «ναυαρχίδα» του τουρισμού….και αμέσως αυτή βουλιάζει στο βρόχινο και ποταμίσιο νερό, παρασύροντας στο θάνατο αθώες ψυχές και θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή πολλών άλλων  εργαζόμενων, γονέων, παιδιών .Και όχι μόνο γιατί η δύναμή της φύσης ήταν μεγάλη, αλλά γιατί το νησί που υποδέχεται χιλιάδες ανθρώπους κάθε χρόνο, που πολυδιαφημίζεται ως ο παράδεισος του τουρισμού, που δαπανά εκατομμύρια σε ξενοδοχειακές υποδομές, αποδείχτηκε ότι δε διαθέτει στοιχειώδεις τεχνικές υποδομές, στοιχειώδη οργάνωση και προστασία…..

Τα ακαθάριστα, στριμωγμένα και μπαζωμένα ρέματα αντί να μείνουν ρέματα, έγιναν δυνατά ποτάμια. Το ποτάμι απλά ακολούθησε τη ροή του πάνω από το δρόμο. Η βροχή έπεφτε δυνατή αλλά είχε προειδοποιήσει πως θα ερχόταν. Η φύση –την οποία τόσο υπερήφανα δείχνουν για διαφημιστικούς λόγους οι αρμόδιοι-απλά εξακολούθησε να είναι φύση…μόνο που αυτή τη φορά η φύση απέδειξε πόσο μη ικανοί στη διαχείρισή της και στην προστασία των πολιτών είναι όλοι τους. Ακόμα και την ύστατη ώρα, μετά από σωρεία λαθών και τόση αδιαφορία, ξεσπά διαμάχη για την αρμοδιότητα….και οι άνθρωποι απλά πεθαίνουν, οι περιουσίες και οι κόποι μιας ζωής απλά χάνονται στη λάσπη.

Αισθανόμαστε οργή, θλίψη και φόβο γιατί αυτοί που με  υποσχέσεις και «παχιά» λόγια  ζητούν την υποστήριξή μας σκαρφαλώνοντας στα αξιώματα, με τόση αναλγησία αντιμετωπίζουν εμάς, τα παιδιά μας και τους κόπους μας και προφανώς δεν βρίσκονται «εκεί» για να υπηρετήσουν το δικό μας συμφέρον. Δίνουμε όμως υπόσχεση τόσο στις οικογένειες των αδικοχαμένων, όσο και στα παιδιά μας να μην επιτρέψουμε να χαθούν άλλες ζωές με τον ίδιο τρόπο. Απαιτούμε την άμεση αποζημίωση των πληγέντων και την λήψη μέτρων ουσιαστικών μέτρων για την προστασία των κατοίκων του νησιού μας. Το οφείλουμε πρώτα απ’ όλα στα παιδιά μας .

Η διοικούσα των ΣΓ & Κ των σχολείων Ρόδου

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα