ΑρχικήΔιάφοραΤροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων υπέρ...

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

Τροπολογίες του ΣΥΡΙΖΑ στο Νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων υπέρ των οικονομικά και κοινωνικά αδυνάμων τμημάτων του πληθυσμού

Τρείς ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΕΣ – ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο σ/ν του Υπουργείου Οικονομικών: «Ενιαίος φόρος ιδιοκτησίας ακινήτων και άλλες διατάξεις», με σκοπό την προστασία των πιο ευπαθών ομάδων του πληθυσμού από τη συνεχιζόμενη αντικοινωνική πολιτική των μνημονίων που κατ’ εντολή της τρόϊκα εφαρμόζει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ.
Οι τροπολογίες, που συνυπογράφει ο βουλευτής Δ/νήσου Δημήτρης Γάκης, μέλος της αρμόδιας Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, αφορούν στα εξής θέματα:

1. «Παράταση προθεσμίας αναστολής πλειστηριασμών και απαγόρευση άμεσης ή έμμεσης μεταβίβασης στεγαστικών και καταναλωτικών δανείων», που υπογράφει σύσσωμη η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ,
2. «Παροχή δωρεάν ρεύματος σε φτωχές και ευπαθείς ομάδες πληθυσμού» και
3. «Επαναφορά  του ΕΦΚ πετρελαίου θέρμανσης στα επίπεδα Μαρτίου 2011»

Την ίδια στιγμή, με υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στο ίδιο νομοσχέδιο, «χαρίζονται» φόροι στους ‘μεγαλοκαναλάρχες’, με αιτιολογία την … «παρούσα δυσμενή οικονομική συγκυρία…». Συγκρίνοντας τις δύο πρωτοβουλίες, αναδεικνύεται η ουσιαστική διαφορά των προτεραιοτήτων και των προσεγγίσεων για την επίτευξη των κοινωνικών στόχων μεταξύ των πολιτικών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και της συγκυβέρνησης στο νομοσχέδιο για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων. Εμείς στοχεύουμε σε δράσεις και μέτρα υπέρ των οικονομικά και κοινωνικά αδυνάμων τμημάτων του πληθυσμού και όχι ενάντια στους εργαζόμενους και την μικρομεσαία ακίνητη ιδιοκτησία όπως πράττει η συγκυβέρνηση. Και επειδή συνεχώς μας ζητάνε συγκεκριμένες προτάσεις: Ορίστε που να βρείτε μερικά εκατομμύρια ευρώ για τις ευπαθείς ομάδες,  κύριοι του οικονομικού επιτελείου!  Εφαρμόστε το νόμο, εισπράξτε και δώστε ανταποδοτικά στα νοικοκυριά που υποφέρουν τις πρόνοιες που πρέπει να παρέχει κάθε ευνομούμενο κράτος στους πολίτες του: Ηλεκτρικό ρεύμα στις ευπαθείς ομάδες και θέρμανση στα νοικοκυριά το χειμώνα.
Το Νομοσχέδιο είναι στη φάση επεξεργασίας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και αναμένεται να έρθει προς συζήτηση στην Ολομέλεια στα τέλη της εβδομάδας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα