Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
27.7 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕπαφές με αρμόδιους φορείς ξεκίνησε η Ελευθερία Φτακλάκη για τον τουρισμό

Επαφές με αρμόδιους φορείς ξεκίνησε η Ελευθερία Φτακλάκη για τον τουρισμό

- Διαφήμιση -

Στα πλαίσιο της έναρξης του επιχειρησιακού σχεδίου δράσης του 2014  της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου για τον τουρισμό, η Αντιπεριφερειάρχης Ελευθερία Φτακλάκη, ξεκίνησε σειρά επαφών με αρμοδίους φορείς προκειμένου να υπάρξουν συνεργείες και συνεργασία στις δράσεις της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου.

Φέτος η τουριστική προβολή των νησιών μας  σηματοδοτείται από το «2014- Έτος Πολιτισμού» για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και υλοποιείται με έναν ολοκληρωμένο προγραμματισμό δράσεων. Το Έτος Πολιτισμού μεταξύ άλλων περιλαμβάνει και ένα Πρόγραμμα δράσεων για την οδική συμπεριφορά και ασφάλεια των επισκεπτών, καθώς αποτελεί έναν βασικό παράγοντα για την προβολή του προορισμού.

Για το λόγο αυτό, η κα Φτακλάκη συναντήθηκε την Τετάρτη, 8 Ιανουαρίου, με τον αναπληρωτή Δημάρχου για θέματα καθημερινότητας και Πρόεδρο της ΔΕΣ ΡΟΔΑ, Δημήτρη Καραντζιά, την Πρόεδρο της Εταιρείας Υποστήριξης Θυμάτων Τροχαίων Ατυχημάτων, Ελένη Καρύδη, και τον μουσικοσυνθέτη και μέλος της ΕΥΘΥΤΑ, Σάββα Καραντζιά, για να  την κατάθεση προτάσεων για δράσεις που αφορούν στην προώθηση της οδικής αγωγής, της οδικής ασφάλειας στο νησί της Ρόδου, αλλά και σε παρεμβάσεις σε επίπεδο υποδομών, όπως είναι η διαγράμμιση των διαβάσεων, η προσβασιμότητα κλπ. Συμφωνήθηκε να ξεκινήσουν από την αρχή της τουριστικής περιόδου μια διαφημιστική καμπάνια  από  κοινού με την Περιφέρεια, με  την παραγωγή και διανομή έντυπου  και ψηφιακού υλικού, αλλά και την διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα ενσωματώνουν κοινωνικά μηνύματα. Στόχος είναι, πέραν της ευαισθητοποίησης και της πρόληψης των τροχαίων ατυχημάτων, να αναδειχθεί το θέμα της οδικής ασφαλείας ως μια σημαντική συνιστώσα του πολιτισμού μας.

Επίσης, η κα Φτακλάκη ζήτησε από τον κ, Καραντζιά ως πρόεδρο  της ΔΕΣ  ΡΟΔΑ,  να δώσει  μεγάλο βάρος στη βελτίωση των υποδομών των στάσεων των λεωφορείων και στη δημιουργία υποδομών  οπού δεν υπάρχουν, καθώς οι ξένοι επισκέπτες μας χρησιμοποιούν πλέον πολύ τα μέσα δημόσιας μεταφοράς, και ως εκ τούτου θα πρέπει να λειτουργούν  άψογα.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.