Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024
29.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμόςΣτη Σαντορίνη η Ελευθερία Φτακλάκη για την παρουσίαση του Έτους Πολιτισμού

Στη Σαντορίνη η Ελευθερία Φτακλάκη για την παρουσίαση του Έτους Πολιτισμού

- Διαφήμιση -

Κατόπιν πρόσκλησης  του Δημάρχου Σαντορίνης, κ Ζώρζου, η Αντιπεριφερειάρχης Ν. Αιγαίου Ελευθερία Φτακλάκη επισκέφθηκε τη Σαντορίνη την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου,  προκειμένου να παρουσιάσει τον προγραμματισμό δράσεων τουριστικής προβολής της ΠΝΑ για το 2104 και το Έτος Πολιτισμού. Στην συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Ηλίας Μάινας, Περιφερειακός Σύμβουλος Θηρας, ο γιάννης Αργυρός, Αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα τουρισμού, ο Θωμάς Γιαννής, μέλος του ΔΣ της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, ο Βασίλης Ζαχαράκης, Πρόεδρος του Συλλόγου Εστιατόρων Σαντορίνης, ο Γιώργος Συνολάκης, Αντιπρόεδρος Συλλόγου Εμπόρων Θήρας, ο Ματθαίος Δημόπουλος, Διευθυντής της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων, ο Μάριος Γαλανός, Πρόεδρος του Σωματείου Τουριστικών Επιχειρήσεων Νότιας Σαντορίνης, ο Κώστας Κωνσταντινίδης του ομίλου Ηλιότοπος και η Αγγελική Γεωργαντοπούλου, Υπεύθυνη του Δήμου Θήρας για τον συντονισμό των δράσεων της πρωτοβουλίας «2013 Έτος Γαστρονομίας στη Σαντορίνη».

Το πρωί συναντήθηκε με φορείς του τουρισμού  στο Δημαρχείο, σε σύσκεψη που έγινε υπό την προεδρία του Δημάρχου, όπου συζητήθηκαν οι προτεραιότητες και το πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας και του Δήμου Σαντορίνης τόσο για τις δράσεις τουριστικής προβολής, καθώς και για το Έτος πολιτισμού. Τόσο ο Δήμαρχος Σαντορίνης, όσο και οι παρευρισκόμενοι φορείς, συνεχάρησαν την Αντιπεριφερειάρχη για την πρωτοβουλία να ανακηρυχθεί το 2014 «Έτος Πολιτισμού για το Ν. Αιγαίο» καθώς και για τον μεγαλόπνοο προγραμματισμό δράσεων για την τουριστική προβολή των νησιών της Περιφέρειας  το 2014.

Στα πλαίσια της προβολής του νησιού συζητήθηκε η πρόταση διοργάνωσης μιας μεγάλης πολιτιστικής εκδήλωσης (mega event), με θέμα την καλλιτεχνική φωτογραφία, όπου επιφανείς διεθνούς εμβέλειας επαγγελματίες του χώρου θα συγκεντρωθούν στο γραφικό νησί των Κυκλάδων.

 Αντίστοιχα, συζητήθηκαν οι τρόποι με τους οποίους θα ενδυναμωθεί ο ιστορικός θεσμός του Ηφαιστείου, θα αξιοποιηθούν τα αρχαία μνημεία που είναι σήμα κατατεθέν για το νησί, όπως το Ακρωτήρι, η Αρχαία Θήρα και η Αγία Ειρήνη. Επίσης, τονίστηκε στο πλαίσιο της επιμόρφωσης όλων των εμπλεκομένων παραγόντων στο χώρο του τουρισμού, να διοργανωθούν σεμινάρια σε κάθε νησί  με θέμα «Γνωρίζω τον τόπο μου» για την γνωσιακή επάρκεια των επαγγελματιών του τουρισμού αλλά και για την εικόνα του νησιού προς τους ξένους επισκέπτες.

- Διαφήμιση -

Tο απόγευμα της ίδιας ημέρας, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων της Ένωσης Συνεταιρισμών Θηραϊκών Προϊόντων στις 16:30 με θέμα την Τουριστική Πολιτική  της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και συγκεκριμένα για τη δράση «2014 έτος Πολιτισμού στο Νότιο Αιγαίο», παρουσιάστηκε από την κα Φτακλάκη ο προγραμματισμός του 2014 και η θεματική επένδυση του Έτους Πολιτισμού, την οποία οι παρευρισκόμενοι επικρότησαν.

 Όπως τόνισε η κα Φτακλάκη, ο προγραμματισμός του 2014 είναι και μεγαλεπήβολος, αναφέρθηκε και σε καινοτόμα στοιχεία, όπως είναι ο θεσμός των Ambassadors, η ανάπτυξη του πράσινου τουρισμού, η ανάπτυξη φορέα διαχείρισης κρίσεων, η καμπάνια για την οδική ασφάλεια κα. Όπως τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης, ο τουρισμός δεν είναι μόνο προβολή, αλλά και Ασφάλεια, περιβάλλον και ποιότητα ζωής.

Με τον θεσμό του Ambassador η Διεύθυνση τουρισμού επιδιώκει την κεφαλαιοποίηση των σχέσεων ανθρώπων που μένουν μόνιμα στο εξωτερικό, κυρίως από την κοινότητα της ομογένειας, με τα νησιά του Αιγαίου, μέσα από την προσωπική τους εμπειρία και καθημερινότητα, ενώ η ευαισθητοποίηση για τα θέματα νοοτροπίας και πρακτικής που άπτονται του πράσινου τουρισμού και της οδικής ασφάλειας αποτελεί τεκμήριο ανεπτυγμένης κοινωνίας που σέβεται και προστατεύει τόσο τον μόνιμο κάτοικο, όσο και τον ξένο επισκέπτη. Τέλος, ο φορέας Διαχείρισης Κρίσεων αποτελεί αναγκαιότητα για την προστασία της ταυτότητας προορισμού των νησιών από την αρνητική προσοχή που συνεπάγεται ένα έκτακτο περιστατικό κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης απέσπασε συγχαρητήρια τόσο για τον προγραμματισμό του 2014, όσο και για το «2014 Έτος Πολιτισμού για την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου» και δεσμεύτηκε πως όλοι μαζί θα μπορέσουμε να μεγιστοποιήσουμε την προστιθέμενη αξία του τουριστικού μας προϊόντος και να κάνουμε τη διάφορα σε σχέση με τους ανταγωνιστές μας. Άλλωστε, αυτός είναι ο σκοπός του Έτους Πολιτισμού, που αποτελεί την κινητήριο δύναμη για να πετύχουμε τη δημιουργία ταυτότητας προορισμού μέσα από την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του κάθε νησιού, που είναι ο Πολιτισμός με όλες του τις εκφάνσεις και συνιστώσες (αρχαίος πολιτισμός, θρησκευτικά μνημεία, λαϊκός πολιτισμός, ιστορία, κουλτούρα, τέχνες, γράμματα, γαστρονομία, φύση, κα)

Μετά τη Σαντορίνη, η κα Φτακλάκη θα ξεκινήσει περιοδεία στα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων, προκειμένου να ενημερώσει όλους τους αρμόδιους φορείς (Δήμους, επιτροπές τουρισμού, τουριστικούς και πολιτιστικούς φορείς) για τις δράσεις της Διεύθυνσης Τουρισμού για το 2014.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.