Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024
18.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΔεν συμμετέχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου στην 48ωρη απεργία στις 10 και...

Δεν συμμετέχει ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου στην 48ωρη απεργία στις 10 και 11 Μαρτίου

- Διαφήμιση -

Το Δ.Σ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Δωδεκανήσου συνεδρίασε εκτάκτως την Πέμπτη 6 Μαρτίου και αποφάσισε ΝΑ ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στην 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία που προκήρυξε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος για τη Δευτέρα και Τρίτη 10 και 11 Μαρτίου 2014.
Χωρίς καμία απολύτως πρόθεση απαξίωσης της απεργίας ως μέσου εναντίωσης στα μέτρα που προωθούνται, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Δωδεκανήσου θεωρεί ότι πλέον η απεργία από μόνη της είναι μία ανεπαρκής κίνηση, με αμφίβολα αποτελέσματα για τα θέματα Δημόσιας Υγείας που δεν προέκυψαν ξαφνικά αλλά αποτελούν μέρος του πολιτικού σχεδιασμού που επιβάλλουν οι ξένοι δανειστές και υλοποιούν σταδιακά οι συνεργαζόμενες κυβερνήσεις.

Τα τελευταία χρόνια, βρισκόμαστε ως Έλληνες πολίτες εγκλωβισμένοι σε ένα κυκεώνα σπασμωδικών και μεμονωμένων αντιδράσεων απέναντι σε μια συντονισμένη προσπάθεια  καταστρατήγησης των δικαιωμάτων μας και κατάλυσης κάθε έννοιας δικαίου. Για το λόγο αυτό, θεωρήσαμε πως η συμμετοχή μας σε μια ακόμα 48ωρη προειδοποιητική πανελλαδική απεργία, αποτελεί παρωχημένη και αναμενόμενη από την Τρόικα αντίδραση.
Μια απεργία θα πρέπει να είναι το επιστέγασμα ενός σχεδίου δράσης για την κατάργηση των  μνημονίων και την υπεράσπιση της δωρεάν Δημόσιας Υγείας.
Η Δημόσια Υγεία και οι Έλληνες πολίτες καταδικάζονται καθημερινά σε θάνατο καθώς η Τρόικα και όσοι υποκλίνονται στις αποφάσεις της θέλουν να διαλύσουν τα φαρμακεία και να μετατρέψουν το φάρμακο από κοινωνικό αγαθό σε εμπορευματικό  προϊόν.
Αυτή τη στιγμή θέματα όπως:
•    Η διάλυση των ασφαλιστικών ταμείων, η λεηλασία των χρημάτων τους, η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ και προσφάτως του τέκνου του ΠΕΔΥ
•    Η επιβολή rebate στα φαρμακεία (επιπλέον παρακράτηση κατά μέσο όρο 5% από τα τιμολόγια κατάθεσης των φαρμακείων στον ΕΟΠΠΥ χωρίς αυτό το ποσοστό να αποδίδεται στη βελτίωση της Δημόσιας Υγείας)
•    Η εφαρμογή του διευρυμένου ωραρίου
•    Η επιβολή του χαρατσιού του 1 ευρώ ανά συνταγή και των 5 ευρώ για συνταγογράφηση στα ιατρεία του ΕΣΥ
•    Η μαγική λογιστική της μείωσης κατά 60% των τιμών των φαρμάκων και η αύξηση κατά 120% της συμμετοχής των ασφαλισμένων

προωθούνται από την κυβέρνηση ως «επιτυχία» ενώ στην πραγματικότητα  οδηγούν σιγά-σιγά στην κατάργηση της δημόσιας υγείας και στο τέλος του φαρμακείου όπως το γνωρίσαμε.

Μπροστά σε αυτή τη προσπάθεια της Τρόικας  και των μνημονιακών υπηρετών της  δεν φοβόμαστε να δώσουμε τον υπέρτατο αγώνα επιβίωσης. Αρνούμαστε να συμμετέχουμε σε ένα στημένο έργο  γελοιοποιώντας το όπλο της  απεργίας καθώς πιστεύουμε ότι η μοναδική λύση είναι η συντονισμένη μάχη που πρέπει να δώσουμε όλοι μαζί με στόχο την ανατροπή των ξένων κατακτητών και των ντόπιων υπηρετών τους.

- Διαφήμιση -

Ο ΦΣΔ, δίπλα στον Έλληνες πολίτες και τους Δωδεκανήσιους που πρώτοι αυτοί στερούνται την φαρμακευτική τους περίθαλψη,  λόγω νησιωτικότητας του νομού μας, θα  προωθήσει μία σειρά συντονισμένων δράσεων και ενεργειών με σκοπό την  ενημέρωση του κοινού σε θέματα της δημόσιας υγείας και τον συντονισμό όλων των υγειονομικών φορέων του τόπου μας.
Επιδιώκουμε μια Γενική Πολιτική Απεργία, με λαϊκή κινητοποίηση και ευρεία συμμετοχή Φορέων και πολιτών, που στόχο θα έχει την ανατροπή προκειμένου να γίνουν σεβαστά τα από το Σύνταγμα κατοχυρωμένα δικαιώματα μας.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα