Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
16.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΠεριοδεία Στράτου Καρίκη σε Χωριά της Νότιας Ρόδου: «Δίνουμε βάρος στην αποκέντρωση...

Περιοδεία Στράτου Καρίκη σε Χωριά της Νότιας Ρόδου: «Δίνουμε βάρος στην αποκέντρωση και όχι στον συγκεντρωτισμό»

- Διαφήμιση -

Στα χωριά της Νότιας Ρόδου και συγκεκριμένα στις τοπικές κοινότητες του Γενναδίου, της Απλακιάς, της Καταβιάς και της Λαχανιάς περιόδευσε το Σαββατοκύριακο (5-6/4) ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης συνοδευόμενος από μέλη της παράταξης «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ».

Ο κ. Καρίκης συνάντησε τους κατοίκους των χωριών και προέδρους των τοπικών κοινοτήτων, με τους οποίους είχε ένα γόνιμο και εποικοδομητικό διάλογο για τα προβλήματα που τους απασχολούν, τα οποία εστιάζονται στον τομέα των υποδομών και απασχόλησης, στον τομέα της Υγείας και στην καθημερινότητα.

Αφού άκουσε προσεκτικά ο υποψήφιος δήμαρχος, Στράτος Καρίκης τα ζητήματα που του τέθηκαν, ανέλυσε τις βασικές αρχές του προγράμματός του και τις προτεραιότητές του για τα χωριά σε όλους τους βασικούς τομείς.

Αναφέρθηκε αρχικά στις αλλαγές που πρόκειται να εφαρμοσθούν στη Διοίκηση του Δήμου και είπε συγκεκριμένα ότι είναι πεπεισμένος πώς πρέπει να δοθεί βάρος στην αποκέντρωση και όχι στον συγκεντρωτισμό και ότι βασική του μέριμνα είναι η διαφοροποίηση του διοικητικού μοντέλου των αντιδημάρχων και των εντεταλμένων συμβούλων με κατανομή αρμοδιοτήτων ανά θεματική ενότητα, τονίζοντας παράλληλα ότι είναι ανάγκη να ενισχυθούν οι αρμοδιότητες των μελών των συμβουλίων και των προέδρων των τοπικών των δημοτικών και τοπικών κοινοτήτων.

- Διαφήμιση -

«Τα χωριά μας πρέπει να μείνουν ζωντανά και οι κάτοικοι τους επιβάλλεται να έχουν ίση αντιμετώπιση σε όλους τους τομείς, όπως της καθημερινότητας και της ανάπτυξης.

Η αναβάθμιση της ποιότητας ζωής δεν περιορίζεται για εμάς μόνο στην πόλη της Ρόδου και στις γειτονιές, αλλά σε κάθε χωριό ξεχωριστά», είπε εμφατικά ο κ. Καρίκης.

Για την καθημερινότητα

Προκειμένου να υπάρχει συγκεκριμένη εικόνα για τις ανάγκες των χωριών, ο υποψήφιος δήμαρχος Στράτος Καρίκης είπε ότι θα γίνεται ειδική ξεχωριστή συνεδρίαση σε κάθε Δημοτική ενότητα, παρουσία του Δημάρχου και των αρμοδίων αιρετών και υπηρεσιακών παραγόντων ανά τρίμηνο για ενημέρωση προγραμματισμό και άμεση επίλυση προβλημάτων.

Ειδικότερα, αναφερόμενος στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της καθημερινότητας ο επικεφαλής της δημοτικής Παράταξης «Ροδίων Όραμα», Στράτος Καρίκης  είπε ότι θα συγκροτηθεί ένα μικτό ευέλικτο και πλήρως εξοπλισμένο συνεργείο το οποίο θα μεταβαίνει άμεσα σε κάθε χωριό για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων προκύπτουν. Διευκρίνισε δε ότι θα υπάρχει στο Δήμο ειδικό γραφείο, το οποίο θα καταγράφει τα αιτήματα που θα κατατίθενται από τα χωριά προκειμένου να ανταποκρίνεται άμεσα σε αυτά το συνεργείο. Επεσήμανε ακόμη ότι η απόδοση του συγκεκριμένου συνεργείου θα ελέγχεται από τον ίδιο δήμαρχο.

Τέλος, ο κ. Καρίκης είπε ότι θα δημιουργηθούν αποθήκες σε δύο σημεία του νησιού από όπου οι τοπικές κοινότητες θα μπορούν να παίρνουν τα υλικά που έχουν ανάγκη.

- Διαφήμιση -

Για τον τουρισμό

«Ο τουρισμός είναι ο κύριος τομέας της οικονομίας μας και θα δοθεί η ανάλογη έμφαση. Παράλληλα όμως ο Δήμος οφείλει να συνδράμει με όλους τους δυνατούς τρόπους στην οικονομία του νησιού μας στη δύσκολη περίοδο που βιώνουμε σήμερα», είπε ο κ. Καρίκης και  μίλησε για την αισθητική αναβάθμιση και ανάπλαση των παραλιών με τυποποίηση του εξοπλισμού και την ποιοτική αναβάθμιση των υπηρεσιών. Αυτό που έχει σημασία είναι σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο, είναι η ανάπτυξη δράσεων για την ανάδειξη συγκριτικών πλεονεκτημάτων νησιού και προσέλκυση και μεμονωμένων επισκεπτών για την ενίσχυση των μικρών τουριστικών καταλυμάτων και επιχειρήσεων που πλήττονται από το θεσμό του all inclusive.

Έμφαση δίνει ο κ. Καρίκης στη διασύνδεση του τουρισμού με τον Πρωτογενή Τομέα, αλλά και στην απορρόφηση ανέργων και δη των νέων στις τουριστικές επιχειρήσεις.

Για την Υγεία

 Τον έντονο προβληματισμό τους για την υποστελέχωση και την έλλειψη των δομών Υγείας εξέφρασαν οι κάτοικοι της Νότιας Ρόδου, που είναι ένα πρόβλημα το οποίο τους απασχολεί διαχρονικά. Οι υπηρεσίες του Δήμου θα αναβαθμιστούν και θα επεκταθούν ώστε να αγκαλιάσουν όλους τους κατοίκους του νησιού μας τόνισε ο κ. Καρίκης. Συγκεκριμένα ο υποψήφιος δήμαρχος μίλησε για αναβάθμιση των Δημοτικών Ιατρείων και επέκτασή τους σε δημοτικές ενότητες με προσλήψεις ιατρών, όπου θεωρείται αναγκαίο. Είπε επίσης ότι θα υπάρξει συνεργασία με το Εθελοντικό Κοινωνικό Ιατρείο και τον Ιατρικό Σύλλογο με στόχο την οργάνωση επισκέψεων στα χωριά που δεν έχουν πρόσβαση σε ειδικευμένο ιατρικό προσωπικό.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα