Σάββατο, 24 Φεβρουαρίου, 2024
16.6 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΣτο πλευρό των διαμαρτυρόμενων κατοίκων Νότιας Ρόδου και Ατταβύρου ο Στράτος Καρίκης

Στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων κατοίκων Νότιας Ρόδου και Ατταβύρου ο Στράτος Καρίκης

- Διαφήμιση -

Τους αγώνες των κατοίκων των δημοτικών ενοτήτων της Νότιας Ρόδου και του Ατταβύρου για την ενίσχυση των δομών Υγείας, στηρίζει ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης. Ο κ. Καρίκης ήταν στο πλευρό των διαμαρτυρόμενων πολιτών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το πρωί της Τρίτης  στην πλατεία Δημαρχείου και αφού άκουσε προσεκτικά τα αιτήματά τους έκανε την εξής τοποθέτηση:

«Είναι γνωστό ότι εδώ και πολύ καιρό το Κράτος δεν τηρεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στο νησί μας στον τομέα της Υγείας. Το Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, παρά τα πάγια αιτήματα, τόσο των κατοίκων της Ρόδου, όσο και των γιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού συνεχώς αποδυναμώνεται και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να καλύψει το ρόλο που καλείται να υπηρετήσει ως περιφερειακό νοσηλευτικό κέντρο.

Το ίδιο συνεχίζει να συμβαίνει δυστυχώς στα χωριά μας, όπου οι δομές Υγείας συνεχώς αποδυναμώνονται με αποτέλεσμα, αντί να προσθέτουμε και να ενισχύουμε με ασθενοφόρα, γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό τα ιατρεία και τα Κέντρα Υγείας στα χωριά μας, να μπαίνουμε σε μία λογική αντιπαραθέσεων για το πού θα πρέπει να εδρεύει ένα ασθενοφόρο.

Πιστεύω ότι ο τομέας της Υγείας δεν πρέπει σε καμία των περιπτώσεων να θιχθεί από τη δύσκολη κατάσταση  που βιώνει η χώρα. Δεν χωρούν περικοπές στην Υγεία. Είναι οι πιο βασικές παροχές που μπορούν να έχουν οι πολίτες, ακόμη και σε περιόδους κρίσεις, γεγονός που σημαίνει ότι πρέπει να γίνουμε διεκδικητικοί. Ο Δήμος πρέπει να προβεί σε δυναμικές μορφές αντίδρασης για όλα αυτά που συμβαίνουν στο χώρο της Υγείας, με αιχμή το λουκέτο».

- Διαφήμιση -

Ενίσχυση και επέκταση των δημοτικών ιατρείων με προσλήψεις εξειδικευμένου προσωπικού

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου Στράτος Καρίκης αναφέρθηκε στους στόχους της παράταξης «ΡΟΔΙΩΝ ΟΡΑΜΑ» για την ενίσχυση του τομέα Υγείας και είπε συγκεκριμένα, ότι θα πρέπει να επεκταθεί ο θεσμός των δημοτικών ιατρείων στις δημοτικές ενότητες και να ενισχυθεί με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο μπορεί να προσλάβει ο δήμος.

Αναλυτικότερα ο κ. Καρίκης ανέφερε: «Οφείλουμε να προχωρήσουμε και σε τοπικές ενέργειες για την ενίσχυση των δομών Υγείας στο νησί. Πρέπει ο δήμος να εξαντλήσει τα όρια που του δίνονται στην ενίσχυση και στελέχωση των δομών Υγείας. Είναι πάγια θέση του προγράμματός μας η επέκταση των δημοτικών ιατρείων σε όλες τις δημοτικές ενότητες. Δεν μπορούν να ταλαιπωρούνται οι συμπολίτες μας από την έλλειψη ιατρών και ιδιαίτερα όσοι διαμένουν στις απομακρυσμένες περιοχές. Ο δήμος μπορεί και οφείλει να προχωρήσει στις προσλήψεις ιατρών και νοσηλευτών, όπου αυτό είναι αναγκαίο.

Χρειάζεται συνεπώς άμεσος προγραμματισμός για δημιουργία και επέκταση του θεσμού των δημοτικών ιατρείων και ενίσχυσή τους στο σύνολο του νησιού μας. Αυτό νομίζω είναι το λιγότερο που μπορεί να κάνει ο δήμος, πέρα από τη στήριξη των δίκαιων αιτημάτων του κατοίκων του νησιού μας. Πρέπει να είμαστε δίπλα στον πολίτη για να μη νιώθει ανασφάλεια ακόμη και ο τελευταίος κάτοικος του νησιού μας».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα