Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
17.1 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΣτο τρίαθλο που έλαβε χώρα την Κυριακή ο Στέφανος Δράκος

Στο τρίαθλο που έλαβε χώρα την Κυριακή ο Στέφανος Δράκος

- Διαφήμιση -

Μία μοναδική εκδήλωση, παράδειγμα προαγωγής του αθλητισμού, της προσφοράς και της ομαδικότητας, διοργανώθηκε το πρωί της Κυριακής 6 Απριλίου 2014, στο νησί της Ρόδου, ύστερα από πρωτοβουλία του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού και Αθλητισμού Ρόδου, του Ροδιακού Οργανισμού «Island Games» και του Συλλόγου «Απόλλων Ρόδου». Άνθρωποι κάθε ηλικίας έδωσαν το «παρών» σε μία ξεχωριστή προσπάθεια, την οποία θαύμασε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την παράταξη «Ροδίων όραμα» Στέφανος Δράκος.

Η διοργάνωση που περιλάμβανε τρία αθλήματα, την κολύμβηση, την ποδηλασία και το τρέξιμο, είχε την ονομασία «Rodos Sprint 750m 20km 5km 2014» και απέδειξε ότι αυτό που από την πρώτη στιγμή υποστηρίζουν οι άνθρωποι του Συλλόγου «Απόλλων Ρόδου», δηλαδή ότι «το τρίαθλο είναι ένα συναρπαστικό και συνάμα δύσκολο άθλημα, το οποίο απαιτεί σωματικό και ψυχικό σθένος, αντοχή και επιμονή», είναι αληθές. Η εκδήλωση, μνεία στο τρίαθλο, πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Έλλη και περιλάμβανε κολύμβηση 750 m, ποδηλασία 20 km και τρέξιμο 5 km.

«Διοργανώσεις, όπως αυτή, προάγουν τον αθλητισμό, τη συλλογικότητα, την ευγενής άμιλλα, καθώς και την προσφορά. Μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για δεκάδες αθλητές, καθώς και μέσω προβολής της Ρόδου. Μπορούν να αναδείξουν με το καλύτερο τρόπο, τόσο τον αθλητισμό, όσο και το μοναδικό φυσικό πλούτο που διαθέτει το νησί», ανέφερε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Στέφανος Δράκος, σημειώνοντας ότι, οι συμμετέχοντες αποτελούν αντιπροσώπους του ανθρώπινου πάθους και πως αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί για το καλό του τόπου.

Στον αγώνα της ποδηλασίας με αμαξίδιο, έλαβε μέρος και ο Νίκος Μούνδρος, που τυγχάνει προσωπικός φίλος του Στέφανου Δράκου και ο οποίος έδωσε γι’ ακόμη μία φορά μάθημα ζωής, προσφοράς και δύναμης. Συγχαρητήρια αξίζουν και στους ανθρώπους που πλαισίωσαν τον Νίκο Μούνδρο, τον δρομέα Γιάννη Βαγιαννάκη και την κολυμβήτρια Μαρία Ντοβέλλου, που στήριξαν με το δικό τους τρόπο την ομάδα που ακούει στο όνομα «Εγώ Μπορώ».

- Διαφήμιση -

«Ο τεράστιος φυσικός πλούτος της Ρόδου, όπως είναι η παραλία του Έλλη, η Μεσαιωνική πόλη, η Λίνδος και πολλές ακόμη περιοχές, γίνεται το πεδίο εφαρμογής της ευγενούς άμιλλας ανθρώπων που καθημερινά αποδεικνύουν ότι είναι φτιαγμένοι από “σίδερο”», πρόσθεσε ο Στέφανος Δράκος, ενώ εξήρε το έργο τους και την προσφορά του ανθρώπου που βρίσκεται πίσω από τον «Απόλλων Ρόδου» Νίκου Χατζηνικόλα. Ο κ. Δράκος κατέληξε λέγοντας ότι, τέτοιου είδους διοργανώσεις θα πρέπει ενισχυθούν και να αναπτυχθούν με τον κάθε δυνατό τρόπο.

Η διοργάνωση περιλάμβανε το κολύμπι (750m) που έγινε στην παραλία του Ενυδρείου, την ποδηλασία (20Km) που πραγματοποιήθηκε στη διαδρομή Ενυδρείο – Κάτω Πέτρες – Κρητικά – αναστροφή στη Φανερωμένη (δύο γύροι), και το τρέξιμο που έγινε στη διαδρομή Ενυδρείο – Κάτω Πέτρες, αναστροφή (δύο γύροι) και τερματισμός στο Ενυδρείο. Στο αγωνιστικό μέρος τερμάτισαν και οι 50 αθλητές που έλαβαν εκκίνηση, με τους πρώτους τρεις στη γενική κατάταξη να αναδείχθηκαν οι Παναγιώτης Τσώκος, Κώστας Χατζηνικόλας, Γιώργος Κυπριάδης και Ανδρέας Διακομιχάλης, στους οποίους επίσης αξίζουν πολλά συγχαρητήρια.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα