Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
18.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδος“Η Ρόδος χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας & διαχείρισης” Άρθρο – παρέμβαση του υπ....

“Η Ρόδος χρειάζεται αλλαγή νοοτροπίας & διαχείρισης” Άρθρο – παρέμβαση του υπ. Δημάρχου Ρόδου Στράτου Καρίκη

- Διαφήμιση -

Πλησιάζει η ημέρα της κάλπης και, είναι γεγονός, ότι αυτή η προεκλογική περίοδος σηματοδοτήθηκε από πολλά γεγονότα.

Έντονες ζυμώσεις, παρασκήνιο, ‘χτυπήματα’ κάτω από την ζώνη αλλά και ευγενής άμιλλα, μάς θύμισαν τι θα πει να εκτίθεσαι στην λαϊκή ετυμηγορία.

Τα πολιτικά πρόσωπα, αποφασίζουν να διεκδικήσουν με διάφορους τρόπους (θεμιτούς και αθέτιμους, δεν το εξετάζουμε στην παρούσα φάση) την ψήφο των πολιτών στις κάλπες της 18ης Μαΐου 2014.

Η ψήφος του καθενός από τους πολίτες της Ρόδου είναι πρωτίστως ‘ιερό’ και αναφαίρετο πολιτικό δικαίωμα.

- Διαφήμιση -

Δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης όσων έμαθαν να ‘παίζουν’ βρώμικα εντός και εκτός πολιτικής σκηνής, ούτε και να γίνεται βορά στα νύχια των τυχάρπαστων και των καιροσκόπων οι οποίοι εμφανίζονται συνήθως ως αυτόκλητοι ‘σωτήρες’ και λυμαίνονται την αγανάκτηση, τον πόνο και την ταλαιπωρία των ανθρώπων.

Στις ‘τριπλές’ αυτές κάλπες, θα κληθούμε όλοι να αποφασίσουμε ποιους θέλουμε να μας διοικήσουν για τα επόμενα πέντε χρόνια σε δήμους, περιφέρεια αλλά και στην κεντρική πολιτική σκηνή με εκπροσώπους της χώρας μας στο κορυφαίο ευρωπαϊκό πολιτικό όργανο, την Ευρωβουλή.

Μπορεί να επιμένουν οι περισσότεροι και να αιωρείται συνεχώς η αίσθηση ότι το ενδιαφέρον των πολιτών είναι από μηδαμινό έως ανύπαρκτο, ωστόσο μέχρι και σήμερα, τόσο προσωπικά όσο και οι συνεργάτες μου, διαπιστώνουμε το αντίθετο.

Οι συντοπίτες μας Ρόδιοι, απ’ άκρη σ’ άκρη του νησιού μας, έχουν γνώση της κατάστασης την οποία βιώνουν, της καθημερινότητας που είναι απαιτητική και αμείλικτη και των δεδομένων της κοινωνίας αυτής όπως έχει διαμορφωθεί από τα τελευταία χρόνια μέχρι και σήμερα.

Επιμένω και επανέρχομαι στο γεγονός ότι οι πολίτες γνωρίζουν τι συμβαίνει. Γνωρίζουν τα προβλήματα της ζωής τους και ξέρουν ότι αυτός ο τόπος απαιτεί ΝΕΕΣ νοοτροπίες -πρωτίστως και νέες μορφές διαχείρισης -δευτερευόντως.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια και κυρίως η τελευταία δεκαετία να υπήρξε μια περίοδος απαξίωσης του όλου πολιτικού σκηνικού όπως διαμορφώθηκε από τους ‘πολιτικούς’ τους ‘συνδαιτυμόνες’ τους και το ‘σύστημα’, όμως αυτή που διανύουμε είναι μια πολύ απαιτητική περίοδος αφού βρισκόμαστε ενώπιον της απαρχής μιας νέας εποχής για την κοινωνία, για την πολιτική, για την Αυτοδιοίκηση.

- Διαφήμιση -

Είναι λάθος να επιμένουν κάποιοι ότι η επομένη των εκλογών δεν θα δώσει καμία νέα πνοή στην πολιτική του τόπου, ότι δεν θα αλλάξει τίποτε και ότι δεν θα υπάρξει ΕΛΠΙΔΑ.

Όσοι λυμαίνονται την απογοήτευση του λαού και δημιουργούν είτε φρούδες ελπίδες με κούφιες υποσχέσεις, είτε επενδύοντας στην απογοήτευση και στην κούραση του κόσμου, επιχειρούν να καλλιεργήσουν τον μηδενισμό, είναι… βαθιά νυχτωμένοι.

Και καλά θα κάνουν να σταματήσουν τώρα.

Αυτές οι εκλογές θα σημάνουν μια νέα αρχή για τον τόπο μας.

Πρέπει να επιλέξουμε όχι μόνον τη νέα δημοτική (ενίοτε και περιφερειακή) αρχή αλλά κυρίως να επιλέξουμε με την ψήφο μας να δώσουμε την δυνατότητα και την δύναμη στα νέα πρόσωπα και στους νέους ανθρώπους να δουλέψουν για τον τόπο τους, να δώσουν τις δικές τους μάχες με φρέσκιες ιδέες για το μέλλον και μαζί με τα παλαιά και έμπειρα πρόσωπα, να κάνουν την ΔΙΑΦΟΡΑ.

Η νέα Δημοτική Αρχή Ρόδου δεν θα πρέπει να λειτουργήσει στην λογική της μίζερης διαχείρισης του πρόσφατου κακού παρελθόντος, αλλά να δώσει ώθηση για ουσιαστική ανάπτυξη και αλλαγή στον τόπο μας.

- Διαφήμιση -

Το νησί μας, έχει τεράστιες δυνατότητες που πρέπει να αξιοποιηθούν και να αναδειχθούν με ορθό τρόπο.

Οι πολιτικοί διαχειριστές που θα αναδειχθούν από την κάλπη της 18ης και 25ης Μαϊου 2014 θα πρέπει να αναλάβουν μια βαριά ευθύνη: να ΑΛΛΑΞΟΥΝ τα πάντα, βελτιώνοντας ό,τι καλό έγινε μέχρι σήμερα, διορθώνοντας τα λάθη και δημιουργώντας νέες ευκαιρίες ανάπτυξης.

Οι ΑΛΛΑΓΕΣ δεν έρχονται από μόνες τους.

Έρχονται με την συμμετοχή των ιδίων των πολιτών και με την ΣΥΝΘΕΣΗ προτάσεων, θέσεων, απόψεων και πάνω απ’ όλα ΣΚΛΗΡΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.

ΡΟΔΙΤΙΣΣΕΣ ΚΑΙ ΡΟΔΙΤΕΣ,

Με σύσσωμη την παράταξή μας ‘Ροδίων όραμα’ δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε την ΔΙΑΦΟΡΑ.

ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ!

 

Στράτος Καρίκης – Υποψήφιος δήμαρχος Ρόδου

Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ‘Ροδίων Όραμα’

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα