Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
14.8 C
Rhodes
Αρχικήrhodes.onlineαμεριΚάλτσουραμεριΚάλτσουρ #33 – The Late Night Shows

αμεριΚάλτσουρ #33 – The Late Night Shows

- Διαφήμιση -

Γράφει ο Μιχάλης Καβουκλής

Μία μεγάλη παράδοση της αμερικανικής τηλεόρασης είναι τα late-night talk shows. Τα talk show είναι εκπομπές όπου ο οικοδεσπότης και κεντρικός παρουσιαστής μαζί με έναν ή περισσότερους καλεσμένους συζητάνε πάνω σε διάφορα θέματα. Τα late-night talk shows (lnts) είναι αντίστοιχες εκπομπές που προβάλλονται καθημερινά αργά το βράδυ, και στην συντριπτική πλειοψηφία τους έχουν χιουμοριστική ή και σατυρική διάθεση. Ένα τυπικό lnts περιλαμβάνει έναν χιουμοριστικό μονόλογο από τον οικοδεσπότη με επισκόπηση της επικαιρότητας και εισαγωγή των καλεσμένων, έπειτα έναν, δύο ή τρεις καλεσμένους, σχεδόν πάντα, διάσημους: ηθοποιούς, μουσικούς, σκηνοθέτες, δημοσιογράφους, αθλητές, πολιτικούς, που έχουν να προωθήσουν π.χ. την νέα ταινία ή τον δίσκο τους, την ομάδα ή την υποψηφιότητά τους, ένα βιβλίο κ.ο.κ.

Πέρα από έναν χαλαρό διάλογο και μερικά “χαριτωμένα” βιογραφικά βίντεο, ο καλεσμένος ενός lnts μπορεί να βρεθεί απέναντι σε σκληρή σάτιρα, εκπλήξεις, προκλήσεις, στημένες φάρσες, σκετς, και κάθε τι άλλο. Προσωπικότητες, όπως οι Steve Allen, Johnny Carson, David Letterman, Jay Leno, Craig Ferguson, Joan Rivers και ο Jerry Lewis, και πιο πρόσφατα ο Conan O’Brien, o Chevy Chase, o Jon Stewart, o Jimmy Kimmel, ο Jimmy Fallon και ο Steven Colbert, προκαλούν εδώ και δεκαετίες με την δεινότητα και την αμεσότητά τους το αμερικανικό κατεστημένο καυτηριάζοντάς τα πάντα: Προέδρους, υποψήφιους, γερουσιαστές, ταινίες, τραγούδια, καλλιτέχνες, ιερά τέρατα του κινηματογράφου.

Βέβαια, στην Αμερική η γενναιότητα του να εκτεθείς και να αυτοσαρκασθείς δεν είναι σπάνιο. Έτσι, όλο και περισσότεροι από τους καλεσμένους αυτών των show γίνονται συνειδητοποιημένοι συμμέτοχοι στον εξευτελισμό τους. Μερικά πρόσφατα παραδείγματα:

- Διαφήμιση -

Τον Αύγουστο του 2013, οι DaftPunk ακύρωσαν μία εμφάνιση στην εκπομπή του Stephen Colbert. Εκείνος, για να τους εκδικηθεί, χόρεψε το “Get Lucky” με δεκάδες αστέρες και χορευτές, μέχρι και τον Henry Kissinger.

Η MichelleObama, θέλοντας να προωθήσει την εκστρατεία της κατά της παχυσαρκίας, επισκέπτεται τον Jimmy Fallon, για την εξέλιξη του χορού των μαμάδων.

To 2009, o WilliamShatner (ο περίφημος Captain Kirk, του Star Trek), ερμηνεύει τα διάφορα tweets της Sarah Palin, της ρεπουμπλικανής υποψήφιας αντιπροέδρου και πρώην κυβερνήτη της Αλάσκα, σε μορφή ποίησης.

Το 2007, η Paris Hilton επισκέπτεται τον David Letterman για να προωθήσει την ταινία της. Ο οικοδεσπότης είχε άλλη άποψη.

Καλεσμένος στον Letterman, ο Al Pacino ερωτάται και απαντάει αρνητικά για το αν ο Kevin Spacey τον μιμείται καλά. Οπότε ο κος Spacey αναλαμβάνει, ζωντανά, να επανορθώσει.

- Διαφήμιση -

Ο Jay Leno ρωτάει περαστικούς ερωτήσεις για να διαπιστώσει κατά πόσο γνωρίζουν την κληρονομιά τους.

Ο Jimmy Kimmel σατυρίζει την ταινία Amadeus

ή την ταινία Batman Begins. Μαζί του κορυφαίοι ηθοποιοί σε μοναδικούς ρόλους, όπως ο Ben Kingsley, Kevin Spacey, Gary Oldman, Meryl Streep.

Ο Jimmy Fallonκαι ο Jude Law διαγωνίζονται στην καλύτερη μίμηση παιδικής γκριμάτσας

Μία συνεργασία του Λωτού με το rhodes.online

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις