ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΟ ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κινητοποίηση των εργαζομένων στο χώρο της υγείας...

Ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την κινητοποίηση των εργαζομένων στο χώρο της υγείας και πρόνοιας

Με αφορμή την κινητοποίηση των εργαζομένων στον χώρο της Υγείας καi Πρόνοιας  καθώς και την ανακοίνωση του  ΔΣ  της Ε.Ι.Ν. Ρόδου και ΚΥ,   από την  Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ νότιας Δωδεκανήσου  εκδόθηκε το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

Οι  «μεταρρυθμιστικές»  νεοφιλελεύθερες πολιτικές της συγκυβέρνησης είναι αυτές που διαλύουν το Δημόσιο Σύστημα Υγείας – Πρόνοιας, υποβαθμίζουν τις υπηρεσίες, μετακυλύουν το κόστος στις τσέπες των πολιτών, συρρικνώνουν  και ιδιωτικοποιούν  ό,τι έχει απομείνει.

Η συνεχώς μειούμενη χρηματοδότηση και η υποστελέχωση του Νοσοκομείου της Ρόδου οδηγεί τους γιατρούς, το νοσηλευτικό προσωπικό, και τους υπαλλήλους στα όρια τους. Η λειτουργία  του  βρίσκεται στο «κόκκινο» και το προσωπικό που απέμεινε εργάζεται κάτω από τα όρια  ασφαλείας.

Οι εργαζόμενοι στο Νοσοκομείο της Ρόδου κάνουν έκκληση για αλλαγή πολιτικής,  ενημερώνουν τους πολίτες, ζητούν την αποκατάσταση της λειτουργίας των υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και ζητούν άμεσα την παρέμβαση των βουλευτών  της περιοχής μας.

Η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ νότιας Δωδεκανήσου γνωρίζει καλά την κατάσταση στο Νοσοκομείο της Ρόδου και δηλώνει για μια ακόμη φορά ότι στέκεται στο πλευρό των εργαζομένων σε όλες της Υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας του νομού.

Οι θέσεις του κόμματος για την Υγεία και την Κοινωνική φροντίδα  είναι γνωστές  όπως και οι επανειλημμένες παρεμβάσεις του βουλευτή Δωδεκανήσου  Δημήτρη Γάκη στο Κοινοβούλιο.

Τονίζουμε για μια ακόμη φορά ότι η Υγεία είναι δημόσιο αγαθό και δικαίωμα του κάθε πολίτη. Το κράτος έχει την υποχρέωση να εξασφαλίζει πλήρεις και ποιοτικές υπηρεσίες Υγείας και Πρόνοιας σε όλους τους πολίτες και θα αγωνιστούμε γιαυτό.

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ νότιας Δωδ/σου

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα