Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
20.4 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΧαράλαμπος Κόκκινος: 24 Ιουλίου 1974 – 24 Ιουλίου 2014 40 χρόνια μετά….

Χαράλαμπος Κόκκινος: 24 Ιουλίου 1974 – 24 Ιουλίου 2014 40 χρόνια μετά….

- Διαφήμιση -

Συμπληρώνονται σαράντα (40) χρόνια από την ημέρα που επανήλθε η Δημοκρατία στη Ελλάδα. Από την ημέρα που ο αείμνηστος εθνάρχης Κωνσταντίνος Καραμανλής, επιστρέφει στην Ελλάδα μετά την εξορία του, ορκίζεται Πρωθυπουργός στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας και ξεκινά ο αγώνας για εθνική συμφιλίωση και την ανοικοδόμηση ενός ευρωπαϊκού και δημοκρατικού κράτους.

Την επτάχρονη δικτατορία την αντικαθιστά η Δημοκρατία και η Ελευθερία. Στα σαράντα (40) χρόνια της μεταπολιτευτικής Ελλάδας ζήσαμε πολλά. Οι Έλληνες έζησαν καλές στιγμές, σήμερα ζουν στη δύσκολη εποχή της οικονομικής κρίσης και όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για εθνική ανάταση και ανάπτυξη.

Το μήνυμα της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στη χώρα μας είναι διαχρονικό και επίκαιρο. Είναι το μήνυμα που καλεί όλους μας, στη χώρα που γέννησε τη Δημοκρατία και τον πολιτισμό, να δίνουμε διαρκή αγώνα με όπλο τα εθνικά ιδανικά μας να προασπίσουμε τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας. Αυτή η πορεία είναι δύσκολη, όμως, οφείλουμε όλοι μας να αποκλείσουμε τον ολοκληρωτισμό, το λαϊκισμό και τις ακραίες φωνές που κρύβουν κινδύνους.

Η μεταπολιτευτική Ελλάδα μετρά σαράντα (40) χρόνια ζωής. Η ιστορία μας διδάσκει και το μέλλον μας προσκαλεί να είμαστε σοφότεροι και αποτελεσματικότεροι. Το χρωστάμε στους προγόνους μας, στο παρόν και στις μελλοντικές γενιές.

- Διαφήμιση -

Με ενότητα και αγώνες προασπίζουμε τη Δημοκρατία μας.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα