Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
20.4 C
Rhodes
ΑρχικήΔιάφορα“Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” – Περιοδεία Γιώργου Λεονταρίτη σε Ίο, Φολέγανδρο, Σίκινο...

“Μπροστά το Νότιο Αιγαίο” – Περιοδεία Γιώργου Λεονταρίτη σε Ίο, Φολέγανδρο, Σίκινο και Σαντορίνη

- Διαφήμιση -

Ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειάρχης Κυκλάδων κ. Γιωργος Λεονταρίτης συνοδευόμενος από την νέα Έπαρχο Σαντορίνης κα Θεώνη Λειβαδάρου, πραγματοποίησε περιοδεία στην Ίο, τη Φολέγανδρο, τη Σίκινο και την Σαντορίνη, στο πλαίσιο της γνωριμίας με τις τοπικές αρχές, της καταγραφής των ζητημάτων που απασχολούν τα νησιά και της εξεύρεσης λύσεων στα θέματά τους με σκοπό την βελτίωση της ποιότητας ζωής των νησιωτών.
Στις 25/7 ο κ. Λεονταρίτης και η κα Λειβαδάρου επισκέφθηκαν την Ίο όπου συναντήθηκαν με τον επανεκλεγέντα  Δήμαρχο Ιου κ. Μιχάλη Πετρόπουλο, ο οποίος τους παρουσίασε τα θέματα άμεσης προτεραιότητας που αφορούν το νησί του. Στη συνέχεια, παρέστησαν στην απονομή των επάθλων του 51ου  Ράλλυ Αιγαίου όπου απένειμαν τα κύπελλα στους επιτυχόντες.

Στις 26/7 ο νεοεκλεγείς Αντιπεριφερειαρχης Κυκλάδων και η Έπαρχος Σαντορίνης συμμετείχαν στους εορτασμούς της πανήγυρις του Αγίου Παντελεήμονα στη Φολέγανδρο όπου είχαν την ευκαιρία να πραγματοποιήσουν συνάντηση  με τον Δήμαρχο του νησιού κ. Λευτέρη Βενιο και την αντιδήμαρχο κα Ευθαλία Παπαδοπουλου.
Στις 28/7 επισκέφθηκαν τη Σίκινο όπου σε φιλικό κλίμα συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο κ. Βασίλη Μαράκη και τους συνεργάτες του. Όπως συνέβη και στα υπόλοιπα νησιά στις συναντήσεις με τις δημοτικές αρχές, έτσι και στη Σίκινο, ο κ. Μαράκης εξέφρασε την θετική του έκπληξη πως ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει επίσημα η θητεία της, η νέα περιφερειακή αρχή είναι δίπλα στους νησιώτες και μάλιστα και με την παρουσία της στα μικρά νησιά.

Η περιοδεία ολοκληρώθηκε με την επίσκεψη του ο κ. Λεονταρίτη και της κας Λειβαδάρου,  στην Σαντορίνη, όπου συναντήθηκαν με τον Δήμαρχο Θήρας κ. Νίκο  Ζωρζο και είχαν μια εκτενή συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν το νησί, με κυριότερα τη διαχείριση των απορριμμάτων και το ακτοπλοϊκό.
Μετά το τέλος της περιοδείας ο κ. Λεονταρίτης δήλωσε: ” Οι συναντήσεις μου με τις τοπικές αρχές έγιναν σε άριστο κλίμα και ενδεικτικό είναι πως οι δήμαρχοι και οι τοπικοί φορείς έδειξαν ικανοποίηση για το γεγονός ότι η περιφερειακή αρχή βρέθηκε κοντά τους προκειμένου να ενημερωθεί για όλα όσα τουςαπασχολούν, αλλά και να δώσει λύσεις όπου είναι εφικτό, πριν  από την επίσημη ανάληψη καθηκόντων της την 1η Σεπτεμβρίου.  Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά το πλείστον στα νησιά μας είναι : το δίκτυο των βιολογικών καθαρισμών, η διαχείριση των απορριμμάτων, η συντήρηση των Αφαλατώσεων, το αποχετευτικό, οι λιμενικές εγκαταστάσεις και η ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών. Όλα αυτά αποτελούν προτεραιότητά μας, όπως εξάλλου έχει δηλώσει και ο νεοεκλεγείς Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Θα συνεχίσω τις επαφές μου στα νησιά των Κυκλάδων ώστε καμία μέρα να μην πάει χαμένη και να εξευρεθούν λύσεις βιώσιμες για τα προβλήματα των νησιωτών μας”.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.