Σάββατο, 3 Ιουνίου, 2023
22.1 C
Rhodes
ΑρχικήΔιάφοραΟ επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ Γιώργος Υψηλάντης, στην εκδήλωση-πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο...

Ο επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ Γιώργος Υψηλάντης, στην εκδήλωση-πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ στο Μουσείο Μπενάκη, για τον αιγιαλό-παραλία

- Διαφήμιση -

Στην Αθήνα βρέθηκε χθες βράδυ, ο επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ κ. Γιώργος Υψηλάντης, ανταποκρινόμενος σε ανοιχτή πρόσκληση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Η πρόσκληση αφορούσε στη διεξαγωγή ανοιχτού διαλόγου μεταξύ πολιτικών κομμάτων, αυτοδιοικητικών κινήσεων, επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων, κοινωνικών και οικολογικών οργανώσεων, πανεπιστημιακών και άλλων, για τη δημιουργία μετώπου απόκρουσης του σχεδίου νόμου για τον αιγιαλό και τις παραλίες.

Στην συγκέντρωση που έγινε στο κατάμεστο αίθριο του Μουσείου Μπενάκη, παρουσιάσθηκαν όλα τα στοιχεία τεκμηρίωσης του εγκληματικού κυριολεκτικά χαρακτήρα του νομοσχεδίου, από τον ίδιο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα.

Από τις δεκάδες αυτοδιοικητικούς που παρέστησαν, μίλησαν η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, οι Δήμαρχοι Κέρκυρας και Ελληνικού, ο κ. Βουδούρης από την Περιφέρεια Πελοποννήσου και ο επικεφαλής της ΡΟΠΟΑΝ  Γιώργος Υψηλάντης. Στη συγκέντρωση παρέστη ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης Γάκης.

- Διαφήμιση -

Στην ομιλία του ο Γιώργος Υψηλάντης, μεταξύ άλλων επεσήμανε τα εξής:

«Η οργάνωση ενός μετώπου – κινήματος απόκρουσης δεν πρέπει να περιορισθεί στενά μόνο στο θέμα των ρυθμίσεων για τον αιγιαλό-παραλία, μιας και η σχεδιαζόμενη πολιτική της κυβέρνησης έρχεται σαλαμοποιημένη έχοντας όμως συνολική στόχευση ως προς το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Οι παράλληλες διαδικασίες ξεπουλήματος δημόσιας γης από το ΤΑΙΠΕΔ αλλά και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες για τα δάση, συντελούν στην ολοκλήρωση του εγκλήματος. Η αντίσταση της κοινωνίας πρέπει να είναι μετωπική και συνολική για όλο το πακέτο.

Δεν χρειάζεται να αναφερθώ σε παραλίες όπως τα Αφάντου, η Τσαμπίκα, η Λάρδος, το Πρασονήσι, που τις γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες. Για να έχουμε όλοι μια εικόνα, αρκεί να  αναφέρω ότι μια έκταση όσο ολόκληρη η γειτονική Σύμη, αποκόπηκε από το σώμα της Ρόδου και παραδόθηκε στο ΤΑΙΠΕΔ.

Το μέτωπο απόκρουσης δεν πρέπει να έχει χαρακτήρα κεντρικής μόνο (από τα πάνω) συγκρότησης, αλλά να προκύψει και από τα κάτω με αντίστοιχες πρωτοβουλίες τοπικού χαρακτήρα. Δημοψηφίσματα δεν γίνονται μόνο με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες. Υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για τοπικά δημοψηφίσματα που μπορούν να απαιτήσουν και να προκαλέσουν  οι τοπικές κινήσεις ενεργών πολιτών.

Όσο για μας στη Ρόδο, το μήνυμα τους το έχουμε στείλει από καιρό. Πάρτε τα κουβαδάκια σας και άντε να παίξετε αλλού!»

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις