Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024
19.3 C
Rhodes
ΑρχικήΔιάφοραΤη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου με το ηπειρωτικό δίκτυο της ΔΕΗ,...

Τη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου με το ηπειρωτικό δίκτυο της ΔΕΗ, ζήτησε ο Μάνος Κόνσολας

- Διαφήμιση -

Το θέμα της επιτάχυνσης του σχεδιασμού και των ενεργειών από την πλευρά της Πολιτείας, για τη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων με το ηπειρωτικό δίκτυο της ΔΕΗ, έθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Μάνος Κόνσολας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΚΑ.

Ο κ. Κόνσολας τόνισε χαρακτηριστικά:

«Τη διαδικασία αποκρατικοποίησης την κάνει η ίδια η ΔΕΗ και τα έσοδα έρχονται σε αυτήν. Πρακτικά, αυτό σημαίνει ότι η ΔΕΗ θα αποπληρώσει τα χρέη της, θα αποκτήσει ρευστότητα για να κάνει νέες επενδύσεις και να μειώσει το κόστος παραγωγής, να μην επιβαρύνει άλλο με αυξήσεις τον πολίτη.

Να μπορεί, επιτέλους, να υλοποιήσει το μεγάλο εγχείρημα που αφορά στη διασύνδεση των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης με το ηπειρωτικό δίκτυο.

- Διαφήμιση -

Σήμερα το κόστος παραγωγής στα νησιά είναι τεράστιο, αν ολοκληρωθεί αυτό το μεγάλο έργο της διασύνδεσης είναι βέβαιο ότι θα υπάρξει και μείωση του τιμολογίου κατανάλωσης.

Ιδιαίτερα για τα Δωδεκάνησα, το έργο της διασύνδεσης με το ηπειρωτικό δίκτυο έχει μείνει πίσω. Οφείλω να το επισημάνω στον κύριο Υπουργό και να του ζητήσω να αναλάβει σαφείς δεσμεύσεις».

O Βουλευτής Δωδεκανήσου αναφέρθηκε, επίσης, και στην ανάγκη επέκτασης του Κοινωνικού Τιμολογίου της ΔΕΗ, που προβλέπει εκπτώσεις, έως και 40%, στα τιμολόγια της ΔΕΗ για τις ευπαθείς ομάδες και όσους έχουν χαμηλό εισόδημα, επισημαίνοντας:

«Είναι δεδομένο ότι δεν υπάρχει σκέψη για κατάργηση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου και, μάλιστα, κάτω από αυτές τις συνθήκες που βιώνουν χιλιάδες ελληνικές οικογένειες.

Το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο θα συνεχίσει να αποτελεί ευθύνη και αρμοδιότητα της Πολιτείας και θα υπάρξει και επέκταση των ωφελούμενων, δηλαδή αυτών που έχουν έκπτωση έως και 40%.

Σήμερα δικαιούχοι του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου είναι 550.000 οικογένειες, σταδιακά θα πρέπει να φτάσουμε στις 700.000 οικογένειες, τον επόμενο χρόνο.

- Διαφήμιση -

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα