Παρασκευή, 2 Ιουνίου, 2023
23.2 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδος«Στους ιδιώτες ξεπουλάνε, για το Δήμο θυμούνται το δημόσιο συμφέρον», του Γιώργου...

«Στους ιδιώτες ξεπουλάνε, για το Δήμο θυμούνται το δημόσιο συμφέρον», του Γιώργου Υψηλάντη

- Διαφήμιση -

Με βάση τα στοιχεία πώλησης της έκτασης του Γκόλφ Αφάντου, όπως ανακοινώθηκαν από το περιβόητο ΤΑΙΠΕΔ, προκύπτει ότι:

Δύο «επενδυτές», (M.A.Angeliades Inc και T.N. AEGEAN SUN INVESTMENTS LIMITED) με προσφορά ύψους 42.100.000,00€, αγόρασαν τα ακίνητα Golf–Βόρειο Αφάντου και Φωνή της Αμερικής»-Νότιο Αφάντου αντίστοιχα, για 50 χρόνια (άρα τα νοίκιασαν), συνολικής έκτασης 1615 στρεμμάτων. Σ’ αυτά τα ακίνητα, οι «επενδυτές» μπορούν να κτίσουν τουριστικές εγκαταστάσεις συνολικής δομημένης επιφάνειας έως και 151.000τ.μ. Επιπλέον αυτών, ο μεν πρώτος θα έχει στην εκμετάλλευσή του ένα σχεδόν πλήρες κι έτοιμο γήπεδο γκολφ, έκτασης 530 στρεμμάτων (περιλαμβάνονται στα 1615 στρέμματα) και οι δύο βεβαίως την προνομιακή αν όχι την αποκλειστική χρήση και εκμετάλλευση του αιγιαλού και της παραλίας Αφάντου, μήκους αρκετών χιλιομέτρων.

Σε απλά μαθηματικά αυτό σημαίνει ότι, η κυβέρνηση δια του ΤΑΙΠΕΔ, νοίκιασε το κάθε στρέμμα έναντι ποσού 521,36 €/έτος, δηλαδή πούλησε -νοίκιασε, όπως θέλετε πείτε το- κάθε τετραγωνικό μέτρο για 0,52€ (μισό ευρώ) ετησίως, σταθερό για τα επόμενα 50 χρόνια. Κρατήστε αυτό το νούμερο, για τη συνέχεια.

Την ίδια ώρα, η ίδια κυβέρνηση, μέσω της ΕΤΑΔ Α.Ε. αυτή τη φορά, έρχεται και ζητά από το Δήμο Ρόδου, ενοίκιο 105.360,00 το χρόνο για τη Ροδιακή Έπαυλη. Στη Ροδιακή Έπαυλη, ο Δήμος Ρόδου δεν προτίθεται να κτίσει κάτι ή να την εκμεταλλευτεί οικονομικά, αντίθετα δεσμεύεται να ξοδέψει για την επισκευή των κτιριακών της εγκαταστάσεων και στη συνέχεια για τη συντήρηση και λειτουργία της. Η έκταση της Ροδιακής Έπαυλης, είναι μόλις 26 στρέμματα.

- Διαφήμιση -

Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση ζητά ενοίκιο από το Δήμο Ρόδου, από εμάς τους Ροδίτες δηλαδή, 4,04€ για κάθε τετραγωνικό μέτρο ετησίως και μάλιστα αυξανόμενο από 3%-4% ετησίως. Δηλαδή το οχταπλάσιο, αυτού που δέχθηκε και πανηγύρισε ως εύλογο τίμημα για τους «επενδυτές»!

Συμπέρασμα: Ή έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση που ξεπουλά σκανδαλωδώς και χαριστικά τη δημόσια περιουσία στους ιδιώτες «επενδυτές» και πρέπει να ακυρώσει την πώληση αν αυτοί δεν ανεβάσουν το τίμημα τουλάχιστον στα 4,04€/τ.μ. ετησίως, ή έχουμε να κάνουμε με μια κυβέρνηση κατσαπλιάδων, που πρέπει να αναπροσαρμόσει την απαίτησή της για ενοίκιο της Ροδιακής Έπαυλης στα 0,52€/τ.μ. ετησίως. Διαφορετικά η Δικαιοσύνη, οφείλει να επιληφθεί και να βρει την άκρη.

Εμείς ως δημοτική παράταξη, η ΡΟΔΟΣ ΠΟΡΕΙΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ έχουμε ξεκάθαρη θέση από την αρχή. Η Ροδιακή Έπαυλη ανήκει στο Ροδιακό λαό και αποτελεί κοινόχρηστο χώρο πολιτιστικών δραστηριοτήτων και παροχής κοινωνικών υπηρεσιών. Η κυβέρνηση δια του Υπουργείου Οικονομικών, οφείλει να την μεταβιβάσει άμεσα στον Δήμο Ρόδου χωρίς αντάλλαγμα!

Αν όμως δεν της φτάνουν τα 70 εκατομμύρια ευρώ που εισπράττει τον χρόνο, μόνο από το αεροδρόμιο της Ρόδου (1) για να γεμίσει το πιθάρι των δανειστών και θέλει μερικά «ψιλά» επιπλέον, ας μας αντιμετωπίσει κι εμάς σαν τους «επενδυτές» και ας μας πουλήσει τη Ροδιακή Έπαυλη με το ίδιο τίμημα, δηλαδή για (0,52€/τ.μ. x 26.000τ.μ. x 50 χρόνια=) 676.000,00€. Θα τα βρούμε και θα τους τα δώσουμε!

Όσο για την «επένδυση» στο Γκολφ Αφάντου, λίγη υπομονή… Θα επανέλθουμε σύντομα!

 

- Διαφήμιση -

(1)     Στοιχείο από χθεσινό άρθρο του τ. Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Τάσου Καραμάριου.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις