Αναφορά κατέθεσε ο Βασίλης Υψηλάντης για τον τρόπο επιβολής του ΕΝΦΙΑ στην Αστυπάλαια

Μοιράσου

Αναφορά κατέθεσε ο Βασίλης Υψηλάντης για τον τρόπο επιβολής του ΕΝΦΙΑ στην Αστυπάλαια

Διαφήμιση

Αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη κατέθεσε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Α. Υψηλάντης για τον τρόπο υπολογισμού της φορολογητέας αξίας των γεωτεμαχίων (αγροτεμάχια ή βοσκοτόπους) που βρίσκονται εντός των ορίων των οικισμών του Δήμου Αστυπάλαιας για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ.

Συγκεκριμένα, το Υπουργείο Οικονομικών έχει υπολογίσει την αξία, της εντός των ορίων των οικισμών γης για όλη την διοικητική περιφέρεια του Δήμου Αστυπάλαιας, στο ποσό των 37€ ανά τετραγωνικό μέτρο, χωρίς να γίνει διάκριση αν τα γήπεδα αυτά είναι οικόπεδα, αγροτεμάχια ή βοσκοτόπια.

Στον δήμο Αστυπάλαιας υπάρχουν μεγάλες εκτάσεις, εντός των ορίων των οικισμών, οι οποίες όμως έχουν γεωργική ή κτηνοτροφική χρήση και οι οποίες φορολογούνται ως οικόπεδα.

Η αναφορά του βουλευτή κατατέθηκε μετά από την αριθμ. 124 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αστυπάλαιας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις προσεχώς

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2026
13 Σεπτεμβρίου – 20 Σεπτεμβρίου 2026
Διαφήμιση

Πολιτιστικά Νέα

Με τέσσερις συναυλίες στη Ρόδο στις 14, 25 και 28 Σεπτεμβρίου και την 1η Οκτωβρίου
Διαφήμιση

Πολιτιστικά νέα & εκδηλώσεις στο e-mail σας

Εγγραφείτε στη mailing list του rhodes.com.gr για να λαμβάνετε κάθε εβδομάδα όλες τις εκδηλώσεις και τα πολιτιστικά νέα της Ρόδου στο email σας.
Διαφήμιση

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε!

Δευτέρα, 21 Σεπτεμβρίου 2026
13 Σεπτεμβρίου – 20 Σεπτεμβρίου 2026
Διαφήμιση

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr