ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμόςΝίκος Κωνσταντινίδης: «Συγχαρητήρια στην θεατρική ομάδα Κρητηνίας»

Νίκος Κωνσταντινίδης: «Συγχαρητήρια στην θεατρική ομάδα Κρητηνίας»

Ο πολιτιστικός σύλλογος της Κρητηνίας τα τελευταία χρόνια μας έχει καταπλήξει με τις πολιτιστικές του δράσεις, οι οποίες κρατάνε γερά τη παράδοση και τα έθιμα της Ρόδου και ιδιαίτερα της Κρητηνίας.

Η πρόσφατη όμως θεατρική παράσταση που ανέβασε «Η ΠΑΝΤΟΥΦΛΑ ΤΗΣ ΠΑΝΩΡΑΙΑΣ» ήταν μια εξαιρετική συλλογική δράση των μελών του συλλόγου, που καταδεικνύει, ότι, όταν υπάρχει ζέση και αγάπη για το σκοπό που τάχθηκαν οι αγνοί υπηρέτες της πολιτιστικής παράδοσης του τόπου μας, τότε το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Γι αυτούς που γνωρίζουν, έγινε αντιληπτό ότι μια τόσο καλοδουλεμένη παράσταση απαιτεί προσπάθεια πολλών μηνών, χιλιόμετρα για τις αποστάσεις και ώρες ατέλειωτες μοναχικές, τμηματικές, ομαδικές, για την απόδωση των ρόλων, γούστο για τα κουστούμια, μεράκι την μουσική επένδυση, σκληρή δουλειά για τα σκηνικά και το φωτισμό. Όλα ήταν τέλεια μέχρι τη τελευταία λεπτομέρεια τους αν σκεφτεί κάποιος και τα κρίνει με την προϋπόθεση ότι όλα ήταν αποτέλεσμα εθελοντισμού και από ένθερμους ερασιτέχνες.

Συγχαρητήρια στη Δέσποινα Πεζουβάνη – Κορρέ για τη συγγραφή του έργου και στον Κώστα Τρέχα για τη σκηνοθεσία.

Συγχαρητήρια στον Αρβανίτη Δημήτρη, Διακουράκη Κώστα, Καλούδη Αγγελική, Κορρέ Άννα, Κυριακουλάκη Στέργο, Μανωλάκη Σταύρο, Μαριεττάκη Δημήτρη, Μαυρουδάκη Κατερίνα, Μπάκη Γεωργία, Νικολουδάκη Τριανταφυλιά, Πεζουβάνη Δέσποινα, Φαρμάκη Κατερίνα, Φραγκίνη Μιχάλη, Χαρτοφύλη Κατερίνα, για τις ερμηνείες τους και για τη ψυχή που έβγαλαν πάνω στη σκηνή.

Συχαρητήρια στη Ζούνη Αγγελική, Καραγιάννη Βαλεντίνα, Καρνάβα Κάτια, Κοντογιαννάκη Κωνσταντίνα, για τα άψογα χορευτικά και στον Καραγιάννη Γιώργο για τις χορογραφίες και την επιμέλεια του ήχου και του φωτισμού.

Συγχαρητήρια και στη ψυχή της ομάδας τον Μανωλάκη Σταύρο όχι μόνο για την ερμηνεία του ρόλου του αλλά και για τα σκηνικά, για τα οποία εργάστηκε και επιμελήθηκε.

Το εισιτήριο των 3 ευρώ ήταν πολύ μικρό και έχουμε την αίσθηση ότι η παραγωγή δεν έβγαλε τα έξοδα της, παρά την κοσμοσυρροή, όμως ταυτόχρονα δείχνει και το ήθος των διοργανωτών, οι οποίοι δεν ήθελαν να επιβαρύνουν το κοινό μ’ ένα πρόσθετο έξοδο, αυτή τη δύσκολη συγκυρία που διανύουμε.

Θεωρούμε ότι όλη αυτή η προσπάθεια δεν πρέπει να κλείσει με αυτή τη παράσταση, που άλλωστε όπως αποδείχθηκε η μία ήταν λίγη, αλλά και με άλλες παραστάσεις, για να δοθεί η δυνατότητα να δουν περισσότεροι την παράσταση που δεν είχαν την ευκαιρία.

Αναμένουμε…

Ο πρόεδρος

Νίκος Κωνσταντινίδης

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα