ΑρχικήΡόδοςΠρώτη συνεδρίαση δημοτικής κοινότητας Θεολόγου – Σημαντική σύσκεψη για τα ζητήματα της...

Πρώτη συνεδρίαση δημοτικής κοινότητας Θεολόγου – Σημαντική σύσκεψη για τα ζητήματα της Μεσαιωνικής Πόλης

Σχετικά άρθρα

Σε μια πρώτη ενημέρωση του Δημάρχου Ρόδου Φώτη Χατζηδιάκου και των συνεργατών του για τα σημαντικά θέματα που απασχολούν τους κατοίκους της περιοχής, προέβησαν τα μέλη του τοπικού συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας Θεολόγου, χθες βράδυ στα γραφεία της κοινότητας. Ο δήμαρχος ανέπτυξε το σκεπτικό του για το νέο μοντέλο διοίκησης του Δήμου και την πολιτική που σκοπεύει να χαράξει σε κάθε τομέα, προκειμένου να δρομολογηθούν λύσεις σε σημαντικά ζητήματα που ταλανίζουν το νησί.

Με τη σειρά τους, ο πρόεδρος και τα μέλη του συμβουλίου επικεντρώθηκαν στα σημαντικά ζητήματα του τόπου, με κυρίαρχο την αναβάθμιση και θωράκιση από φυσικές και όχι μόνον καταστροφές, του μοναδικού βιότοπου της Κοιλάδας Πεταλούδων, αλλά και συνολικά της ευρύτερης περιοχής του Θεολόγου. Συζητήθηκαν επίσης, τα ανταποδοτικά έργα για τα οποία έχει δεσμευθεί η ΔΕΗ, όπως έργα στην παραλία της Θολού, ο χλοοτάπητας στο γήπεδο Θεολόγου και άλλα. Έγινε τέλος, εκτενής αναφορά στα προβλήματα ύδρευσης και αγροτικής οδοποιίας, καθαρισμού φρεατίων και ρεμάτων.

Στη συνέχεια, ο δήμαρχος και στελέχη της δημοτικής αρχής παρακολούθησαν τη συναυλία στο Καστέλλο, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Ευρυσθένη Γκίζα, τον πρώτο Έλληνα φλαουτίστα που στελέχωσε την Φιλαρμονική της Βιέννης τον 19ο αιώνα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο πρέσβης της Αυστρίας στην Ελλάδα και μαθητές από την Αυστρία που πήραν μέρος στην Ολυμπιάδα Αρχαίων Ελληνικών. Να σημειωθεί ότι η συναυλία δόθηκε στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Μουσικής» που διοργανώνει ο ΔΟΠΑΡ.

Τη σπουδαιότητα αλλά και τη βαρύτητα που δίνει η δημοτική αρχή στα ζητήματα που αφορούν την Μεσαιωνική Πόλη σε όλους τους τομείς, σηματοδοτεί η συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε σήμερα υπό την προεδρία του δημάρχου Φώτη Χατζηδιάκου, στα γραφεία της Δ/νσης Μεσαιωνικής Πόλης παρουσία όλων των εμπλεκομένων φορέων. Παρόντες στη σύσκεψη ήταν οι αντιδήμαρχοι Πολεοδομικού Σχεδιασμού, Μεσαιωνικής Πόλης και Μνημείων Γιώργος Κακούλης, Τουρισμού Μαρίζα Χατζηλαζάρου, Πολιτισμού Τέρης Χατζηιωάννου, ο εντεταλμένος σύμβουλος εύρυθμης λειτουργίας και εφαρμογής των κανονιστικών διατάξεων Μεσαιωνικής Πόλης Βασίλης Ψυλλάκης και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Αντικείμενο της συνεδρίασης ήταν ο προγραμματισμός έργων και δράσεων όλων των αρμοδίων φορέων, με στόχο την αναβάθμιση της εικόνας της Μεσαιωνικής Πόλης σε όλα τα επίπεδα, αλλά και τις παρεμβάσεις σε Μνημεία και ιστορικά κτίρια σε όλο το νησί της Ρόδου. Ιδιαίτερη έμφαση, πέραν της Παλιάς Πόλης, δόθηκε από τους συμμετέχοντες στις μελέτες του Εθνικού Θεάτρου, την ανάδειξη της Νέας Αγοράς, στο Λογοτεχνικό Κέντρο, τα Κρητικά, στην ανάπλαση της πλατείας Δημαρχείου και πλήθος άλλων σημαντικών κτιρίων και χώρων σε όλο το νησί. Τεχνικά έργα, συντηρήσεις μνημείων, ανάπλαση παραλιακής ζώνης όλα τέθηκαν επί τάπητος και όλα δένουν αρμονικά μπροστά στο κοινό σκοπό, την ανάδειξη των πολιτιστικών μνημείων αυτού του τόπου για τους πολίτες και τους επισκέπτες της Ρόδου.

Ήδη συνεργεία του δήμου Ρόδου υπό την επίβλεψη του κ. Ψυλλάκη έχουν ξεκινήσει ήδη τις παρεμβάσεις στην οδό Ιπποτών και την πλατεία Μουσείου.

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα