ΑρχικήΡόδοςΣε Ρόδο και Κάρπαθο ο Αμερικανός Πρόξενος στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου

Σχετικά άρθρα

Featured Artist

Σε Ρόδο και Κάρπαθο ο Αμερικανός Πρόξενος στις 18 και 19 Σεπτεμβρίου

   Κατόπιν σχετικής ενημέρωσης από την Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα, σας γνωστοποιούμε ότι ο Αμερικανός Πρόξενος θα επισκεφθεί την Ρόδο και την Κάρπαθο την Πέμπτη και Παρασκευή, 18 και 19 Σεπτεμβρίου 2014.   Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ο Πρόξενος θα δεχθεί αιτήσεις για διαβατήρια, θα καταγράψει τη γέννηση παιδιών των οποίων οι γονείς είναι Αμερικανοί πολίτες και θα προσφέρει περιορισμένες συμβολαιογραφικές υπηρεσίες. Για ραντεβού οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να επικοινωνήσουν με τα τηλέφωνα 210-720-2494/2464, από Δευτέρα – Παρασκευή, από 2:00 μ. μ. – 4:00 μ.μ. Επίσης το Γραφείο Μετανάστευσης θα δέχεται αιτήσεις από αμερικανούς υπηκόους για συγγενείς Α’ βαθμού που επιθυμούν να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ.

   Οι Αμερικανοί πολίτες που διαμένουν στην περιοχή μπορούν να καταθέσουν αίτηση για την ανανέωση του διαβατηρίου τους. Σε περίπτωση απώλειας οι ενδιαφερόμενοι που δεν σκοπεύουν να ταξιδέψουν άμεσα, μπορούν να καταθέσουν αίτηση για την αντικατάσταση του διαβατηρίου τους.

     Όσοι προγραμματίζουν να ταξιδέψουν άμεσα καλούνται να κλείσουν ραντεβού μέσω της ιστοσελίδας https://evisaforms.state.gov/acs/default.asp?postcode=ATH&appcode= 1 και να παρουσιαστούν προσωπικά στην Αμερικανική Πρεσβεία στην Αθήνα. Αμερικανοί που διαμένουν στην Ελλάδα μπορούν να καταθέσουν αίτηση για αμερικανικό πιστοποιητικό γέννησης στο εξωτερικό (Consular Report of Birth Abroad) για τα παιδιά τους. Έντυπα αίτησης για την ανανέωση διαβατηρίου και πληροφορίες για την έκδοση αμερικανικού πιστοποιητικού γέννησης υπάρχουν στην ιστοσελίδα http://athens.usembassy.gov

     Οι αιτούντες πρέπει να συμπληρώσουν ΟΛΕΣ τις υποχρεωτικές ερωτήσεις στα Αγγλικά. Η συμπλήρωση της αίτησης ηλεκτρονικά, θα επισπεύσει τη διαδικασία και θα μειώσει το χρόνο αναμονής.

     Τα τέλη έκδοσης διαβατηρίου, συμβολαιογραφικών πράξεων και αίτησης μετανάστευσης I-130, πρέπει να πληρώνεται μόνο με τραπεζική επιταγή σε Ευρώ. Επιταγές γίνονται δεκτές μόνο από τις ακόλουθες τράπεζες: Εθνική, Τράπεζα Πειραιώς, Γενική, Alpha Bank, Attica Bank, Citibank, HSBC, Euro bank.

     Η Πρεσβεία δεν δέχεται προσωπικές επιταγές. Σε περίπτωση που κάποιος καταθέσει αιτήσεις για περισσότερα διαβατήρια η για πάνω από μία αίτηση μετανάστευσης, μπορεί να προσκομίσει μία τραπεζική επιταγή με το σύνολο της χρέωσης. Οι χρεώσεις για την έκδοση διαβατηρίων και συμβολαιογραφικών πράξεων βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://athens.usembassy.gov/fees.html. Η χρέωση για την αίτηση μετανάστευσης είναι 315€.

   Για περισσότερες πληροφορίες ή για πληροφορίες σχετικές με προσωπικές περιπτώσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την ηλεκτρονική διεύθυνση του Τμήματος Διαβατηρίων και Υπηκοότητας: Athensamericanpassports@state.gov   ή να τηλεφωνούν στα 210-720-2494 και 210-720-2464 από τις 2:00 μ .μ.- 4:00 μ. μ., από Δευτέρα – Παρασκευή.

Για επικοινωνία με το Τμήμα Επικυρώσεων απευθυνθείτε στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: Athensamericanservices@state.gov ή τηλεφωνείστε στα τηλέφωνα 210-720-2421 ή 210-720-2423 από τις 08:30 π .μ. – 5:00 μ .μ. Για πληροφορίες σχετικά με την διαδικασία μετανάστευσης τηλεφωνήστε στο 210-720-2404 η 201-720-2467 η απευθυνθείτε στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://athens.usembassy.gov/family_petitions.html

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Πρόσφατα άρθρα