ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΟ Δημήτρης Γάκης με το Διοικητικό Συμβούλιο ΑμεΑ στη Ρόδο

Ο Δημήτρης Γάκης με το Διοικητικό Συμβούλιο ΑμεΑ στη Ρόδο

Σχετικά άρθρα

Ο Βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης επισκέφθηκε προχθές Τρίτη 14 Οκτωβρίου το Διοικητικό Συμβούλιο των ΑμεΑ στη Ρόδο.

Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον κ. Μανόλη Ζηδιανάκη, πρόεδρο των ΑμεΑ Δωδεκανήσου και τα μέλη του ΔΣ κ.κ. Νίκο Τσιβγοκούλη, Βενιζέλο Χωραφίτη και Θωμά Λιναρδή. Στην συνομιλία που ακολούθησε παρουσιάστηκαν στο Δημήτρη Γάκη τα προβλήματα των ΑμεΑ στη Ρόδο και στα Δωδεκάνησα.

Πιο συγκεκριμένα, τέθηκε το ζήτημα της δυσλειτουργίας των ΚΕΠΑ.

Παρά τις κατ´ επανάληψη δεσμεύσεις  από την κυβέρνηση ότι θα έλυναν τα γραφειοκρατικά προβλήματα, τελικά οι ΑμεΑ εξακολουθούν και είναι αναγκασμένοι να επαναλαμβάνουν τις εξετάσεις πιστοποίησης της αναπηρίας τους για κάθε απλή βεβαίωση που χρειάζονται όταν πρόκειται να απευθυνθούν σε διαφορετική υπηρεσία ή φορέα. Γεγονός το οποίο μεταφράζεται σε αναμονή, ταλαιπωρία, χάσιμο χρόνου και οικονομική επιβάρυνση, καθώς αναγκάζονται να μετακινούνται από τον τόπο διαμονής τους στην πρωτεύουσα της Δωδεκανήσου.

Επιπρόσθετα, η τακτική της διακοπής του κοινωνικού επιδόματος μέχρι τη γνωμοδότηση της υγειονομικής επιτροπής, έχει φέρει πολλά μέλη του Συλλόγου επανειλημμένα σε οικονομική δυσπραγία και απόγνωση. Είναι σύνηθες δε το φαινόμενο το διάστημα αυτό να παρατείνεται, όταν ο εξεταζόμενος υποβάλει ένσταση και περιμένει την επανεξέτασή του από δευτεροβάθμια επιτροπή.

Επιπλέον, σημαντικό θέμα είναι το κενό το οποίο έχει αφήσει η κατάργηση της πρότερης δομής λειτουργίας του ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ. Με τη μεταφορά των αρμοδιοτήτων και του προσωπικού στο Νοσοκομείο της Ρόδου, καλύπτεται η βραχυχρόνια ανάγκη αποκατάστασης για ένα ασθενή ή για ένα πολίτη ο οποίος αποκτά ένα κινητικό πρόβλημα, έχει καταργηθεί όμως η δομή κάθε υποστήριξης και εκπαίδευσης στο νέο τρόπο ζωής τον οποίο είναι πλέον αναγκασμένος να ακολουθήσει.

Με έντονο τρόπο αλλά και μεγάλη απογοήτευση για μία ακόμη φορά επισημάνθηκε το παγιωμένο πρόβλημα της περιορισμένης πρόσβασης σε δημόσιους χώρους, όπως και σε ιδιωτικούς χώρους δημοσίου ενδιαφέροντος. Σημαντικό είναι και το στοιχείο της ασέβειας των συμπολιτών σε πολλές περιπτώσεις, καθώς ενώ προβλέπονται θέσεις πάρκιν για ΑμεΑ, είναι δυστυχώς κατειλημμένες κατά παράβαση του ΚΟΚ.

Κεντρικό και καθολικό αίτημα είναι η δημιουργία κρατικής δομής πανελλαδικής εμβέλειας η οποία να προβλέπει ολοκληρωμένη κοινωνική ένταξη για κάθε ΑμεΑ. Τέτοια ώστε να μπορούν να έχουν μία αξιοπρεπή ζωή, στην οποία να εργάζονται όσοι μπορούν να προσφέρουν και να φροντίζει να παρέχονται πραγματικά ίσες ευκαιρίες σε κάθε κοινωνική δραστηριότητα.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Γάκης άκουσε με προσοχή τις επισημάνσεις και τους προβληματισμούς του Διοικητικού Συμβουλίου. Τους ενημέρωσε αναλυτικά για τις πρωτοβουλίες στήριξης που ανέλαβε για τα  προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο σε κοινοβουλευτικό όσο και σε τοπικό επίπεδο  και τους διαβεβαίωσε πως παραμένει αρωγός σε κάθε δίκαιο αίτημά τους.

Από τη μεριά τους, τα μέλη του ΔΣ ενημέρωσαν το Δημήτρη Γάκη πως γνωρίζουν τις περισσότερες ενέργειες και εκτιμούν τις προσπάθειές του καθώς αρκετές έλυσαν σημαντικά ζητήματα.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ η αντιμετώπιση από την Πολιτεία των ΑμεΑ είναι ένας κρίσιμος παράγοντας, απαραίτητος για μια κοινωνία του 21ου αιώνα. Θεωρεί πως είναι ένας από τους δείκτες ποιοτικών χαρακτηριστικών μιας κοινωνίας, ο οποίος ανεβάζει το κοινωνικό επίπεδο όταν αυτός είναι υψηλός.

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα