Σάββατο, 2 Δεκεμβρίου, 2023
14.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΆκρως επιτυχημένη η ημερίδα “Αρκετά!” από τις Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Ρόδου

Άκρως επιτυχημένη η ημερίδα “Αρκετά!” από τις Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Ρόδου

- Διαφήμιση -

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η Ημερίδα “Αρκετά!” από τις Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Ρόδου.

Την Τετάρτη 26 Νοεμβρίου στο χώρο του Ακταίον πραγματοποιήθηκε η ημερίδα με τίτλο ΑΡΚΕΤΑ! με σημαντικό αριθμό προσέλευσης. Την ημερίδα άνοιξε η πρόεδρος του συλλόγου Χαρούλα Γιασιράνη, η οποία αναθέρθηκε στις σημαντικές έως τώρα δράσεις της οργάνωσης καθώς και στην ανάπτυξη του εγκεκριμένου σχεδίου δράσης που υλοποιείται «Η σιωπή είναι συνενοχή» και συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Στη συνέχεια προβλήθηκε ένα βίντεο το οποίο επιμελήθηκαν οι ψυχολόγοι της οργάνωσης:

  • Μαχαιράκη Εύη (και Μέλος ΔΣ)
  • Χατζημανώλη Φλώρα (και Μέλος ΔΣ)
  • Βασιλάκη Αναστασία και
  • Μακαρούνα Ζωγραφιά

Το βίντεο περιείχε αποσπάσματα από κινηματογραφικές ταινίες, όπου γυναίκες δέχονται διάφορες μορφές βίας. Μέσω του βίντεο το κοινό βρέθηκε για λίγο στη θέση αυτών των γυναικών-θυμάτων, μπήκαν στη ψυχολογία τους, ένιωσαν τους φόβους τους και την απελπισία τους αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποίησαν ότι υπάρχει τρόπος διαφυγής και λύτρωσης.

- Διαφήμιση -

Με το πέρας του βίντεο, οι ψυχολόγοι της οργάνωσης κάλεσαν το κοινό να μοραστεί μαζί τους τα συναισθήματα που ένιωσαν, τις σκέψεις τους αλλά και τυχόν απορίες. Παρόλο που στην αρχή η παρεβρισκόμενοι ήταν δισταχτικοί στο να συμμετέχουν στη συζήτηση, με την παρότρυνση των ψυχολόγων και της προέδρου της οργάνωσης το κοινό ένιωσε την ανάγκη να συμμετέχει στη συζήτηση η οποία εξελίχθηκε σε πολύ εποικοδομητική.

Κατά κοινή ομολογία η επιτυχία της ημερίδας ολοκληρώθηκε όταν προς το τέλος της συζήτησης, δύο γυναίκες-θύματα διαφόρων μορφών βίας, βρήκαν το κουράγιο να μιλήσουν ανοιχτά για τις άσχημες και επώδυνες στιγμές της ζωής τους. Μάλιστα η μία, είχε ζητήσει στο παρελθόν βοήθεια από τις Γυναίκες Χωρίς Σύνορα Ρόδου και με την αρωγή της οργάνωσης κατάφερε να βγει νικήτρια και να παρευρεθεί στην ημερίδα ως ζωντανό παράδειγμα ελπίδας για όλες τις γυναίκες-θύματα.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις