ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμόςΕυχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Ρόδου στον Βασίλη Υψηλάντη για τις ενέργειές του...

Ευχαριστήρια επιστολή του Δημάρχου Ρόδου στον Βασίλη Υψηλάντη για τις ενέργειές του για την Ροδιακή Έπαυλη

- Διαφήμιση -

Ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος απέστειλε στον Βουλευτή Δωδεκανήσου κ. Βασίλη Α. Υψηλάντη ευχαριστήρια επιστολή για τις ενέργειες του και για την κατάθεση ερώτησης σχετικά με την παραχώρηση της Ροδιακής Έπαυλης στον Δήμο της Ρόδου. Ο κ. Υψηλάντης σε ανταπάντησή του τον ευχαρίστησε και του επεσήμανε ότι τόσο η ερώτηση του προς τον Υπουργό Οικονομικών όσο και η μεταξύ τους αλληλογραφία, θα κατατεθούν στο Γραφείο του Πρωθυπουργού για ενημέρωσή του σχετικά με την πορεία του θέματος.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Δημάρχου Ρόδου προς τον κ. Υψηλάντη είναι το ακόλουθο:

«Προς: Αξιότιμο Βουλευτή Δωδεκανήσου

- Διαφήμιση -

κ. Βασίλη Υψηλάντη

Θέμα : Παραχώρηση Ροδιακής Έπαυλης στο Δήμο Ρόδου

Κύριε Βουλευτά,

με ιδιαίτερη ικανοποίηση ενημερωθήκαμε για την πρόσφατη ερώτηση σας προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γκίκα Χαρδούβελη, αναφορικά με την παραχώρηση κατά χρήση του ακινήτου της Ροδιακής Έπαυλης, έναντι μικρού αντιτίμου.

Είναι εξαιρετικά σημαντική η συνεχής στήριξη και διατήρηση στην επικαιρότητα ενός θέματος που αποτελεί πάγιο αίτημα όχι μόνο του Δημάρχου αλλά του συνόλου του Ροδιακού λαού. Η ανάγκη της άμεσης παραχώρησης της Ροδιακής Έπαυλης στο φυσικό του ιδιοκτήτη τη συγκεκριμένη περίοδο, έστω και με κάποιο εύλογο αντίτιμο, θα δώσει τη δυνατότητα εκτέλεσης του έργου αποκατάστασης – ουσιαστικά διάσωσης, ενός ιστορικού κτιρίου στην καρδιά της πόλης, ανεκτίμητης αξίας από κάθε άποψη. Τα χρονικά περιθώρια όπως πολύ καλά γνωρίζετε στενεύουν πριν χαθούν ευρωπαϊκά κονδύλια που με πολύ κόπο και πολύχρονες προσπάθειες καταφέραμε να δεσμεύσουμε ως Δήμος.

- Διαφήμιση -

Το συγκεκριμένο αίτημα στηρίζεται από το σύνολο των Δωδεκανησίων και έχει τεθεί στην κυβέρνηση σε όλους τους τόνους από πολλούς φορείς και βουλευτές της περιοχής μας κατά το παρελθόν. Η επικαιροποίηση του αιτήματος στον αρμόδιο Υπουργό, από έναν κυβερνητικό βουλευτή είναι πολύ σημαντική, ιδίως μετά και την από κοινού μας ενημέρωση που κάναμε στον ίδιο τον Πρωθυπουργό προ τετραμήνου, κατά την επίσκεψη του στη νήσο Μεγίστη τον Ιούλιο του 2014. Η θετική ανταπόκριση του και το εν γένει ενδιαφέρον του, μας ικανοποίησε τότε όλους. Είμαι σίγουρος ότι οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού δεν θα τον απογοητεύσουν και θα ανταποκριθούν σύντομα με θετικό τρόπο στο αίτημα μας.

Ως Δήμαρχος Ρόδου αλλά και προσωπικά, σας ευχαριστώ πολύ για τις ενέργειες που καταβάλλετε και είμαι σίγουρος ότι δεν θα σταματήσετε την άσκηση πίεσης στα κέντρα αποφάσεων, στο πλαίσιο των καθηκόντων σας άλλωστε, ως Δωδεκανήσιος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις