Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
16.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΝέες προοπτικές για τη Ρόδο με την ίδρυση δύο τμημάτων τουρισμού και...

Νέες προοπτικές για τη Ρόδο με την ίδρυση δύο τμημάτων τουρισμού και με τη δημιουργία “Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών” με έδρα το νησί μας

- Διαφήμιση -

«Η ίδρυση πανεπιστημιακών τμημάτων τουρισμού, με έδρα τη Ρόδο, αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών και της κοινής πρωτοβουλίας των φορέων του νησιού», επισήμανε ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, Μάνος Κόνσολας, μετά τις σχετικές ανακοινώσεις που έκανε ο κ. Λοβέρδος.

Παράλληλα, με το αγγλόφωνο τμήμα διοίκησης τουρισμού, που θα απευθύνεται σε αλλοδαπούς φοιτητές με δίδακτρα, δημιουργείται τμήμα διοίκησης τουρισμού στη Ρόδο, ενταγμένο στη σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, για Έλληνες φοιτητές.

Το τμήμα διοίκησης τουρισμού, για τους Έλληνες φοιτητές, θα υπάρχει στο μηχανογραφικό κανονικά, όπως ισχύει και για τα υπόλοιπα ΑΕΙ, και όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Παιδείας, θα λειτουργήσει ταυτόχρονα με το αγγλόφωνο τμήμα, το οποίο θα απευθύνεται στους αλλοδαπούς.

Μία ακόμα μεγάλη επιτυχία ήταν η αποδοχή από τον Υπουργό Παιδείας της πρότασης του Μάνου Κόνσολα για την ίδρυση και λειτουργία Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών (Ι.Τ.Ε) με έδρα τη Ρόδο.

- Διαφήμιση -

Η σχετική τροπολογία κατατέθηκε και ψηφίστηκε χθες στο νομοσχέδιο για την έρευνα, την τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία, εισηγητής του οποίου ήταν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου, κ. Κόνσολας.

Πρόκειται για μια μεγάλη επιτυχία για τα Δωδεκάνησα που ανοίγει νέες προοπτικές.

Σε δήλωσή του ο κ. Κόνσολας επισημαίνει:

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες για τη Ρόδο, τα Δωδεκάνησα και για τη χώρα.

Η δημιουργία πανεπιστημιακών τμημάτων τουρισμού, ενταγμένων στη Σχολή Ανθρωπιστικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με έδρα τη Ρόδο είναι μια κορυφαία υποδομή. Αναβαθμίζει το Πανεπιστήμιό μας, καθιστά τη Ρόδο κέντρο της τουριστικής εκπαίδευσης.

Ανάλογης εμβέλειας είναι και η ίδρυση Ινστιτούτου Τουριστικών Ερευνών με έδρα τη Ρόδο. Η Δωδεκάνησος αποκτά ένα ερευνητικό κέντρο υψηλών προδιαγραφών, το μοναδικό στην Ελλάδα με εξειδίκευση στον τομέα της έρευνας για την τουριστική ανάπτυξη και το σχεδιασμό τουριστικής πολιτικής. Το Ινστιτούτο θα στηρίξει την αυτοδιοίκηση, την τοπική οικονομία, τις τοπικές επιχειρήσεις, αλλά και το σύνολο των τουριστικών επιχειρήσεων στη χώρα.

- Διαφήμιση -

Θέλω να ευχαριστήσω τον Υπουργό Παιδείας για την άμεση αποδοχή της πρότασης που κατέθεσα για το Ινστιτούτο αλλά και για τη δημιουργία των πανεπιστημιακών τμημάτων διοίκησης τουρισμού με έδρα τη Ρόδο, που αποτέλεσε αίτημα και πρωτοβουλία του συνόλου των τοπικών φορέων και στηρίχθηκε από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα