ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΣτο συνέδριο της ΕΣΑμεΑ ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Στο συνέδριο της ΕΣΑμεΑ ο Χαράλαμπος Κόκκινος

Ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου , κ. Χ. Κόκκινος εκπροσώπησε την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στο συνέδριο που διοργάνωσε στην Αθήνα στις 23 και 24 Νοεμβρίου η Ε.Σ.Α.μεΑ. , στο πλαίσιο της 3ης Δεκέμβρη – Εθνικής Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία , με θέμα : « Κοινωνική Προστασία – Πρόνοια και Άτομα με Αναπηρία : Υπό το πρίσμα της Διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία σε περίοδο οικονομικής κρίσης».

Το Συνέδριο έχει σκοπό την ανάδειξη σημαντικών θεμάτων στο χώρο της κοινωνικής προστασίας των ατόμων με αναπηρία , τα οποία έχουν προκύψει από τις αλλαγές σε θεσμικό , νομικό ,κοινωνικό και κυρίως σε οικονομικό επίπεδο λόγω της οικονομικής κρίσης και των αλλαγών στη δημοσιονομική πολιτική .

Ο κ. Χ. Κόκκινος στο πλαίσιο του συνεδρίου μαζί με αντιπροσωπεία της Ρόδου( την Αντιδήμαρχο Ροδίων κα Ζωάννου Άννα και τον πρόεδρο του συλλόγου Ατόμων Με Αναπηρίες επαρχίας Ρόδου κ. Ζηδιανάκη Μανώλη) συζήτησαν με τον Υφυπουργό Εργασίας κ. Κεγκέρογλου ζητήματα που αφορούν στα ΑμεΑ της Δωδεκανήσου αλλά και του συνόλου του Νοτίου Αιγαίου για τα οποία πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις και του ζήτησαν επίσημη συνάντηση μαζί του , η οποία θα πραγματοποιηθεί στις επόμενες μέρες .

Επίσης ο κ. Χ. Κόκκινος είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και φίλο των νησιών μας ,κ. Γ. Πατούλη . Προτεραιότητα στις πολιτικές που ασκεί η νέα Περιφερειακή Αρχή Νοτίου Αιγαίου είναι η στήριξη με έργα και δράσεις των ΑμεΑ . Η πολιτεία και το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας οφείλει να δείξει την απαιτούμενη ευαισθησία και τα «αντανακλαστικά» ώστε τα ΑμεΑ να έχουν ίσες ευκαιρίες . Είναι ανάγκη – ιδιαίτερα στην κρίσιμη χρονικά περίοδο που βιώνουμε – να οικοδομήσουμε σχέσεις εμπιστοσύνης μεταξύ των ανθρώπων για μια κοινωνία της αλληλεγγύης, της συνεργασίας και της συνοχής .

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα