Παρασκευή, 22 Σεπτεμβρίου, 2023
29.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΟικονομίαΑπολογισμός του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου για την ΑΝΔΩ

Απολογισμός του απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου για την ΑΝΔΩ

- Διαφήμιση -

1) ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ

Η στελέχωση της εταιρείας σε μόνιμο προσωπικό και σε συνεργάτες είναι 13 άτομα (5 μόνιμα και 8 συνεργάτες) που στελεχώνουν τα κάτωθι τμήματα:

 • Διεύθυνση: 1 άτομο
 • Τμήμα Τεχνικής Υποστήριξης ΟΤΑ και μελετών: 3 άτομα (Πολιτικοί Μηχανικοί)
 • Τμήμα Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων: 5 άτομα (Γεωπόνοι, Οικονομολόγοι, Πολιτικοί Μηχανικοί)
 • Τμήμα Οικονομικής Διαχείρισης – Λογιστήριο: 2 άτομα (Οικονομολόγοι)
 • Τμήμα Πληροφορικής και Μηχανογράφησης: 1 άτομο,
 • Τμήμα Διοικητικής Υποστήριξης: 1 άτομο

Σημειώνουμε ότι μέσα στο 2013 το προσωπικό αυξήθηκε κατά 3 άτομα, ένα εκ των οποίων στελεχώνει το νεοϊδρυθέν Παράρτημα της Εταιρείας στην Κάλυμνο.

2) ΤΕΧΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ Ο.Τ.Α.

- Διαφήμιση -
 • ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ ΓΙΑ ΕΝΤΑΞΗ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΤΑ
 • Υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν 5 προτάσεις για μικρούς Δήμους (Μεγίστη, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Λειψοί και Σύμη) εξασφαλίζοντας στους εν λόγω ΟΤΑ από 50 χιλ € για τεχνική υποστήριξη από την ΜΟΔ ΑΕ
 • Υποβολή και ένταξη των Δήμων Λειψών, Σύμης, Κάσου και Αγαθονησίου στο πρόγραμμα Ψηφιακή Σύγκλιση, συνολικού προϋπολογισμού 200 χιλ. €
 • Υποβλήθηκαν και αναμένεται η έγκριση για 6 έργα των Δήμων Τήλου, Χάλκης, Αστυπάλαιας και Νισύρου, συνολικού προϋπολογισμού πάνω από 2 εκ. € για ένταξη στο πλαίσιο της πρόσκλησης για μικρά δημόσια έργα του Άξονα 3 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης.
 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ

Μέχρι σήμερα στο πλαίσιο της εν λόγω προγραμματικής έχουν πραγματοποιηθεί δράσεις σε όλους τους 10 μικρούς Δήμους που αφορά η Προγραμματική Σύμβαση: έχουν αποσταλεί 66 ενημερωτικά δελτία, έχουν πραγματοποιηθεί επιτόπιες αυτοψίες σε προτεινόμενα έργα σε 8 νησιά και έχουν καταρτισθεί οι αντίστοιχοι προγραμματισμοί ωρίμανσης έργων/δράσεων, έχουν συνταχθεί και υποβληθεί φάκελοι προτάσεων για ένταξη στο ΕΣΠΑ για τέσσερις Δήμους, φάκελοι έργων για πάνω από 15 έργα των ΟΤΑ κλπ. Από την Επιτροπή Παρακολούθησης της Προγραμματικής Σύμβασης έχουν εγκριθεί μέχρι τις 16-11-2014 τέσσερα πρακτικά πιστοποίησης των μέχρι σήμερα πεπραγμένων που αντιστοιχούν σε δαπάνη 95.900,00€ από το σύνολο των 130.000,00 € της σύμβασης. Η εν λόγω σύμβαση με απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου έχει παραταθεί μέχρι τις 30-6-2015.

 • ΣΥΝΤΑΞΗ ΦΑΚΕΛΩΝ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΟΤΑ – ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΜΙΚΡΩΝ ΟΤΑ

Με αναθέσεις από τους ΟΤΑ – και με εξασφαλισμένη την χρηματοδότηση από Ευρωπαϊκά κονδύλια – η ΑΝΔΩ έχει αναλάβει την τεχνική υποστήριξη των Δήμων: Λειψών, Σύμης, Νισύρου και Αστυπάλαιας παρέχοντας ουσιαστική και καθημερινή τεχνική κυρίως στήριξη σε αυτούς τους ΟΤΑ που δεν έχουν τεχνικές υπηρεσίες.

3) ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ

 • ΑΞΟΝΑΣ 3 ΤΟΥ ΠΑΑ 2007 – 2013 (ΠΡΩΗΝ Ο.Π.Α.Α.Χ)

Το έργο υλοποιείται από την Κοινοπραξία Αναπτυξιακής Εταιρείας Δωδεκανήσου και Αναπτυξιακής Εταιρείας Κυκλάδων που λειτουργεί ως Υποστηρικτικός Μηχανισμός του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Η σύμβαση για την ανάθεση του έργου από το Υπουργείο υπεγράφη τον Ιούλιο 2012. Στα Δωδεκάνησα υλοποιούνται περίπου 50 έργα προϋπολογισμού 15.500.000 € στις περιοχές εφαρμογής του Άξονα 3 του ΠΑΑ (Δ.Ε. Αταβύρου, Καμείρου, Νότιας Ρόδου και τα νησιά Χάλκη, Κάρπαθος, Κάσος, Αστυπάλαια, Νίσυρος, Τήλος, Μεγίστη, Σύμη). Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πληρωμές (Δημόσια Δαπάνη) προς τους επενδυτές περίπου 2.500.000 ευρώ.

 • ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΑΞΟΝΑ 4 (LEADER) ΤΟΥ ΠΑΑ 2007 – 2013

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. 46 ενταγμένα έργα με προϋπολογισμό 8.500.000€ υλοποιούνται στην περιοχή παρέμβασης (Δ.Ε. Καλλιθέας, Πεταλούδων, Αφάντου, Αρχαγγέλου, Λινδίων, στην Κω, οι Δ.Ε. Ηρακλειδών και Δικαίου και τα νησιά των Δήμων: Αγαθονησίου, Λειψών, Λέρου και Πάτμου) και ήδη έχει καταβληθεί ποσό (Δημόσια Δαπάνη) περίπου 2.500.000€.

 • ΑΞΟΝΑΣ 4 ΤΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΛΙΕΙΑΣ 2007 – 2013 (LEADER ΑΛΙΕΙΑΣ) (περιοχή εφαρμογής: Δήμος Καλυμνίων)

Το πρόγραμμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη. Έχουν ενταχθεί 7 δημόσια έργα του Δήμου Καλύμνου με προϋπολογισμό 1.400.000€ και 15 ιδιωτικά έργα προϋπολογισμού περίπου 1.800.000€. Έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους περίπου 500.000€.

- Διαφήμιση -

 • ΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ EUROPE DIRECT

Συνεχίζεται η λειτουργία του Κέντρου Ενημέρωσης του Ευρωπαίου Πολίτη EUROPE DIRECT με φορέα φιλοξενίας την ΑΝΔΩ στο πλαίσιο της νέας σύμβασης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τα έτη 2013-2017.

 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΠ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ) – Τοπικές Δράσεις Κοινωνικής Ένταξης για Ευάλωτες Κοινωνικά Ομάδες (ΤΟΠΕΚΟ)

Η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. είναι συντονιστής εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Δωδεκάνησα – Ανάπτυξη – Απασχόληση» μέσω της οποίας υλοποιείται το πρόγραμμα. Στη σύμπραξη συμμετέχουν υλοποιώντας δράσεις και άλλοι φορείς μεταξύ των οποίων η Περιφέρεια, η ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΕ, το ΚΕΚ Γεννηματάς κ.α.

Το πρόγραμμα είναι σε εξέλιξη και θα ολοκληρωθεί το πρώτο εξάμηνο του 2015. 100 ωφελούμενοι άνεργοι που ανήκουν σε Ευάλωτα Κοινωνικά Ομάδες, έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα μέσω του οποίου καταρτίσθηκαν και έλαβαν συμβουλευτικές σε διάφορα πεδία, δίνοντάς τους εφόδια και ικανότητες για την εξεύρεση εργασίας.

 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΠ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ) – Τοπικά Ολοκληρωμένα Προγράμματα Στήριξης της Απασχόλησης (ΤΟΠΣΑ)

Η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. είναι συντονιστής εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης: «Δωδεκανησιακό Δίκτυο Στήριξης της Εργασίας» μέσω της οποίας θα υλοποιηθεί το σχέδιο. Ήδη προκηρύχθηκε η 1η πρόσκληση για την επιλογή ωφελουμένων – άνεργων.

 • ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (ΕΠ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ – ΝΕΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ 2014-2020) – Υποστήριξη και Λειτουργία Περιφερειακού Μηχανισμού Στήριξης ΚΟΙΝΣΕΠ

Η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. είναι συντονιστής εταίρος της Αναπτυξιακής Σύμπραξης: Κοινωνική Συνεργασία Νοτίου Αιγαίου.

 • ΔΙΑΣΥΝΟΡΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ: GASTRONOMY NET

Η ΑΝ.ΔΩ. Α.Ε. συμμετέχει ως εταίρος στο πρόγραμμα με συντονιστή την Περιφέρεια, στο έργο με τίτλο: Gastronomy Net. Έχουν ολοκληρωθεί όλες οι δράσεις που έχουν αναληφθεί από την ΑΝΔΩ με σημαντικότερη τη χάραξη των Δρόμων Κρασιού της Δωδεκανήσου.

- Διαφήμιση -

4) ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΝΤΕΣ ΕΛΕΓΧΟΙ – ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Στο πλαίσιο υλοποίησης των προγραμμάτων πραγματοποιούνται εξονυχιστικοί έλεγχοι από τους αρμόδιους ελεγκτικούς μηχανισμούς (Αρμόδια Υπουργεία, Υπουργείο Οικονομικών, Επιτροπή Δημοσιονομικού Ελέγχου, κλιμάκια της ΕΕ).

Πάνω από 120 επενδύσεις μικρές και μεγάλες, κυρίως στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων υλοποιούνται σε όλα τα νησιά μας. Έργα με συνολικό προϋπολογισμό πάνω από 25 εκ. €, τονώνουν – λόγω ΑΝΔΩ – την Τοπική Οικονομία των Νησιών μας και δίνουν πραγματική ανάπτυξη στα Δωδεκάνησα.

- Διαφήμιση -

Απάντηση

Πρόσφατα άρθρα

Σχετικά άρθρα

Επόμενες εκδηλώσεις