Τρίτη, 20 Φεβρουαρίου, 2024
13.8 C
Rhodes
ΑρχικήΔιάφοραΕπιστολή του Δημ. Κρεμαστινού και στον Υπουργό Υγείας για το ογκολογικό τμήμα...

Επιστολή του Δημ. Κρεμαστινού και στον Υπουργό Υγείας για το ογκολογικό τμήμα στο Νοσοκομείο Ρόδου

- Διαφήμιση -

Κατά τη συνεδρία της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για τον διορισμό Διοικητή της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας, ο Πρόεδρος της Επιτροπής καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός επέδωσε στον Υπουργό Υγείας κ. Μ. Βορίδη επιστολή στην οποία ζητά την ένταξη του έργου στο ΕΣΠΑ του Υπουργείου Υγείας, εφόσον δεν ακολουθηθεί η πολιτική του προηγούμενου Περιφερειάρχη ο οποίος είχε προγραμματίσει την κάλυψη της δαπάνης από νομαρχιακούς πόρους ή δεν είναι δυνατή η ένταξή του στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου. Επίσης τόνισε προς τον Υπουργό Υγείας ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης τον διαβεβαίωσε πως είναι πρόθυμο να το εντάξει στο δικό του ΕΣΠΑ, εάν του ζητηθεί από το Υπουργείο Υγείας. Και κατέληξε ότι δεν ενδιαφέρει κανέναν το ποιος θα καλύψει το έργο αλλά ενδιαφέρει όλους η πραγματοποίηση του.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής, έχει ως εξής:

«Προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Μ. Βορίδη

Κύριε Υπουργέ,

- Διαφήμιση -

Η ίδρυση του ογκολογικού τμήματος με ακτινοθεραπευτικό εργαστήριο στο Νοσοκομείο Ρόδου, αυτή τη στιγμή βρίσκεται ουσιαστικά σε φάση αδιεξόδου.

Πρώτον, οι προκηρυχθείσες θέσεις των γιατρών δεν επληρώθησαν διότι είναι αδύνατον να προσέλθουν οι γιατροί όταν δεν υπάρχει το αντικείμενο. Τρείς προσπάθειες έγιναν για το σχέδιο του συγκροτήματος οι οποίες απερρίφθησαν γιατί δεν εκρίθησαν επαρκείς ως προς την προστασία από την ακτινοβολία. Τώρα, βρισκόμαστε στην υλοποίηση της τρίτης προσπάθειας αφού το προσχέδιο έχει εγκριθεί και προχωρούμε στο σχέδιο. Κατά συνέπεια, μπορεί να ενταχθεί το σχέδιο αυτό στο ΕΣΠΑ. Επ’ αυτού θα σας πληροφορήσουν οι υπηρεσίες του Υπουργείου σας.

Όμως, αναφύεται μείζον θέμα. Ο πρώην Περιφερειάρχης με διαβεβαίωσε ότι θα εκάλυπτε τη δαπάνη προμήθειας των μηχανημάτων αξίας περίπου 4 εκατομμυρίων ευρώ, μέσω των νομαρχιακών πόρων, γεγονός που ο νυν Περιφερειάρχης φαίνεται απρόθυμος να υλοποιήσει.

Σημειωτέον ότι τη δαπάνη για την προμήθεια των μηχανημάτων του αιμοδυναμικού εργαστηρίου το οποίο σήμερα λειτουργεί, είχε καταβάλει το ΕΣΠΑ. Όμως, όπως έχουν σήμερα τα πράγματα, εφόσον η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου δεν δύναται να εντάξει τη δαπάνη αυτή στο ΕΣΠΑ της, παρακαλώ είτε μέσω του Υπουργείου Υγείας να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ είτε να πείσετε τον Περιφερειάρχη να ακολουθήσει την πολιτική του προκατόχου του. Επίσης, θα πρέπει να σας διαβεβαιώσω ότι το Υπουργείο Ανάπτυξης, εφόσον το ζητήσει το Υπουργείο Υγείας προτίθεται να εξεύρει πόρους και να το εντάξει στο δικό του ΕΣΠΑ.

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι το 90% του πληθυσμού φεύγουν από τη ζωή είτε από καρδιοπάθειες είτε από καρκίνους. Το θέμα της αντιμετώπισης των καρδιοπαθειών αντιμετωπίστηκε πλήρως με τη λειτουργία του αιμοδυναμικού τμήματος στο Νοσοκομείο Ρόδου, ενώ το θέμα του καρκίνου δυστυχώς «καρκινοβατεί». Κάθε οικογένεια έχει και ένα θύμα. Και όλοι αυτοί οι άνθρωποι από την πιο απομακρυσμένη περιοχή της Ελλάδας είναι υποχρεωμένοι να αναζητούν θεραπείες στην Αθήνα με δυσβάσταχτο για αυτούς κόστος και τεράστιες αναμονές προκειμένου να ενταχθούν σε πρόγραμμα ακτινοβολιών. Αντιλαμβάνεστε ότι το θέμα είναι μείζον για τη Δωδεκάνησο. Παρακαλώ να βοηθήσετε από δικής σας πλευράς στην πραγματοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για τα Δωδεκάνησα.

Καθηγητής Δημήτρης Κρεμαστινός

- Διαφήμιση -

Πρόεδρος της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων»

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα