Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
24.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΟ Αντιδήμαρχος Παιδείας συγχαίρει τα παιδιά του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου για...

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας συγχαίρει τα παιδιά του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου για την άψογη προσομοίωση του Δημοτικού Συμβουλίου

- Διαφήμιση -

Αγαπητοί μαθητές της τάξης Α5 του 4ου Γενικού Λυκείου Ρόδου,

Αγαπητή και Αγαπητέ,

Εμμανουήλ Νομικέ, Γεώργιε Ντουρμά, Μαρκέλλα – Αθανασία Παγκά, Κωνσταντίνε Παϊτάκη, Χρυσή Παλλά, Ελισάβετ Παπαδοπούλου, Λαμπρινή Παπαδοπούλου, Μαγκαφούλα Παπαηλία, Σάββα Παπαϊωάννου, Μάριε Παπουρδανέ, Δέσποινα – Υπαπαντή Παραπονιάρη, Μαρία Παρασκευά, Αθανάσιε Πασόπουλε, Ειρήνη – Αικατερίνη Παστρικού, Τσαμπίκα Πελαρδή, Αφέτ Πεμπέ, Σινέμ Πεμπέ, Ιωάννα – Τσαμπίκα Περνάρη, Αναστασία Πίκου, Θεοδώρα Πίπη, Δημήτρη Πίτσε, Αναστασία Πογιατζή, Μαρία – Ελένη Πολίτη και Ηλία Πολίτη,

τα θερμά μου συγχαρητήρια για την επιτυχημένη υλοποίηση της 1ης Προσομοίωσης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου. Αναλάβατε ένα project, το οποίο φέρατε σε πέρας με ωριμότητα, υπευθυνότητα, μελετώντας βαθιά όλες τις παραμέτρους του θέματος, χρησιμοποιώντας σωστά και εμπεριστατωμένα επιχειρήματα.

- Διαφήμιση -

Η ενασχόλησή σας με το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η πρόταση σας ως εναλλακτική λύση η χρήση του ποδηλάτου δείχνει σε όλους μας την ευαισθητοποίησή σας στα θέματα περιβάλλοντος, την αγάπη σας για την πόλη μας και την αναγνώριση ότι η ποιότητα ζωής είναι το ζητούμενο για μια κοινωνία ευημερίας και ανάπτυξης.

Κοντά σας σε αυτή την προσπάθεια είχατε την καθηγήτριά σας την κα. Λίνα Φιλιππάκη, η οποία με πολύ μεράκι και αγάπη σας διδάσκει το μάθημα της Πολιτικής Παιδείας με βιωματικό τρόπο μάθησης. Είχατε την υποστήριξη της διευθύντριας σας της κα. Σοφίας Καραγιαννίδου, η οποία αγκάλιασε από την αρχή την εναλλακτική διδασκαλία και την επικρότηση της κα. Μάντας Φατσέα, σχολική σύμβουλο φυσικής αγωγής και υπεύθυνης υλοποίησης δράσεων του Κοινωνικού Σχολείου στα Δωδεκάνησα.

Για μας ήταν μεγάλη η χαρά που σας είχαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο. Γιατί σας είδαμε ενεργούς πολίτες, σας είδαμε να κάνετε διάλογο και να δίνεται λύσεις. Και χαρήκαμε ακόμη περισσότερο που είδαμε μαθήτριες στη θέση του Δημάρχου και του Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου. Αν οι γυναίκες εμπλεκόντουσαν πιο ενεργά στην πολιτική, είμαι σίγουρος ότι ο κόσμος μας θα ήταν σήμερα διαφορετικός.

Επιθυμία μας είναι να αποτελέσετε το παράδειγμα και όλα τα Λύκεια του νησιού να περάσουν από την αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου και να απασχοληθούν, να ερευνήσουν, να μελετήσουν θέματα που αφορούν την πόλη, το νησί μας.

Κλείνοντας θα χρησιμοποιήσω με μικρή παραλλαγή τα λόγια του αντιδημάρχου – εισηγητή του θέματος: «….Είναι καιρός να εφαρμόσουμε πολιτικές ευαισθητοποίησης για την αλλαγή συμπεριφορών … των πολιτών, αλλά και ενεργειών οι οποίες να συμβάλλουν ….» στην ωρίμανση του ενεργού ευαισθητοποιημένου πολίτη, που δεν έχει μόνο δικαιώματα, αλλά και υποχρεώσεις και που μόνο μέσα από τον προγραμματισμό, τη συνέπεια και τη σκληρή δουλειά θα φέρει, μαζί με τους άλλους, την αλλαγή.

Από τα βάθη της καρδιάς μου σας ευχαριστώ για το μάθημα που μας δώσατε.

- Διαφήμιση -

Στέργος Παρδαλός

Αντιδήμαρχος Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης

Νεολαίας και Αθλητισμού

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα