Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
24.5 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΣτο Χαραλάμπειο Γηροκομείο και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου...

Στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος

- Διαφήμιση -

Το Χαραλάμπειο Γηροκομείο και το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας στην πόλη της Ρόδου επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος μαζί με τον γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπύρο Σπυρίδωνος, τον Αντιπεριφερειάχρη Κοινωνικής Μέριμνας κ. Ηλία Ζωγραφίδη και την Εντεταλμένη Σύμβουλο Εθελοντισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων κα Χαρούλα Γιασηράνη.

Στο Χαραλάμπειο Γηροκομείο τον Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου υποδέχθηκε ο Πρόεδρος των Προνοιακών Ιδρυμάτων κ. Σάββας Πεταλάς ο οποίος μαζί με το προσωπικό του Ιδρύματος τον ξενάγησαν στο κτήριο και του εξέθεσαν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται αυτή τη στιγμή. Ο κ. Χατζημάρκος κατά την επίσκεψή του εκεί είχε τη δυνατότητα μα συνομιλήσει με αρκετούς από τους ηλικιωμένους που διαμένουν στο Χαραλάμπειο και να ανταλλάξει ευχές για τη νέα χρονιά.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας που τους υποδέχθηκαν οι υπάλληλοι αλλά και οι εθελοντές που εργάζονται εκεί και ενημερώθηκε τόσο από τους ίδιους όσο και από τον κ. Πεταλά για τις συνθήκες διαβίωσης των δεκαεννέα οικότροφων ορφανών παιδιών, τη σημαντική στήριξη της λειτουργίας του ιδρύματος από τους εθελοντές και τις ανώνυμες δωρεές απλών ανθρώπων οι οποίες χρησιμοποιούνται για εργασίες στο κτήριο και κάλυψη άλλων εξόδων.

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων του ο κ. Χατζημάρκος προέβη στην ακόλουθη δήλωση: « Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου είναι ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη ως προς τα προνοιακά ιδρύματα, η συμβολή στην κοινωνία των οποίων, είναι σημαντική και μεγάλη. Οι ηλικιωμένοι και τα παιδιά που έχουν στερηθεί το προνόμιο να μεγαλώνουν στην δική τους οικογένεια είναι δύο κοινωνικές ομάδες τις οποίες οφείλει η πολιτεία να στηρίζει με κάθε μέσο. Τα μεν παιδιά αποτελούν το μέλλον μας και όπως βλέπουμε τα δικά μας παιδιά να μεγαλώνουν χωρίς να στερούνται τίποτε έτσι θα πρέπει να μεγαλώνουν και αυτά, ισότιμα και ισάξια έστω με την βοήθεια και τη στήριξη της πολιτείας, οι δε ηλικιωμένοι γιατί τώρα στην δύση της ζωής πρέπει να ζουν αξιοπρεπώς και σε ένα ζεστό περιβάλλον. Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω ιδιαιτέρως τους εργαζομένους αλλά και τους εθελοντές οι οποίοι δίνουν όλη τους την ενέργεια και με αγάπη και προσήλωση στέκονται δίπλα στους ανθρώπους αυτούς και τους κάνουν να νιώθουν ασφάλεια. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου θα είναι πάντα δίπλα τους και αυτό που και εγώ ο ίδιος τους ζήτησα είναι να μας ενημερώνουν για οποιαδήποτε ανάγκη τους ώστε να μπορούμε άμεσα να ανταποκρινόμαστε.»

- Διαφήμιση -

xatzimarkos-kentro-paidikis-merimnas

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.