ΑρχικήΡόδοςΠεριβάλλονΤο 4ο Γυμνάσιο Ρόδου έδωσε το παρόν στη δενδροφύτευση στην περιοχή “Καταραμένος”

Σχετικά άρθρα

Το 4ο Γυμνάσιο Ρόδου έδωσε το παρόν στη δενδροφύτευση στην περιοχή “Καταραμένος”

Η Περιβαλλοντική Ομάδα του 4ου Γυμνασίου Ρόδου (Καζούλειο) αποτελούμενη από 22 μαθητές και μαθήτριες με τη συνοδεία του συντονιστή εκπαιδευτικού Νίκου Τσατταλιού, συμμετείχε την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014 στη δενδροφύτευση στην περιοχή “Καταραμένος” στην περιοχή Απολακκιάς.

Στην όμορφη αυτή εκδήλωση που διοργάνωσε η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου συμμετείχαν 100άδες εθελοντές που με πολύ διάθεση φύτεψαν περίπου 3000 δένδρα (πικροδάφνες, πεύκα και κυπαρίσσια).

Η εκδήλωση οργανώθηκε άψογα, με παροχή εδεσμάτων, ροφημάτων, μουσικής και … χορού στον οποίο πρωτοστάτησαν τα κορίτσια της Περιβαλλοντικής μας Ομάδας.

Τα παιδιά συνομίλησαν με τους πολιτικούς άρχοντες του τόπου μας και μάλιστα πήραν συνέντευξη τόσο από τον Περιφεριάρχη κ. Χατζημάρκο όσο και από το Δήμαρχο κ. Χατζηδιάκο πολιορκώντας τους με ερωτήσεις σχετικές με την προστασία του περιβάλλοντος.

Μεταξύ των πολλών δράσεων της ομάδας μας, τα παιδιά συνεργάζονται με σχολεία του εξωτερικού στο πλαίσιο της συναδέλφωσης των λαών και συζητούν για τα μεγάλα κοινά περιβαλλοντικά προβλήματα που ταλανίζουν τον πλανήτη μας.

Είναι η ίδια ομάδα που πριν λίγους καθάρισε και αναμόρφωσε αισθητικά τον περιβάλλοντα χώρο στην είσοδο του Κορακόνερου και συνεχίζει αντίστοιχα και σε άλλους δημόσιους χώρους.

Στο πλαίσιο της εκπαίδευσης στον εθελοντισμό και την περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση οι μαθητές/τριες με τους καθηγητές τους εργάζονται με ενθουσιασμό και κέφι σε ωράριο πέραν του σχολικού (συνήθως Σαββατοκύριακο) με στόχο τη μετάβαση στο πρότυπο του ενεργού πολίτη.

dendrofuteusi-4o-gumnasio-rodou2

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα