Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
24.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔημοπρατείται η μελέτη του έργου αναστήλωσης του Μεσαιωνικού Ναυαρχείου στη Ρόδο. Θα...

Δημοπρατείται η μελέτη του έργου αναστήλωσης του Μεσαιωνικού Ναυαρχείου στη Ρόδο. Θα στεγάσει τα Γενικά Αρχεία του Κράτους και τα Αρχεία Δωδεκανήσου

- Διαφήμιση -

Ξεκίνησαν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση της μελέτης του έργου αναστήλωσης του Μεσαιωνικού Ναυαρχείου στην Παλιά Πόλη της Ρόδου, σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του Υπουργείου Παιδείας στο Βουλευτή Δωδεκανήσου, κ. Μάνο Κόνσολα, ο οποίος είχε αναδείξει το θέμα, καταθέτοντας σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Η μελέτη καθορίζει τις επιμέρους μελέτες που απαιτούνται, περιλαμβάνει τη σύνταξη των τευχών δημοπράτησης του έργου, τις απαιτούμενες εγκρίσεις από τις υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού και την έκδοση της άδειας δόμησης.

Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει η δημοπράτησης του έργου αναστήλωσης του Μεσαιωνικού Ναυαρχείου, σύμφωνα με όλα όσα περιλαμβάνονται στις μελέτες.

Το συγκεκριμένο κτίριο προορίζεται να στεγάσει τα Γενικά Αρχεία του Κράτους-Αρχεία Δωδεκανήσου.

- Διαφήμιση -

Αναφερόμενος σε αυτή την εξέλιξη, ο κ. Μάνος Κόνσολας δήλωσε:

«Είναι μια θετική εξέλιξη, όπως κάθε εξέλιξη που δικαιώνει τις προσπάθειες που κάνουμε για να αναδειχθούν υπαρκτά προβλήματα και να διεκδικήσουμε άμεσες λύσεις.

Η δημοπράτηση της μελέτης ανοίγει το δρόμο για την εκτέλεση ενός σημαντικού έργου, με προϋπολογισμό 1,2 εκατομμύρια ευρώ, το οποίο θα στεγάσει την υπηρεσία των Γενικών Αρχείων του Κράτους-Αρχεία Δωδεκανήσου.

Θα ήταν ολέθριο από τη στιγμή που ήταν εξασφαλισμένοι οι σχετικοί πόροι, να υπάρξει καθυστέρηση στις διαδικασίες δημοπράτησης της μελέτης.

Το κτίριο του Μεσαιωνικού Ναυαρχείου είναι ένα ζωντανό μνημείο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα