Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024
20.5 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΔωδεκάνησαΗ Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων άφησε το γευστικό στίγμα της στην...

Η Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων άφησε το γευστικό στίγμα της στην 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

- Διαφήμιση -

Ολοκληρώθηκε η έκθεση τροφίμων και ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ με τις γεύσεις να κυριαρχούν και να κατακτούν τους επισκέπτες και τους εκθέτες, με σημείο αναφοράς τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων που άφησε το γευστικό στίγμα της σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Σε δύο ημέρες τα μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων μαγείρεψαν για τους επισκέπτες της 2ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ που πραγματοποιήθηκε από της 30/1 έως της 2/2, συνταγές από το Νότιο Αιγαίο. Το γευστικό ταξίδι άφησε άριστες εντυπώσεις τόσο για το αποτέλεσμα όσο και για τα προϊόντα πρώτες ύλες που διατέθηκαν από τους εκθέτες παραγωγούς των νησιών. Αρκετές ήταν οι Ροδίτικες συνταγές μέσα από το νέο βιβλίο μαγειρικής «Μακριά Μυρωδιά. Η μαγειρική κληρονομιά της Ρόδου», το οποίο σύντομα θα παρουσιαστεί στο κοινό του νησιού με τη στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων.

Στην εκπομπής Σπίτι μου Σπιτάκι μου, στο κανάλι του  ALPHA, με τη Σπυροπούλου Κωνσταντίνα, έγινε αναφορά για την 2η ΕΧΠΟΤΡΟΦ. Εκεί βρέθηκε και η “Μακριά Μυρωδιά” φιλοξενούμενη της Λέσχης  Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου Κυκλάδων και παρουσιάστηκε από τον Chef Τρουμούχη Γιώργο.

Η πρώτη ημέρα αφορούσε μαγειρέματα με τον σεφ Λευτέρη Λαζάρου και η δεύτερη με τη Ντίνα Νικολάου.

- Διαφήμιση -

Με τις αποσκευές τους γεμάτες αρώματα, γεύσεις, επιτυχία, απόλαυση και χαμόγελα, επέστρεψαν τα μέλη της Λέσχης και μας περιέγραψαν σύντομα, ενδεικτικά πιάτα που δημιουργήθηκαν και προσφέρθηκαν στη 2η ΕΞΠΟΤΡΟΦ.

Μερικά από τα Ροδίτικα φαγητά:

Λουκούμ πιλάφι, χοιρινό με λουκούμι (Ροδίτικο ζυμαρικό) και αρκετό κύμινο.

Πιταρούδια από ρεβίθια.

Δροσοπίτια, είδος κρέπας χωρία αυγά και γάλα αλλά φτιαγμένα από σιταρένιο Ροδίτικο αλεύρι με μέλι, σουσάμι και καρύδια (τα οποία έκλεψαν τις εντυπώσεις)

Καραβόλους με χόρτα

- Διαφήμιση -

Τραχανάς με κοτόπουλο και ξεροχύμηση τυριού

Μελεκούνι

Σαλάς με ψητές μελιτζάνες, πιπεριές και ρέγκα

Φαγητά από Κυκλάδες και Δωδεκάνησα:

Κρεμμυδόπιτα και Τυροβολιά Μυκόνου, Ντοματοκεφτέδες Σαντορίνης,

Μιρμιτζέλι Καλύμνου, Γαριδάκι Συμιακό, Μαραθωτηγανίτες Σέριφου κτλ.

- Διαφήμιση -

 

Επίσης οι chef της Λέσχης δημιούργησαν και συνταγές βασισμένες σε τοπικά προϊόντα από τα διάφορα νησιά του Νοτίου Αιγαίου. Για παράδειγμα συνδύασαν τη Ροδίτικη Λαδόπιτα με μαρμελάδα πιπεριάς και Γραβιέρα Νάξου, στα ρεβίθια με το κατσίκι πρόσθεσαν ένα ιδιαίτερο μπαχαρικό τον Ύσσωπο, τα Πιταρούδια από χόρτα με Γαριδάκι Συμιακό, πλιγούρι με μοσχαράκι και τυρί Σαν Μιχάλη Σύρου και πολλά άλλα.

 

Συμμετείχαν από τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων στην έκθεση:

Ο πρόεδρος Χριστοφόρου Νικόλαος και τα μέλη: Φραντζής Γιώργος (Κω), Μένανδρος Παναγιώτης (Μύκονος), Νίκος Κουκιάσας (Μύκονος), Ζαχαράκης Βασίλης (Σαντορίνη), Κορές Στέλιος (Νάξος), από τη Ρόδο Τσίντζος Επαμεινώνδας, Τρουμούχης Γιώργος, Γιώργος Μαρκάκης , Ευριπίδης Γκόγκος, Μισομικές Σταμάτης, Τσίντζος Στάθης, Ανθούλας Τσαμπίκος και Γιαλούσης Μιχάλης.

Στη συνέχεια τα μέλη της Λέσχης θα συμμετέχουν στην έκθεση ΔΕΤΡΟΠ, στη Θεσσαλονίκη από 26/02-01/03/15, ως η μόνη ελληνική ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε διεθνή διαγωνισμό με 40 άλλες διαγωνιζόμενες ομάδες, στον 9ο διεθνή διαγωνισμό Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης, υπό την Αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αρχιμαγείρων.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα