ΑρχικήΡόδοςΟ Δημήτρης Κούκουλας για την ανάρτηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ στο facebook

Ο Δημήτρης Κούκουλας για την ανάρτηση του Προέδρου της ΔΕΥΑΡ στο facebook

Έγραψε χθες με ανάρτηση του  στο Facebook  ο Πρόεδρος του ΔΣ της ΔΕΥΑ Ρόδου αναφερόμενος «στον  πολίτη που κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Ρόδου για τη μη υδροδότηση του επενδυτικού του έργου», φωτογραφίζοντας προφανώς  έμενα, το παρακάτω:
«“ΞΕΧΑΣΕ” ν’ αναφέρει ότι δεν αποδέχθηκε το ποσό των 25.000 ευρώ, κόστος που καλείται ο ίδιος να πληρώσει βάσει του εγκεκριμένου κανονισμού της ΔΕΥΑΡ για την ικανοποίηση του αιτήματος του
Του απαντώ.
Ευτυχώς που μόνο το «ΞΕΧΑΣΕ», μετά από  1550 ημέρες αναμονής, περιμένοντας  να του απαντήσει ο οργανισμός του κ Προέδρου (καλά μέσα από το
Face Book επικοινωνεί με τους πελάτες της η  ΔΕΥΑΡ;). Και γλύτωσε από  εγκεφαλικό ή  έμφραγμα ή  δεν πήδηξε από μπαλκόνι, όπως έπαθαν αρκετές χιλιάδες  απελπισμένοι  Έλληνες  που βρέθηκαν σε ανάλογη θέση τα τελευταία χρόνια. Αν δε μετά από όλα αυτά που τραβά  προκειμένου να ολοκληρώσει μια επένδυση στη Ρόδο,  έχει μόνο συμπτώματα της νόσου Alzheimer, ε, τότε συγχωρήστε του κ Πρόεδρε την  έκπτωση μνήμης και ότι  “ΞΕΧΑΣΕ”!
Μόνο που το «ξέχασε να αναφέρει ότι δεν αποδέχτηκε κλπ», όπως το διατύπωσε ο πολιτικός  προϊστάμενος  μια επιχείρησης κοινής ωφέλειας, δείχνει σαφή  πρόθεση για  προσβολή της προσωπικότητας του «Πολίτη». Θα αποφύγω επί του παρόντος  να  αναλύσω περαιτέρω τι σημαίνει όταν ένας Πρόοδος ενός ΝΠΙΔ της αυτοδιοίκησης  καταφεύγει σε ψέματα και  Γκεμπελικές μεθόδους
προκειμένου να αποσείσει τις ευθύνες του οργανισμού του.  Και από φόβο των συνεπειών των λόγων του,  δεν τολμά να γράψει το όνομα του “πολίτη”  στον οποίον αναφέρεται.
Το μόνο  που θα κάνω είναι να  δημοσιεύσω  την επιστολή που στις 10 Οκτώβριου 2010 απέστειλα στην πρώην ΔΕΥΑ Αρχαγγέλου και που στη συνέχεια διαβιβάστηκε στην ΔΕΥΑΡ,  ζητώντας τους να υδροδοτήσουν το επενδυτικό έργο μου.

Όμως, προκειμένου  να υπάρξει και από την πλευρά του  συνέπεια λόγων, ζητώ/απαιτώ  να δημοσιεύσει και αυτός  αυτούσια την απαντητική επιστολή που ισχυρίζεται  πως μου έστειλε η ΔΕΥΑ Ρόδου -που με κάποιο τρόπο θα πρέπει να έχω παραλάβει- και που το περιεχόμενο της, ως ισχυρίστηκε  “ξέχασα να αναφέρω”.
Ο «Πολίτης»,  διεκδικώντας
το αναφαίρετο  δικαίωμα του  για  χρήση των νερών που  διαχειρίζεται αποκλειστικά ο Δήμος Ροδίων μέσα από την επιχείρηση  κοινής ωφέλειας  Δ.Ε.Υ.Α. Ρόδου, έχει φτάσει πλέον στα όρια του από την κοροϊδία τους.  Πριν αναγκαστεί να προσφύγει στη δικαιοσύνη, απευθύνθηκε προηγουμένως  στην Ανεξάρτητη Αρχή “Συνήγορος του Πολίτη” και τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου. Εάν το  ΝΠΙΔ του Δήμου Ροδίων νομίμως ενήργησε  έχοντας τον «Πολίτη» για 1550 ημέρες στην αναμονή, ας το απαντήσουν  οι ως άνω, αλλά και  ο Δήμαρχος Ροδίων. Άλλωστε είναι υποχρεωμένοι πλέον να το πράξουν  προκειμένου να απαντήσουν  σε σχετικό ερώτημα επ αυτού, που τους έχει διαβιβαστεί  από το  Γραφείο του Πρωθυπουργού.
Ως «Πολίτης», γνωρίζω  πως είναι
«σκληρόν  προς κέντρα λακτίζειν» και  πως μπορεί εξ αυτού να αφήσουν  το ΚΑΜΙΝΑΡΙ χωρίς νερό, όπως επίσης με την συμπεριφορά τους αυτή να με αναγκάσουν να εγκαταλείψω στο τέλος την επένδυση μου. Όμως να είναι σίγουροι πως τα “απόνερα” της εξέλιξης αυτής,  θα ακουμπήσουν το σύστημα τους ολόκληρο και την πολιτική ηγεσία της περιοχής.
Η  ΔΕΥΑΡ μπορεί να μας ζητήσει όχι μόνο 25 αλλά  και 250 χιλιάδες ευρώ, αν τόσα λείπουν από το ταμείο τους  προκειμένου -όπως διαβάζω τις τελευταίες μέρες στα ΜΜΕ-, να μισθοδοτεί  υπαλλήλους της που κάνουν μακροχρόνιες  διακοπές στην Αθήνα. Μόνο που εκτός από κατάχρηση εξουσίας είναι και  πολιτική αθλιότητα οργανισμός της αυτοδιοίκησης να  κρατά  μια επένδυση όμηρο του για  1550 ημέρες. Αφήνω προς το παρόν σε εκκρεμότητα το ψευδές του ισχυρισμού του και την σαφή πρόθεση  του να
 συκοφαντηθεί, λοιδορηθεί και  απαξιωθεί μια  επένδυση! Είναι θέματα που θα λυθούν πλέον μέσω της Δικαιοσύνης.  Όμως θα πρέπει να δικαιολογήσουν το ποσό των 25000 ευρώ με συγκριτικά στοιχεία από ανάλογες περιπτώσεις υδροδότησης ακινήτων –μεγάλη η λίστα από βίλλες, παραπήγματα και χωράφια- στην γύρω περιοχή. Υποθέτω πως το  Αρθρο 11 παρ 5  που επικαλείται στην ανάρτηση  του  περί «Σύνδεσης Ακινήτων εκτός σχεδίου» ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ,  πρέπει να ισχύει για όλους ανεξαιρέτως και όχι επιλεκτικά για τους μη αρεστούς. Και πως  έχει εισπράξει ανάλογου μεγέθους ποσά και από όλους τους άλλους. Γιατί εάν δεν το έκαναν, τότε πιστεύω ότι αντιλαμβάνονται τι αδικήματα έχουν  διαπράξει. Και κάτι τελευταίο. Είναι δειλία, και αν θέλεις να σε λένε “πολιτικό” τότε  πολιτική δειλία, να βγάζει ανακοίνωση  ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ και να μην τολμά να γράψει το όνομα αυτού στον οποίο αναφέρεται. Τσάπα μάγκας, γιατί προφανώς κάτι φοβάται για το ψέμα που γράφει.  Όμως όταν ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αναφέρεται στο “πολίτη”, τον κάθε Πολίτη, το Π να το γράφει με κεφαλαίο. Ο “Πολίτης” απαιτεί  σεβασμό, γιατί μας ζήτησε να εκλεγεί  για να μας υπηρετήσει και εμείς πέραν των άλλων, πρέπει να του πληρώνουμε  και  μισθό για αυτό. Αυτά επί του παρόντος.

Ακολουθεί η επιστολή:

Προς

κ.κ. Πρόεδρο και Μέλη                                                                           Ρόδος 10/10/2010
Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αρχαγγέλου
Δήμος Αρχαγγέλου-Ρόδος
Κοινοποίηση: κκ Δήμαρχο, Πρόεδρο και Μέλη Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Αρχαγγέλου

Θέμα: Κατασκευή σταθερού δικτύου ύδρευσης στη περιοχή Ρόπες της Μαλώνας

Αξιότιμε κ. Πρόεδρε και Μέλη της επιχείρησης ΔΕΥΑΑ,
Είμαι Δημότης του Δημοτικού Διαμερίσματος Μαλώνας, μόνιμος κάτοικος στον οικισμό Χαράκι. Σας απευθύνω την επιστολή αυτή πρώτα ως συνδημότης σας στο δήμο Αρχαγγέλου και στη συνέχεια με την ιδιότητα του Προέδρου της εταιρείας ΟΜΙΚΡΟΝ Εμπορική και Τουριστική ΑΕ που από τα τέλη του 2006 προσπαθεί να υλοποιήσει επενδύσεις περιβαλλοντικής και πολιτιστικής κατεύθυνσης στην ευρύτερη περιοχή του χωριού μας, έχοντας μέχρι σήμερα κάνει ικανοποιητικά βήματα γύρω από αυτό.
Όπως γνωρίζετε, η Μαλώνα είχε την ατυχία η χάραξη της νέας μετά τους Ιταλούς λεωφόρου Ρόδου-Λίνδου να την παράκαμψη ολοσχερώς -περνά δύο χιλιόμετρα έξω από το χωριό-. Αυτό είχε ως συνέπεια να την αποκόψει εξ ολοκλήρου από την κυκλοφορία των οχημάτων και να την απομονώσει από τους επισκέπτες του νησιού.
Σε αυτή τη νέα λεωφόρο που κατασκευάστηκε εδώ και πάρα πολλά χρόνια, η πρόσοψη που αναλογεί στα γεωγραφικά όρια της Μαλώνας είναι λιγότερη των τριών χιλιομέτρων (μετά από το μοναστήρι των Αγίων Θεοδώρων στη περιοχή Αρχαγγέλου μέχρι τη διασταύρωση για το Χαράκι στη περιοχή Μασάρων). Παρότι δε τόσο μικρή λωρίδα πρόσοψης επί της Εθνικής Οδού, εν τούτοις παραμένει μέχρι σήμερα δίχως ολοκληρωμένη υποδομή ύδρευσης και φωτισμού (η ΔΕΗ διέρχεται μόνο με γραμμή υψηλής τάσης). Παρότι εδώ και μερικά χρόνια, είχε κατασκευαστεί για τις ανάγκης της περιοχής υδατοδεξαμενή, πλήρως διασωληνωμένη με τις γεωτρήσεις, η οποία μέχρι σήμερα δεν λειτούργησε ποτέ. Ο δε πρώτος συνδημότης μας που αποφάσισε να οικοδομήσει την επιχείρηση και την κατοικία του στη περιοχή αυτή, υποχρεώθηκε να υδροδοτηθεί με εξωτερικό πλαστικό σωλήνα από το υδραγωγείο του Αρχαγγέλου.

Για την κατάσταση αυτή θέλω να σας εκφράσω αφενός την απορία μου, πως είναι δυνατόν να συμβαίνει σήμερα αυτό. Αφετέρου να σας πληροφορήσω πως η επιχείρησης μου στα πλαίσια του ενδιαφέροντος μας για την ανάπτυξη του χωριού μας, μέσα από το Μουσείο Αγροτικής Πολιτιστικής και Λαογραφικής Κληρονομιάς Ρόδου, σχεδιάζει την δημιουργία μιας επένδυσης περιβαλλοντικού και πολιτιστικού προφίλ στη περιοχή Ρόπες (η περιοχή στην οποία αναφερόμαστε). Το έργο αυτό που θα ονομαστεί ΚΑΜΙΝΑΡΙ Eco park, θα χρειαστεί άμεσα υδροδότηση για τις κατασκευαστικές του εργασίες.
Θέλουμε ως εκ τούτου να σας παρακαλέσουμε όπως η ΔΕΥΑΑ αντιμετωπίσει το πρόβλημα της άμεσης υδροδότησης της περιοχής και του επενδυτικού μας έργου.
Εν αναμονή της απάντησης σας.

Με εκτίμηση
Δημήτρης Κούκουλας

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα