ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΑπονομή πτυχίων ρωσικής γλώσσας από το Δήμο Ρόδου

Σχετικά άρθρα

Απονομή πτυχίων ρωσικής γλώσσας από το Δήμο Ρόδου

Ο Δήμος Ρόδου υποστηρίζοντας ενέργειες και δράσεις που προωθούν την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική ανάπτυξη του τόπου, μέσω της Διεύθυνσης Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Διεύθυνσης Τουρισμού υλοποίησαν τέσσερα δωρεάν σεμινάρια ρωσικής γλώσσας συμβάλλοντας στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος και στην αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς.

Οι δυο Διευθύνσεις συνεργάστηκαν προκειμένου αφενός να παρέχουν στους πολίτες υπηρεσίες που θα αναβαθμίσουν την ποιότητα των ικανοτήτων τους στον τουριστικό τομέα και αφετέρου να καταστήσουν το νησί της Ρόδου ανταγωνιστικό όσον αφορά τους επισκέπτες από τις ρωσόφωνες χώρες.

Το κόστος των σεμιναρίων καλύφθηκε με την ευγενική χορηγία της εταιρείας Mouzenidis Travel Γραφείο Ταξιδίων Τουριστικές και Ξενοδοχειακές Επιχειρήσεις Ανώνυμη Εταιρεία, μιας αναπτυσσόμενης εταιρείας που σχεδόν επί μία δεκαετία αποτελεί την ηγετική δύναμη στην τουριστική αγορά της Ανατολικής Ευρώπης με προορισμό την Ελλάδα. Η παροχή ιδιαίτερα ποιοτικών υπηρεσιών σε συνδυασμό με το χαμηλό κόστος του προσφερόμενου προϊόντος, αποτελεί τη σταθερή αξία της Εταιρείας.

Στο πλαίσιο αυτό και μετά από έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ρόδου υλοποιήθηκαν τέσσερα δωρεάν σεμινάρια ρωσικής γλώσσας, 70 ωρών το καθένα, τα οποία παρακολούθησαν και ολοκλήρωσαν 80 εκπαιδευόμενοι   πρωτίστως απασχολούμενοι στο χώρο του τουρισμού. Η παρακολούθηση των μαθημάτων ήταν υποχρεωτική. Τα σεμινάρια ξεκίνησαν τέλος Νοεμβρίου και ολοκληρώθηκαν τέλος Φεβρουαρίου 2015.

Η διδασκαλία ήταν γλωσσικού επιπέδου Α1 με έμφαση στην ορολογία που αφορά   τουριστικά επαγγέλματα. Οι Εκπαιδεύτριες κα. Νικολαϊδη Άννα και κα. Ραμαζάνοβα Νέλλυ πτυχιούχοι ρωσικής   φιλολογίας ολοκλήρωσαν τον κύκλο των σεμιναρίων με εξειδικευμένο εκπαιδευτικό υλικό   το οποίο περιελάμβανε α) εγχειρίδια   εκμάθησης ρωσικής γλώσσας,   τα οποία εκδίδει ο ρωσικός εκδοτικός οίκος Russian language courses και χρησιμοποιούνται   ανά τον κόσμο ως βασικά εγχειρίδια εκμάθησης για ταχύρρυθμα   τμήματα και β)   έντυπο υλικό   που   έχει επιμεληθεί η Επιστημονική Ομάδα των καθηγητών,   που   έχει την ευθύνη   οργάνωσης     σεμιναρίων   σε Δήμους της Ελλάδας.

Οι εκπαιδευόμενοι με την ολοκλήρωση   του   σεμιναρίου   έχουν αποκτήσει γλωσσικό επίπεδο που τους παρέχει τη δυνατότητα   συμμετοχής σε εξετάσεις   πιστοποίησης γλωσσομάθειας.

aponomi-ptuxion-rwsikis-glwssas

Απάντηση

Από το shop μας

Πρόσφατα άρθρα