ΑρχικήΡόδοςΠολιτισμόςΥποδοχή των ομογενών από την Ουκρανία

Υποδοχή των ομογενών από την Ουκρανία

Μεγάλη υποδοχή επεφύλαξε στους ομογενείς από την Ουκρανία η Διεύθυνση Τουρισμού του Δήμου Ρόδου. Οι ομογενείς οι οποίοι προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές της Ουκρανίας αφίχθηκαν στο διεθνή αεροδρόμιο «Διαγόρας» της Ρόδου τη Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015 και ώρα 14:15.

Εκεί ήταν τα στελέχη της Διεύθυνσης Τουρισμού του Δήμου Ρόδου που τους υποδέχθηκαν και τους τροφοδότησαν με το απαραίτητο πληροφοριακό υλικό για το νησί της Ρόδου και με κεράσματα όπως το παραδοσιακό μελεκούνι, προσφορά του ιδιοκτήτη της «Μελισσοκομικής Δωδεκανήσου» κυρίου Νίκου Μελισσουργού.

Στην όλη διοργάνωση συμμετείχε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρεμαστής «Η Πρόοδος» υπό την καθοδήγηση του Δ.Ο.Π.Α.Ρ. και του προέδρου του κυρίου Σέργιου Αϊβάζη. Μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου, φορώντας παραδοσιακές φορεσιές μοίρασαν στους φιλοξενούμενους το παραδοσιακό μελεκούνι και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Ρόδου. Εκεί ήταν και ο Αντιπεριφερειάρχης κύριος Γιάννης Φλεβάρης και ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος σε θέματα Ροδίων της Διασποράς κύριος Κώστας Τρέχας.

Οι 195 φίλοι της Ρόδου βρίσκονται στο νησί μας με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Απόδημου Ελληνισμού συντοπίτη μας κυρίου Μιχάλη Κόκκινου, φιλοξενούνται στο ξενοδοχείο Rodos Palace της οικογένειας Βασιλείου Καμπουράκη και θα βρίσκονται στο νησί μας μέχρι τα μέσα Σεπτεμβρίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Απάντηση

Σχετικά άρθρα

Πρόσφατα άρθρα