Δευτέρα, 4 Μαρτίου, 2024
16.8 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΕκπαίδευσηΈναρξη σχολικής χρονιάς

Έναρξη σχολικής χρονιάς

- Διαφήμιση -

Τα σχολεία των νησιών μας επισκέφθηκαν ο Περιφερειάρχης, οι αντιπεριφερειάρχες,  οι ‘Έπαρχοι και οι Περιφερικοί Σύμβουλοι, της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, για να ευχηθούν καλή χρονιά στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς. Η Περιφέρεια ζητά από την Πολιτεία και το Υπουργείο Παιδείας, την άμεση στελέχωση των σχολείων μας και την κάλυψη των πολλών κενών οργανικών θέσεων στο Νότιο Αιγαίο.

Τα πρώτα σχολεία που πρέπει να στελεχώνονται είναι αυτά των μικρών νησιών στα θαλάσσια σύνορα μας. Δεν μπορεί στο Αγαθονήσι και στο Καστελόριζο και σε όλα τα υπόλοιπα νησιά της Δωδεκανήσου και των Κυκλάδων να υπάρχουν κενές θέσεις στα σχολεία. Οι μαθητές και οι γονείς τους στερούνται πολλά πράγματα και δεν έχουν επιλογές σε πολλούς τομείς της ζωής στον τόπο τους, αλλά απαίτηση όλων είναι να λειτουργούν τουλάχιστον τα σχολεία για να διατηρήσουν τα νησιά την Ελληνικότητα και των πληθυσμό τους.

Δύο νέα σχολεία στο Νησί της Κω άνοιξαν για πρώτη φορά τις πόρτες τους για να φιλοξενήσουν τους μαθητές και να αντηχήσουν από χαρούμενες παιδικές φωνές. Το σχολείο της Αντιμάχιας Κω το οποίο επισκέφθηκε ο Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Χατζημάρκος. Ο Αντιπεριφερειάρχης κ Γιάννης Φλεβάρης μαζί με τον Έπαρχο της Περιφερειακής ενότητας Κω κ. Γιώργο Χαλκιδιό και τον εντεταλμένο Περιφερειακό σύμβουλο κ. Άγγελο Ανανία σε θέματα παιδείας και δια βίου μάθησης ήταν στο νέο σχολείο Κεφάλου Κω και καλωσόρισαν παιδιά και δασκάλους.

enarksi-sxolikis-xronias02

- Διαφήμιση -

Παρόντες ήταν ο Επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, κ. Γιάννης Μαχαιρίδης και οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι κ. Δημήτρης Χαματζόγλου, κ Σβύνου, ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Κρητικός , ο πρόεδρος της Κοινότητας Κεφάλου κ. Καματερός, ο πρόεδρος της Δημοτικής επιτροπής Παιδείας και πολλοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης και άλλων Φορέων.  Ο κ. Άγγελος Ανανίας μοίρασε στους μαθητές της Στ’ τάξης το παιδικό παραμύθι που οι ίδιοι έγραψαν για τη δύναμη της φύσης και το οποίο διακρίθηκε στον διαγωνισμό παραμυθιού που συμμετείχαν όλα τα σχολεία του Νοτίου Αιγαίου.

Ο κ. Φλεβάρης στο χαιρετισμό του τόνισε ότι η νέα σχολική χρονιά ξεκινά με την Ελπίδα με τα νέα σχολεία, Μεγάλα έργα της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και με διακρίσεις των μαθητών μας. Για όλα τα υπόλοιπα θα διεκδικήσουμε και θα παλέψουμε μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και τους μαθητές μας όλα όσα μας αξίζουν, δικαιούμαστε και είναι αυτονόητα. Την Εύρυθμη  λειτουργία των σχολείων στα νησιά μας.

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα