Παρασκευή, 24 Μαΐου, 2024
24.9 C
Rhodes
ΑρχικήΡόδοςΚοινωνίαΣυνεχίζει τις δράσεις της η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

Συνεχίζει τις δράσεις της η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ

- Διαφήμιση -

Επειδή και ο Σεπτέμβρης είναι μήνας εκλογών αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να σταματήσει τις δράσεις της η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θέμα και αυτών των εκλογών είναι βέβαια η πλήρης αδιαφορία των πολιτικών κομμάτων για το θέμα των τροχαίων….

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, συνεχίζει και γνωστοποιεί τις δράσεις της

► 3 Σεπτεμβρίου, ημέρα Πέμπτη,  η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, μαζί με τους εθελοντές της και την ΤΡΟΧΑΙΑ ΡΟΔΟΥ, ήταν στο δρόμο για πολλοστή φορά, στο ΡΟΔΙΝΙ με ένα μήνυμα “Η ΤΑΧΗΤΗΤΑ ΣΚΟΤΩΝΕΙ” μοιράζοντας έντυπα “ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ”.

Μοναδικός στόχος και αυτής της δράσης, η ευαισθητοποίηση των οδηγών για αλλαγή οδικής συμπεριφοράς. Δυστυχώς όμως … το 90% των δικυκλιστών ήταν χωρίς κράνος, οδηγοί χωρίς ζώνη, μητέρες να κρατούν τα παιδιά στην θέση του συνοδηγού αγκαλιά… παιδιά μικρά όρθια ανάμεσα στους οδηγούς και συνοδηγούς… παιδιά μικρά συνοδηγοί… παιδιά αερόσακοι… παιδιά χωρίς μέσα συγκράτησης..  Όλοι οι οδηγοί που συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο πιστεύουν ότι δεν θα συμβεί το τροχαίο στους  ίδιους….. όμως όλα αυτά τα θανατηφόρα που συμβαίνουν στην πόλη μας και στην Περιφέρεια μας,  αφήνουν αδιάφορους…. γιατί τόση αδιαφορία… θα έπρεπε να μας έχουν συγκλονίσει… το τροχαίο δεν είναι μοιραίο…. αν πιστέψουμε ότι η οδική ασφάλεια είναι ευθύνη όλων μας …ίσως τότε αξιολογήσουμε την συμπεριφορά μας στο όχημά μας.. ακόμη και όλοι αυτοί που είναι κριτές των πάντων…. σχολιάζοντας τους άλλους και δεν κάνουν την αυτοκριτική τους… η οδική ασφάλεια είναι ευθύνη όλων… αυτών που σχεδιάζουν… αυτών που υλοποιούν… το σχέδιο για την βελτίωση της οδικής ασφάλειας, αυτών που κυκλοφορούν στους δρόμους σε ένα δίκτυο που δεν θα συγχωρέσει λάθος της οδηγικής συμπεριφοράς μας  και  είναι αδιανόητο όλοι εμείς  να αγνοούμε τον ΚΟΚ,  ή την  εφαρμογή του κατά βούληση, ή την επιβεβλημένη από φόβο της Τροχαίας και όλα αυτά δεν  συμβάλλουν στην ασφάλεια των καθημερινών μετακινήσεων…. Είναι χρέος μας να συνειδητοποιήσουμε το πόσους κινδύνους εγκυμονεί η καθημερινή μας κίνηση στους δρόμους.

- Διαφήμιση -

drasis-efthita-rodou02

Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα συνεχίσει τις δράσεις της.. αντιγράφοντας δράσεις άλλων χωρών της Ε.Ε που πέτυχαν.. με την πολιτική βούληση των κυβερνήσεων τους.. .στην Ελλάδα όμως τι γίνεται… δεν υπάρχει πολιτική βούληση για να μειωθούν τα τροχαία και να οραματιστούν το VISION ZERO, Κανένας Νεκρός από τους Τροχούς… όπως εφαρμόζουν πολιτισμένες χώρες, γνωρίζοντας το κόστος των τροχαίων…

► Συμμετοχή της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, στη Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Θυμάτων Τροχαίων – FEVR, της οποίας είμαστε μέλος,  που θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες 25-27  Σεπτεμβρίου 2015, με τη Δικηγόρο Αργυρώ Παντελίδη, μέλος της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.

► Μετά από πρόσκληση του ΤΕΙ Κρήτης, της Σχολής Επαγγελμάτων Υγείας, η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ, θα συμμετέχει  στο Συνέδριο ως κύριος εισηγητής  με την  Γενική Γραμματέα της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ Μάνθα Ζιώγου με θέμα:  « ΤΡΟΧΑΙΟ- Η Επόμενη Μέρα» που θα πραγματοποιηθεί   στο Ηράκλειο Κρήτης  22 & 23 Οκτωβρίου 2015.

Θέμα του Διεθνές Συνεδρίου: «Οδικές Συγκρούσεις, Τραυματισμός και Αποκατάσταση», που πραγματοποιείται στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης του Ευρωπαϊκού προγράμματος “REHABIL AID: Reducing the Harm and the Burden of Injuries and human Loss caused by road traffic crashes and Addressing Injury Demands through effective interventions”

Οργανωτές: Εργαστήριο Μελέτης Συμπεριφορών Υγείας & Οδικής Ασφάλειας

- Διαφήμιση -

Τμήμα Κοινωνικής Εργασίας, Σχολή Επαγγελμάτων Υγείας & Πρόνοιας, Τ.Ε.Ι. Κρήτης, και Ιατρικές Σχολές Παβίας (Ιταλία) & Αννόβερου (Γερμανία) http://rehabil-aid.seyp.teicrete.gr/

Διεξαγωγή 2ης ενότητας σεμιναρίου ασφαλούς οδήγησης στα Στρατόπεδα της Ρόδου.

Μετά από πρόσκληση του Στρατηγού της 95 ΑΔΤΕ, Κ. Ματζάκου Κων/νου, η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ.

Θα πραγματοποιήσει ενημερωτικές ομιλίες  σε όλα τα στρατόπεδα της Ρόδου για τις συνθήκες και τις πιθανές συνέπειες ενός δυστυχήματος, μέσα από βιωματικές εμπειρίες καθώς και για τις σωστές πρακτικές για μια ασφαλή οδηγική συμπεριφορά, αρχίζοντας από τις 7 Σεπτεμβρίου 2015 στο Στρατόπεδο Αφάντου.

8 Σεπτεμβρίου 2015: Συνάντηση όλων των εθελοντών-φοιτητών του Πανεπιστημίου Αιγαίου  με την Εκπαιδευτική ομάδα (Καθηγητές –Δάσκαλοι, μέλη της ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ) για τον σχεδιασμό  της νέας σχολικής χρονιάς με θέμα την Κυκλοφοριακή Αγωγή στα σχολεία όλων των βαθμίδων.

17 Οκτωβρίου 2015: Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα. Μήνυμα. « Όλοι διασκεδάζουμε… Ο Ένας δεν πίνει… Ο ΟΔΗΓΟΣ της ΠΑΡΕΑΣ

- Διαφήμιση -

3η Κυριακή του Νοέμβρη: Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης Θυμάτων Τροχαίων Δυστυχημάτων

10 χρόνια από τη θεσμοθέτηση της ημέρας από τον ΟΗΕ

20 χρόνια Παγκόσμιας Μνήμης

«Από την Παγκόσμια Μνήμη στην Παγκόσμια Δράση»

Είναι ώρα να θυμηθούμε- ΟΧΙ στα τροχαία εγκλήματα”It’s time to Remember – Say NO to Road Crime!”  http://worlddayofremembrance.org/

► Η ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ θα εκπροσωπηθεί στη 2η Παγκόσμια Διυπουργική συνάντηση για την οδική ασφάλεια από την Παγκόσμια Συμμαχία ΜΚΟ για την Οδική Ασφάλεια (Global Alliance NGOs for Road Safety) οποίας είναι Μέλος που θα πραγματοποιηθεί στη Βραζιλία στις  18-19 Νοεμβρίου 2015  με τη συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (Π.Ο.Υ) http://www.roadsafetybrazil.com.br/en

Είμαστε όλοι συνυπεύθυνοι για την οδική ασφάλεια και οφείλουμε να συντελέσουμε στη μείωση των τροχαίων στην περιοχή μας, στη Χώρα μας, αναπτύσσοντας εκείνη την οδική κουλτούρα που μπορεί να σώσει ΖΩΕΣ

ΕΥΘΥΤΑ ΡΟΔΟΥ-ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

 

- Διαφήμιση -

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

No events to display.

Διαβάστε ακόμη στο rhodes.com.gr

Σχετικά άρθρα

No events to display.